Home » Cursussen » Geld verdienen & ondernemen cursussen » Bol Masterclass Review (2021): Werkt dit nog steeds?

Bol Masterclass Review (2021): Werkt dit nog steeds?

Op deze pagina lees je de Bol Masterclass Review van Aanbiedingengids.nl. We gaan het hebben over de inhoud van de Bol Masterclass, de ervaringen van huidige cursisten en trekken de conclusie; is dit jouw geld waard? Lees snel verder!

Heb je al kennis genomen van de Bol Masterclass van Jia Ruan, maar weet je nog niet zeker of dit product ervoor gaat zorgen dat je een stabiel inkomen gaat verdienen?

Wij helpen je graag door middel van een belichting en review van de inhoud van de cursus. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar ervaringen van anderen: Hoe vinden zij de cursus? Positief of negatief?

Bol Masterclass Review Video

Heb je op dit moment niet veel tijd om het hele artikel door te spitten? Kijk dan gerust mijn Bol Masterclass Review Video. In minder dan 7 minuten ga ik langs de belangrijkste punten van de cursus.

https://youtu.be/lMEYApqjwAQ

Wat is de Bol Masterclass?

De Bol Masterclass is een online cursus, waarin je gaat leren om via Bol.com producten te verkopen.

Je koopt producten voor een lage prijs in op websites als ali express, en verkoopt deze producten voor een hogere prijs op bol.com. En dan ga je natuurlijk winst maken.

Je ontvangt een online videocursus waarin je alles krijgt uitgelegd over hoe je dit op de best mogelijke manier moet gaan aanpakken. Welke producten moet je verkopen? Hoe promoot je deze producten? Hoe verstuur je ze?

Daarnaast ga je ook een mindset ontwikkelen die ervoor gaat zorgen dat je leven gaat veranderen. Om een succesvol online bedrijf te runnen moet je wel veranderen, en anders gaan denken. Dit is ook inbegrepen in de Bol Masterclass.

Zijn de Bol Masterclass en Jia Ruan een Scam?

Op internet wordt het woord ‘Scam’ vaak gebruikt in combinatie met de Bol Masterclass. Veel mensen vinden het dus een scam, of hebben een vermoeden dat er iets niet klopt.

Om duidelijk te hebben wanneer de Bol Masterclass een scam is, kijken we naar de officiële betekenis van het woord.

Scam is een Engels woord, dus we hebben het opgezocht in het Cambridge Dictionary:

Bol Masterclass Scam

‘An illegal plan for making money, especially one that involves tricking people’.

Vertaald kom je dan uit op:

‘Een illegaal plan om geld te verdienen, voornamelijk door het bedriegen van mensen’.

De Bol Masterclass is dus een scam als er illegaal geld mee wordt verdiend doordat:

 • Mensen een verkeerd of andere product ontvangen;
 • Mensen helemaal geen product ontvangen;
 • Er illegaal geld wordt afgeschreven;
 • Of dat het product helemaal niet bestaat.

Oké, je weet nu wat een ‘scam’ inhoudt en welke vormen dit kan aannemen. Laten we nu kijken naar hoe de Bol Masterclass wordt ontvangen door consumenten. Dat zijn namelijk de mensen die kunnen bepalen of het product daadwerkelijk een ‘scam’ is of niet.

Bol Masterclass negatieve ervaringen

Om te kijken naar de negatieve ervaringen met de Bol Masterclass, begin ik bij Trustpilot. Dit is een website waarop mensen een review kunnen achterlaten over allerlei producten.

Dit gebeurt ook met de Bol Masterclass.

Je ziet al gelijk dat er veel negatieve reviews zijn achtergelaten. Maar zoals ik al zei, alleen de mensen die daadwerkelijk hebben betaald, en het product wel of niet hebben ontvangen kunnen bepalen of het een scam is of niet.

