Home » Blog » Beleggen in Bitcoins

Beleggen in Bitcoins

Leestijd: 6 minuten

Bitcoins zijn momenteel erg populair. Sommigen zijn er zeer positief over terwijl anderen de waarde er niet van inzien. In dit artikel vertel ik je wat Bitcoins zijn en hoe je het beste kan beleggen in Bitcoins.

Handelen in Bitcoins

Beleggen in BitcoinsEr zijn twee manieren om te gaan beleggen in Bitcoins. De eerste manier is door er actief in te gaan handelen en de tweede manier is door ze fysiek op te kopen. Er zijn verschillende partijen waar je actief kunt handelen in Bitcoins. Een bekende partij is Plus500. Je handelt bij Plus500 in CFD’s. CFD betekent Contract for difference, dit is een contract tussen 2 partijen, dat zijn meestal de koper en de verkoper, waar de verkoper het verschil in waarde (difference) betaalt van een product bij verkoop en aankoop. De voordelen zijn dat je kan profiteren van een koersdaling, je geen wallet nodig hebt en je met lagere bedragen kunt beleggen in Bitcoin. Je kan op deze manier beter inspelen op koersschommelingen.

Bitcoins fysiek kopen

Wanneer je op de lange termijn wilt gaan beleggen in Bitcoins is het gunstig om ze te kopen. Ook hier zijn er verschillende partijen voor waarvan Bitvavo een hele bekende is. Je kan bij Bitvavo in een paar stappen Bitcoins maar ook andere cryptovaluta’s kopen. Na het aanmaken van een account kun je geld storten, dit kan gewoon met IDeal. Je betaalt maximaal 0,25% transactiekosten bij Bitvavo. De eerste week is het zelfs gratis.

Beleggen in Bitcoins

Bij het beleggen wil je uiteraard het beste resultaat proberen te halen. Daarom is het belangrijk dat je de juiste strategie toepast. De Bitcoins is erg afhankelijk van het nieuws. Als er negatief nieuws over de Bitcoin is kan dat de waarde beïnvloeden en andersom natuurlijk ook. Als een bank cryptocurrencies gaat ondersteunen zal de prijs juist omhoog gaan. Het is verstandig om dit nieuws allemaal goed te blijven volgen. Daar kun je je voordeel mee doen. De Bitcoinkoers gaat vaak op en neer. Het ene moment kan er een grote stijging zijn terwijl het andere moment de koers weer kan dalen. Bij het kopen en verkopen moet je hier rekening mee houden.

Timing is dus een belangrijk aspect. Zeker op de lange termijn. Je moet kopen als de koers laag is en weer verkopen als de koers hoog is, dan heb je de meeste winst. Het vergt wel wat kennis en ervaring om dit goed te doen. Je loopt natuurlijk altijd een risico, dat is bij iedere vorm van beleggen zo. Je weet immers niet precies wanneer een koers stijgt of daalt. Het is daarom belangrijk om dit goed te blijven volgen. Des te meer kans heb je op succes!

Wat is een Bitcoin?

bitcoinsDe Bitcoin is een virtuele valuta. In 2008 werd deze voor het eerst uitgegeven. Het uitgeven gebeurt zonder de tussenkomst van de reguliere banken, de banken hebben dus geen invloed op de Bitcoin. Op “gewoon” geld hebben ze dat wel. Dit is ook een reden waarom men de Bitcoin ziet als een goede manier om te investeren. Er komt immers geen bank tussen bij de Bitcoins.

 Bitcoins worden gemaakt door een bepaald algoritme te ontdekken. Dit is een getal met 64 cijfers Als iemand zo’n bitcoingetal ontdekt heeft kan daarmee gehandeld worden. Als je ze zelf niet kan ontdekken kun je ze kopen of delen. De Bitcoin beleeft de laatste jaren een grote opmars. Mensen die de Bitcoin langer geleden hebben gekocht hebben nu grote winsten. Daarom hebben nu nog steeds veel mensen interesse om te handelen in Bitcoins.

