Home » Blog » Bodemisolatie kosten in kaart

Bodemisolatie kosten in kaart

Wanneer je je huis optimaal wilt isoleren, kijk je naast het isoleren van je muren, dak of glas ook naar de vloeren in je huis. Niets is zo vervelend als koude voeten in de winter, terwijl de rest prima bestand is om de warmte vast te houden. Ook wanneer de kruipruimte het niet toelaat om daar vloerisolatie in aan te brengen, kan bodemisolatie mogelijk nog toegepast worden. Maar wat de bodemisolatie kosten zijn en hoeveel voordelen dit je brengt, is per situatie verschillend.

Wat beïnvloedt je bodemisolatie kosten eigenlijk

Bodemisolatie kostenBodemisolatie is een snel aan te brengen vorm van isolatie, waardoor arbeidskosten vaak niet de grootste hap uit je budget nemen. Veel meer voor de hand liggend zijn het aantal vierkante meters oppervlakte van de bodem en het soort materiaal dat je kiest als kostenpost.

Voor EPS-parels of chips kan gekozen worden. Deze worden beide van een soort piepschuim gemaakt en worden simpelweg onder de vloer geblazen door het luik van je kruipruimte of een gat in je vloer. Chips zijn in verhouding nog net iets goedkoper dan de parels en ze houden je kruipruimte nog toegankelijk. Beide zijn ze bestand tegen schimmel en wanneer er water in de kruipruimte staat, gaan ze drijven waardoor ze hun isolerende werking behouden. Voor parels moet je rekenen op bodemisolatie kosten tussen de €25 en €35 per m² en voor de isolatiechips liggen de kosten tussen de €20 en €30 per m². Dit is inclusief de plaatsing, maar exclusief BTW. Het BTW tarief is wel verlaagd van 21% naar 9%.

Een andere materialen optie is de isolatie met schelpen. Deze schelpen worden gewonnen uit schelpen en zijn hiermee een duurzame en natuurlijke mogelijkheid voor bodemisolatie. Let wel op dat de schelpen juist vocht vasthouden, waardoor de isolerende werking dan minder is. Het houdt je kruipruimte wel enorm goed droog, waardoor ongedierte en vervelende luchtjes bestreden worden. De laag schelpen moet wel minimaal tien centimeter boven het grondwater uitkomen, wil deze werken. Met een prijs van ongeveer €35 tot €55 per m² geeft dit materiaal wel de hoogste bodemisolatie kosten.

Goed maatwerkadvies door een isolatie expert kan voorkomen dat je het verkeerde materiaal kiest. Ook helpt hij met de offerte en regelt hij een erkend bedrijf dat de bodemisolatie aanbrengt voor je.

De opbrengsten van je bodemisolatie

Bodemisolatie valt te combineren met vloerisolatie. Wanneer je kruipruimte voorheen al geïsoleerd is en je wilt een nog betere isolatiewaarde, kan deze vorm dus een goede toevoeging zijn. Het helpt dus ook nog tegen vocht in je kruipruimte, wat behalve minder geur ook minder ongedierte oplevert wat gaten in je bezittingen kan knagen. In de winter voelt de vloer minder koud aan en daarmee verhoogt het dus je wooncomfort ook aanzienlijk.

De besparing door bodemisolatie kunnen oplopen naar 20% van je energierekening! Dit maken de bodemisolatie kosten de moeite waard. Een isolatie expert kan je helpen met een goede offerte, zodat je ook hier niet te veel betaalt. Verder geeft je dat de garantie dat de werkzaamheden goed uitgevoerd worden en je dus optimaal kunt profiteren van je investering.