De negatieve reviews waarin duidelijk wordt dat het voornamelijk over de Marketing strategie van Jia Ruan gaat, zijn hierbij uitgesloten. Deze zijn gericht op de manier van overbrengen van de boodschap via de YouTube advertenties. Deze laten we dus links liggen.

Als we kijken naar de reviews over de inhoud, en dus van mensen die de Bol Masterclass daadwerkelijk hebben gekocht, ben ik de volgende negatieve reviews tegengekomen:

ervaring negatief
Negatieve Ervaring 2
Negatieve Ervaring 3

Zoals je leest zijn de negatieve ervaringen gebaseerd op de volgende zaken:

 • De informatie is al aanwezig op het internet.
 • Een koper is er niet in geslaagd zijn btw terug te vragen in België.

Over het eerste punt: Het internet biedt ongelofelijk veel informatie, en je kunt het je zo gek niet bedenken of het staat erop. Veel producten bevatten natuurlijk bestaande informatie, die in het product wordt gebruikt.

Dat gebeurt ook bij boeken. De lessen die je leert in een boek over ondernemerschap kun je echt wel allemaal ergens terug vinden op het internet. Het gemak van een boek is dat je het allemaal op één en de juiste plek hebt.

Dit geldt net zoals voor de Bol Masterclass. Alle informatie over verkopen op Bol krijg je op één plek. Dit staat vast wel ergens op internet, maar deze cursus neemt voor jou de moeite en tijd uit handen, en geeft je een duidelijk stappenplan. En daar betaal je voor, en dat is vrij normaal.

Over het tweede punt: Net zoals in Nederland, heb je ook in België allerlei regels als het gaat om de btw teruggave. Je kan bijvoorbeeld te laat zijn met btw opgeven, en hierdoor geen recht meer hebben op het bedrag. De persoon schrijft dat ‘na een paar maanden’ hij of zijn de btw ging terugvragen. Dat kan een probleem zijn geweest.

Inhoudelijk zegt het in ieder geval niets over de Bol Masterclass, en de review is op basis van zijn persoonlijke problemen met de btw teruggave.

Conclusie: Er zijn niet veel inhoudelijke negatieve ervaringen te vinden. Of mensen schelden op de marketing van Jia Ruan, of het gaat in dit geval om de inhoud van de cursus, en dat die al op internet staat. Producten bieden je ook een stukje gemak, zodat jij je tijd niet hoeft te steken in het vinden en opslaan van allerlei informatie.

Bol Masterclass positieve ervaringen

Laten we nu kijken naar de positieve ervaringen met de Bol Masterclass. Deze ervaringen bepalen of de Bol Masterclass een scam is of niet.

Op opnieuw trustpilot zijn de volgende positieve (inhoudelijke) ervaringen te vinden:

Positieve Ervaring 1
Positieve Ervaring 2
Positieve Ervaring 3

De personen met de positieve reviews zeggen het volgende:

 • De cursus is goed
 • Jia Ruan is professioneel en bekwaam
 • De cursus geeft je waardevolle technieken om je eigen online business te beginnen.

Deze punten geven een positief beeld van de inhoud.

Bol Masterclass Video ervaringen

Deze 3 positieve reviews zijn natuurlijk niet genoeg om conclusies te gaan trekken.

Als we verder kijken zien we heel veel reviews op de website van Unstoppable Lifestyle B.V., het bedrijf achter de Bol Masterclass en eigendom van Jia Ruan.

Omdat het de eigen website is, kan je natuurlijk denken dat deze mensen betaald zijn om iets te schrijven, of dat Jia ze zelf heeft geschreven.

Daarom kijken we alleen naar de Video Reviews. Hierin vertellen cursisten over de cursus en wat het hun gebracht heeft.

Zoals je hieronder ziet bevat hun website maar liefst 121 video reviews.

Bol Masterclass Video Reviews

Ik heb veel reviews bekijken (niet alle 121) en gelet op de eerlijkheid en betrouwbaarheid.