De risico’s van beleggen in Bitcoins

Natuurlijk zijn er ook risico’s als je Bticoins gaat kopen. De banken waarschuwen ook hiervoor, hoewel dat ook wat eigen belang kan zijn. De Bitcoinkoers kan erg op en neer gaan. Dat maakt dat deze cryptomunten niet zo stabiel is. Je kan er veel mee verdienen maar ook veel mee verliezen.

Een risico is ook dat niemand aansprakelijk kan worden gesteld zoals dat bij “gewone” munten wel het geval is. Er is namelijk geen centrale uitgever. In Nederland is de Nederlandsche Bank uitgever van ons geld maar bij Bitcoins is er dus geen. Het depositogarantiestelsel is daarom niet van toepassing op de Bitcoin. Omdat de munt anoniem is wordt deze ook gebuikt bij transacties die minder betrouwbaar zijn. Illegale dingen kunnen er makkelijker mee gefinancierd worden. Er is ook nog een risico van diefstal. Het is belangrijk dat je je deze risico’s realiseert als je gaat beleggen in Bitcoins.

De timing

Zoals ik al eerder aangaf is de timing erg belangrijk. Dit natuurlijk vanwege het feit dat de koers erg schommelt. Je moet er op het juiste moment instappen en ze weer op het moment verhandelen. Dit maakt het verschil of je er goed aan gaat verdienen of niet. De Bitcoinmarkt in niet makkelijk te voorspellen. Het kan daarom slim zijn om op zowel de hoogtepunten als op de dieptepunten Bitcoins te kopen. Dit wordt Dollar cost averaging genoemd. Wanneer je ziet dat de koers gezakt is kun je er bij kopen. En wanneer je ziet dat de koers is gestegen weer verkopen. Het juiste moment waarop je dat moet doen is niet te voorspellen.

Voordelen van beleggen in Bitcoins

Natuurlijk zijn er voordelen aan het beleggen in Bitcoins, anders zou men dit immers niet doen. Het is de kunst om zo goed mogelijk te profiteren van koersschommelingen. Je kan je privacy beschermen als je Bitcoins koopt. Op de lange termijn kan een investering in Bitcoins heel veel geld gaan opleveren.

Veilig beleggen in Bitcoins

Omdat de Bitcoin erg populair is lees je wel eens verhalen dat men is opgelicht. Dit komt meestal omdat men de Bitcoins bij een onbetrouwbare partij koopt die dan zogenaamd met een mooi aanbod komt. Door de zucht naar rijkdom trappen mensen hier in. Daarom is het zo belangrijk dat je koopt bij een betrouwbare partij. Pas op voor aanbiedingen die te mooi zijn om waar te kunnen zijn, je kunt er veel geld mee verliezen. En een andere tip is investeer alleen het geld wat je kunt missen. Nooit al je geld in zetten.

Wil jij ook beleggen in Bitcoins?

Wil jij, na het lezen van dit artikel ook gaan beleggen in Bitcoins? Het is dan van groot belang dat je je goed voorbereidt om zo goed mogelijke resultaten te krijgen. Er bestaan cursussen waarin je van alles kunt leren over beleggen in Bitcoins. Helaas zijn die niet allemaal even betrouwbaar.
Een hele goede cursus waarin je alles leert hier over is X10 met Crypto. Deze cursus is gemaakt door Harm van Wijk en Jan Robert Schutte. Beide heren zijn al jaren actief. Harm van Wijk heeft zeer veel kennis en ervaring op het gebied van beleggen, van hem zijn er meerdere cursussen zoals de Trading Navigator Methode. Jan Robert Schutte heeft veel kennis en ervaring met cryptocurrency.

Als je meer wilt weten raad ik je aan om onze uitgebreide review over X10 met Crypto te lezen. Hier in wordt alles duidelijk uitgelegd. Je leest alles over wat je met deze cursus leert en je leest ook over de makers er van. Ook ervaringen van anderen komen aan bod. En last but not least we hebben nu een mooie aanbieding om deze cursus met 50% korting aan te schaffen. Je vindt deze aanbieding onder onze review.

Klik hier om onze review over X10 met Crypto te lezen

 

Deel dit bericht op social media

Plaats een reactie