De mensen vertellen oprecht en met veel energie hun verhaal over de Bol Masterclass, en wat het voor hun leven heeft betekent. Het is dus niet voorgelezen, en het lijkt mij ook heel sterk dat het acteurs zijn. Jia en zijn team hebben waarschijnlijk wel een interview opgezet met voorbedachte vragen, maar de antwoorden blijven volledig persoonlijk.

Op internet heb ik niets kunnen vinden over praktijken waarbij reviews worden gekocht en acteurs worden ingehuurd. Als je 121 video reviews gaat faken, moet er een keer een acteur zijn opgevallen. Dit sluit ik dus uit.

Het zijn dus échte reviews van échte mensen, met eerlijke ervaringen over de inhoud van de Bol Masterclass.

Facebook Community ‘The Tribe’

Als we verder kijken, naar betrouwbaarheid en veiligheid, behandelen we de besloten Facebook groep ‘The Tribe’. Hierin zitten alle deelnemers van de Bol Masterclass. Zoals je ziet zijn dat er ruim 5.000, en worden er gemiddeld 50 nieuwe berichten per dag geplaatst.

Is dit nep? Zullen Jia en zijn team elke dag 50 neppe berichten plaatsen, en al meer dan 5.000 neppe Facebook accounts hebben aangemaakt? Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar ik denk van niet.

Dit is dus ook echt. Na de aanmelding krijg je toegang tot de community waarin je kan rekenen op motivatie, inspiratie en support van andere leden.

Conclusie: is de Bol Masterclass een Scam?

Het mag wel duidelijk zijn: De Bol Masterclass is GEEN scam.

 • De negatieve reviews zijn voornamelijk schreeuwers over de marketing, en niet over de inhoud.
 • Echte mensen vertellen over hun ervaring met de cursus in video vorm.
 • De Facebook community zit vol met leden, en er worden dagelijks berichten in geplaatst.

Mensen ontvangen dus de cursus, en het verandert ook daadwerkelijk hun leven. Het is dus geen scam wat je koopt.

Ik hoop dat ik je een beter en duidelijker beeld heb gegeven van de Bol Masterclass en Jia Ruan.

Wie is Jia Ruan en wat is Unstoppable Lifestyle?

Bol Masterclass Scam Jia Ruan

Jia Ruan is het bekende gezicht dat je ziet in al zijn advertenties en in zijn gratis online training. Hij heeft dit product opgericht samen met zijn businesspartners van Unstoppable Lifestyle, het bedrijf achter de Bol Masterclass.

Jia Ruan begon op het HBO, maar kwam er al snel achter dat dat niet ging werken. Hij besloot om ermee te kappen, en begon even later een eigen Social Media Marketing Agency.

Dat haalde niet veel uit, totdat hij coaching kreeg van een succesvolle ondernemer. Daarna heeft Jia het ondernemen door gekregen.

Vanuit daaruit wilde hij graag heel Nederland en België laten kennismaken met e-commerce. Hieruit kwam de oprichting van het bedrijf Unstoppable Lifestyle, wat op dit moment meer dan 7 medewerkers telt.

Waarom zie je telkens advertenties van Jia Ruan?

Je hebt vast wel eens een advertentie of reclame van Jia Ruan gekregen. Waarom zie je deze telkens voorbijkomen?

De reden hiervoor is om de Bol Masterclass te promoten. Hoe meer mensen er vanaf weten, hoe meer mensen er mee aan de slag gaan en starten met de cursus.

Van alle haatreacties trekt Jia zich vrij weinig aan. De negatieve reacties zijn voor hem in ieder geval geen reden om de advertenties te stoppen, want ze blijven verschijnen op YouTube, Instagram en Facebook.

Is Jia Ruan betrouwbaar?

Dit is een vraag die veel rondgaat op het internet, en al helemaal door alle negatieve reacties op zijn advertenties.

Ten eerste kijken we naar de KvK inschrijving van Unstoppable Lifestyle B.V. Deze vinden we terug in het handelsregister, waarbij de gegevens overeenkomen met de website van het bedrijf. Dit is dus allemaal in orde.

Bol masterclass ervaringen van cursisten

Ten tweede is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen van cursisten; hoe wordt de Bol Masterclass ontvangen? Zijn er mensen die worden opgelicht en geen inloggegevens ontvangen?

Op de website van de Bol Masterclass zien we veel successen van cursisten. Deze zijn voornamelijk geplaatst in de afgesloten Facebook community van de cursus, ‘The Tribe’. De achternamen van de mensen zijn weggehaald i.v.m. privacy redenen.

Bol Masterclass Ervaringen 1
Bol Masterclass Ervaringen 2
Bol Masterclass Ervaringen 3
Bol Masterclass Ervaringen 4
Bol Masterclass Ervaringen 5

Het lijkt ons vrij onaannemelijk dat dit allemaal nep is. Dan zouden ze allang gesnapt moeten zijn en zouden er geen 7 medewerkers bij het bedrijf in dienst zijn. En daarnaast bevat bijna elk bericht van een tevreden cursist wel een foto van het scherm binnen bol.com, of een foto van het aantal pakketten dat ze versturen naar klanten.

Om dit allemaal te faken, en dus allemaal nep Facebook accounts aan te maken….? Wij denken van niet.

Uit deze bevindingen trekken wij de conclusie dat Jia Ruan en Unstoppable Lifestyle betrouwbaar zijn. Je ontvangt na aankoop netjes je inloggegevens en kunt direct aan de slag met de videocursus.

Mijn ervaring met de Bol Masterclass

Zelf ben ik bijna een jaar geleden begonnen met de Bol Masterclass. Ik kwam, zoals bijna iedereen, een advertentie tegen van Jia Ruan en gaf de gratis training een kans. Na het volgen van de training zag ik wel al in dat verkopen op Bol een mooi verdienmodel was. Op dat moment zat ik midden in een tentamenperiode, dus ik ondernam nog geen actie.

Na mijn tentamens had ik een paar weken vrij, en besloot ik om te beginnen. Ik had genoeg vrije tijd en wilde graag leren hoe je nou moest verkopen op Bol.

Ik heb toen alle video’s binnen 1 week gekeken, om zo snel mogelijk de praktijk in te gaan en echte producten te gaan verkopen. Dat kwam langzaam op gang, en door veel vragen te blijven stellen en te testen verdiende ik op een gegeven moment prima geld met mijn producten.

Dit was toen vooral omzet en geen winst, maar alsnog: het was me gelukt om producten succesvol te verkopen op Bol.

Mijn eindoordeel is daarom ook dat ik de Bol Masterclass 4 sterren uit 5 geef. Waarom geen 5 zul je je afvragen? Dit omdat in de promotie van de cursus soms wat gemakkelijk wordt gedaan over het proces van echt geld verdienen. Je moet er namelijk hard voor werken en het komt niet zomaar aanwaaien. Je zult moeten openstaan voor de lessen en willen blijven leren en verbeteren.

Voor de rest is het een hele complete cursus. Duidelijke video’s, goede opbouw, goede uitleg en het wordt echt duidelijk welke stappen je moet ondernemen om er een inkomen uit te halen.

Wat krijg je in de Bol Masterclass?

Oke, nu we weten dat het hele verhaal betrouwbaar is, zijn we nu benieuwd geworden naar wat je nou eigenlijk krijgt.

De Bol Masterclass bestaat uit verschillende onderdelen:

Bol Masterclass: Video cursus

De video cursus bestaat uit 8 modules, en in totaal 30 lessen.

Module 1: Welcome to the winning team

5 lessen: De weg naar succes, het voertuig naar vrijheid, the new paradigm, de 100k mindset en Quest unlocked.

Module 2: Ground zero

4 lessen: E-commerce 101, het Business model, de platformen en gebruik maken van Bol.com.

Module 3: The goldmine

4 lessen: Het geschikte product, listings op Bol.com, de optimale listing en the ultimate research.

Module 4: Artificial intelligence

4 lessen: DNA voor succes, data verzamelen, de juiste leverancier vinden en the golden calculator.

Module 5: Showtime

3 lessen: De investering maken, product online zetten en logistiek via Bol.

Module 6: Monk like patience

1 les: Monk like patience, je gaat wachten op de resultaten van je testproducten.

Module 7: The next apple

4 lessen: De basis van private labelen, jouw brand creëren, merkregistratie en de omschakeling.

Module 8: 10X time

5 lessen: 7 Figure mindset, 10X Finances, Traffic, Forwarding service en bouw je dreamteam.

Wekelijkse groepscoaching

Hierin kun je je wekelijkse vragen stellen aan de mentoren van de Bol Masterclass, en leer je ook weer van de vragen van andere cursisten.

‘The Tribe’ Facebook community

Binnen deze gesloten Facebook groep kom je in contact met alle mede cursisten. Zo praat je gemakkelijk met gelijkgestemde mensen en wissel je support, inspiratie en motivatie uit.

De Golden Calculator

Deze tool geeft je de mogelijkheid om precies uit te rekenen hoeveel winst je zult gaan maken. Zo lanceer je alleen maar winstgevende producten.

Het leverancier script

Je ontvangt een lijst met leveranciers die betrouwbaar zijn en de beste prijzen geeft voor de producten.

The Knowledge Vault

Dit is een extra video training. In deze video’s krijg je nog meer tips om succes te gaan behalen met je eigen producten.

Meetups en andere evenementen

Je krijgt uitnodigingen voor meetups zodat je in levende lijve kunt netwerken en connecten met mede cursisten en Jia Ruan zelf.

KvK Succes Checklist en Ondernemersloket Checklist (België)

Deze checklists vertellen je alles wat je moet weten als je een bedrijf gaat opzetten in Nederland en België.

Garantie

Bij het kopen van de Bol Masterclass heb je 2 weken de tijd om het product uit te proberen. Je ontvangt namelijk een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.

Dit is wel slecht uitgelegd op de website. Er staat enkel een afbeelding met de garantie zonder verdere uitleg over de werking van deze garantie.

100% niet goed geld terug garantie

De voordelen van de Bol Masterclass

De Bol Masterclass bevat veel informatie, en hieruit haal jij de volgende voordelen:

 Je ontvangt een complete videocursus waarin je van begin tot eind leert hoe je winstgevende producten verkoopt op bol.com.
 In de video’s leer je een nieuwe manier van denken.
 E-commerce wordt alleen maar groter omdat we in Nederland en België (en over de hele wereld) steeds meer online gaan kopen.
 Het is een bewezen businessmodel.
 14 dagen garantie.
 Met deze tools heb je alleen nog inzet, focus en consistentie nodig om een inkomen voor jezelf te genereren.

Nadelen van de cursus

❌ Het komt niet zomaar aanwaaien, je zult hard moeten werken voor je succes.
❌ Je zult moeten veranderen en uit je comfort zone moeten stappen. Dit is eigenlijk geen nadeel maar het voelt in eerste instantie onwennig.
❌ Hier en daar wat spelfouten in het lesmateriaal.

Ben jij geschikt voor de Bol Masterclass?

Past dit product bij jou of niet?

De Bol Masterclass is een nagenoeg compleet programma dat je alle tools en middelen geeft om dit businessmodel onder de knie te krijgen, en er ook echt geld mee te gaan verdienen.

Maar met zoals alles in het leven, heb jij het volledig zelf in de hand. Net zoals bij andere dingen zoals afvallen of sporten: Als je er beter in wilt worden moet je er tijd insteken, en de inzet tonen.

Je zult zeker wat mindere dagen hebben, maar dat heeft iedereen. Alle succesverhalen hebben doorgezet en laten nu zien dat dit het allemaal waard is geweest.

Met andere woorden: Als jij leergierig en gedreven bent, consistent blijft om dit tot een succes te maken, leert van je fouten en open staat voor feedback; dat ben jij geschikt voor de Bol Masterclass!

Hoe kan je leven er uitzien na de Bol Masterclass?

Op dit moment volg je waarschijnlijk een opleiding of werk je voor een baas. Hoe zou je leven eruit kunnen zien als je fanatiek aan de slag gaat met de Bol Masterclass?

Houd in gedachte dat de resultaten hieronder per persoon kunnen verschillen. Hoe meer tijd en energie je hieraan besteedt, hoe sneller je ontwikkeling zal gaan.

Na 0 – 3 maanden:

In het begin zul je jezelf als een ‘spons’ moeten zien: alle informatie die je tegenkomt in de cursus, elk nieuwtje, elk nieuw inzicht zul je moeten opnemen er ervoor zorgen dat je het begrijpt.

Hierdoor word je bekender met de stof, en zul je langzaam patronen gaan herkennen in het proces van leveranciers vinden, inkopen, marketing en verkopen.

Na 3 – 12 maanden:

Nu je alle video’s hebt bekeken en de stof eigen hebt gemaakt is het tijd om de praktijk te verkennen. Door middel van ‘trial and error’ zul je ontdekken wat werkt en wat niet. De Bol Masterclass zal je een heel eind in de goede richting duwen, en je de routebeschrijving meegeven, maar je zult het pad alsnog zelf moeten bewandelen en zelf in beweging moeten blijven.

In deze periode zul je je eerste producten gaan verkopen en langzaam een stabiel maandinkomen opbouwen.

Na 1 jaar:

Nu dat je alle stof begrijpt, én ervaring hebt in de praktijk kun je steeds groter gaan denken. Je zult elke maand iets meer gaan verdienen, waardoor het niet meer een leuke bijverdienste is, maar langzaam ook een prima inkomen.

(Onthoud: Je resultaten en dus ook je inkomsten staan gelijk aan je inzet, discipline en doorzettingsvermogen.)

Bol Masterclass prijs (actueel)

Voor de Bol Masterclass betaal je eenmalig 997 euro. Je ontvangt dus een mooie korting ten opzichte van de eerdere gevraagde €2997,-.

De cursus vergt een investering, maar de inhoud en de resultaten van cursisten laten zien dat dit het waard is.

Een mooie en toepasselijke quote is:

‘If you don’t pay, you don’t pay attention’

Hiermee wordt bedoeld dat als je niet betaalt, je het eigenlijk niet zoveel boeit.

Stel je voor dat deze cursus werd aangeboden voor €25,-. Je zou er dan de eerste dag wel even naar kijken, maar als het mooi weer is en je vrienden vragen of je komt voetballen of zwemmen, denk je veel gemakkelijker van; ‘Ik stel het wel even uit’. En vervolgens blijft het liggen en kijk je er nooit meer naar.

Deze prijs zorgt er dus voor dat je het écht serieus gaat nemen, en dit koste wat het kost tot een succes gaat maken. Een investering in jezelf is altijd de beste investering die je kunt maken.

Een prima prijs dus. En vergeet niet dat je altijd nog gebruik kunt maken van de garantie van 2 weken.

Bol Masterclass: Gratis Training

Hoe kun je je aanmelden voor de Gratis Bol Masterclass training?

Dit gaat in 4 stappen:

 1. Ga naar de aanmeldpagina.
 2. Druk op de blauwe knop en kies je gewenste tijd.
 3. Sla de link van het webinar op en plak deze in je toolbar.
 4. Je Gratis Training gaat beginnen als de timer is afgelopen.

Bol Masterclass kopen

Wil je net als 3.000 andere cursisten geld gaan verdienen met verkopen op Bol?

Via de onderstaande kortingsbutton ontvang je de maximale korting, zolang deze nog geldig is.

inhoud bol masterclass