Home » Vergelijkers » Internet bellen tv vergelijken

Internet bellen tv vergelijken

Internet, bellen en televisie vergelijken doe je met onze vergelijker. Doe eerst de postcodecheck en kijk wat er beschikbaar is in jouw buurt. Kies of je Alles in één, Internet + bellen, Internet + tv of alleen Internet wil. In de linkerkolom kun je nog meer opties kiezen. Vergelijk de prijzen en kies het abonnement wat bij jouw past.

 

Internet bellen televisie vergelijken

Steeds meer mensen kiezen voor een triple play abonnement voor internet, bellen en tv. Het is immers erg handig om deze drie diensten, die nauw met elkaar verbonden zijn, van 1 aanbieder af te nemen. In Nederland zijn er 3 mogelijkheden voor het gebruik van internet, televisie en bellen. Je kunt kiezen voor de kabel, voor ADSL of voor het supersnelle glasvezel. Bij glasvezel is het dan natuurlijk wel noodzakelijk dat er een glasvezelnetwerk tot aan je voordeur ligt. In Nederland wordt anno 2021 hard gewerkt om glasvezel overal uit te rollen. Op veel plaatsen is dat al gebeurd, alleen als je in een buitengebied woont bestaat de kans dat je geen glasvezelaansluiting hebt.

De razendsnelle ontwikkeling van internet

Internet is sinds deze eeuw niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De huishoudens waar geen internetaansluiting is worden steeds schaarser. Ook senioren zijn steeds vaker online. Ze doen online aankopen en hebben contact met de kinderen en de kleinkinderen via Skype, Zoom of FaceTime. De snelheid van het internet gaat nog steeds verder omhoog. Een downloadsnelheid van 20 of 50 MB is niet vreemd meer. Dat is heel wat anders dan in de beginjaren toen je gebruik moest maken van een inbelmodem met een snelheid van 14 Kb. Doordat de verbinding sneller en stabieler wordt, kunnen er ook steeds meer toepassingen via het internet geregeld worden, zoals de bediening van smart apparaten in huis.

Waarom kies je voor een triple abonnement?

Een belangrijke reden om voor een alles-in-1 abonnement te kiezen is de prijs. Als je losse abonnementen hebt voor internet, telefonie en tv dan betaal je vrijwel altijd meer. Vrijwel alle providers bieden nu ook mobiel bellen aan met korting, ook dit kan aantrekkelijk zijn, maar dat geldt niet voor iedereen. Het is sowieso belangrijk een abonnement te kiezen dat perfect bij je past en dat dus goed aansluit bij waar jij behoefte aan hebt.

Welk abonnement moet ik kiezen?

internet bellen tv vergelijkenHet abonnement waar je voor kiest hangt af van je persoonlijke situatie. Het maakt nogal verschil of je alleenstaand bent of dat het gaat om een gezin met meerdere pubers in huis die intensief gebruik maken van het internet. Streamen kost behoorlijk wat data en het is buitengewoon ergerlijk als de verbinding dan gaat haperen. Als je alleen bent en niet zulke hoge eisen stelt, dan kun je vaak toe met een goedkoper abonnement met een lagere download en upload snelheid. Als het gezin groter is en iedereen graag probleemloos Wifi wil gebruiken via het thuisnetwerk, dan kun je beter kiezen voor een verbinding die wat meer aankan.

Hoe kies je de juiste aanbieding?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe provider voor internet, tv en bellen, dan is het allereerst belangrijk om de postcodecheck te doen. Hiermee worden aanbieders geselecteerd die je daadwerkelijk kunt kiezen op jouw adres. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een aanbieder van glasvezel te kunnen kiezen als er bij jou nog geen glasvezel ligt. Vervolgens kies je de gewenste internetsnelheid. Kies voor een hoge snelheid als je met meerdere personen gebruik wilt maken van met name internet en tv. Voor deze twee diensten is een stabiele, hoge snelheid essentieel om storing te voorkomen, vooral bij het streamen van video.

Welke tv zenders wil je kunnen bekijken?

Als je kiest voor tv, dan krijg je voor het standaardbedrag een basispakket van tv zenders en radiozenders. Dat is een redelijk uitgebreid pakket. Maar misschien wil je meer. Misschien wil je sport kijken of wil je een pakket in een andere taal zoals Turks, Italiaans of Arabisch. Hiervoor betaal je uiteraard extra. Deze pakketten kun je vrijwel altijd per maand en soms zelfs per dag opzeggen. Daarnaast is er de mogelijkheid om mobiel tv te kijken op je tablet of smartphone. Soms is hiervoor een apart abonnement nodig, soms krijg je het gratis bij je internet en tv abonnement.

Wel of geen vaste telefoonlijn?

Als je kiest voor bellen bij je internetabonnement dan bel je met een vaste telefoon via VoIP. Steeds meer mensen hebben geen vaste telefoonlijn meer en gebruiken alleen hun smartphone. Maar als je toch graag een vaste lijn hebt, bijvoorbeeld omdat een telefoon voor jou heel belangrijk is en je niet alleen afhankelijk wilt zijn van je mobiele telefoon, dan is het aan te raden om ook telefonie af te nemen. Als je weinig gebruik maakt van je vaste lijn, bijvoorbeeld als je die alleen maar in geval van nood gebruikt of alleen om bereikbaar te zijn, dan kun je een abonnement nemen zonder vrij bellen. Dan betaal je maar een paar euro per maand en heb je toch altijd de beschikking over deze lijn als back-up als je mobiele telefoon stuk is of als er een storing op het netwerk is.

Modem en tv ontvanger in bruikleen

Bij alle providers krijg je het modem en de ontvanger voor tv en radio in bruikleen. Dat heeft als voordeel dat je zonder extra kosten een nieuw apparaat krijgt als er een nieuwer model op de markt komt of als je modem of ontvanger een storing heeft. Veel providers hebben daar uitstekende service voor, je hebt je vervangende apparaat vrijwel altijd de volgende werkdag in huis. Als je niet handig bent met al die stekkertjes kun je meestal gebruik maken van een monteur die de apparatuur aansluit. Soms duurt het dan wel wat langer voordat je weer online bent.

Hoe lang loopt het abonnement?

Als je gebruik maakt van een aanbieding, waarbij je bijvoorbeeld gedurende 3 of 6 maanden korting krijgt, dan sluit je meestal een jaarabonnement op. Na afloop van deze periode is je abonnement vaak per dag opzegbaar en kun je als je wilt overstappen. Als je tevreden bent dan doe je dat natuurlijk niet. Als je geen gebruik maakt van een speciale aanbieding dan kun je in principe voor een maand een abonnement afsluiten en daarna overstappen. Dit is een optie als je wilt proberen of een provider wel of niet goed bevalt. Houd er wel rekening mee als je opzegt dat je dan ook je apparatuur moet terugsturen en dat het abonnement vaak al dezelfde dag of de volgende dag stopt. Het is dus aan te raden om eerst een nieuw abonnement af te sluiten en desnoods een paar dagen overlap te hebben. Zo voorkom je dat je een paar dagen geen internet hebt of een paar dagen geen tv kunt kijken of geen vaste telefoon hebt.

Veel aanbieders, maar welke is de beste?

Hoewel door fusies in het verleden het aantal aanbieders voor internet, tv en bellen wat minder is geworden, komen er vaak ook weer nieuwe bij. Dat kan het soms best lastig maken om de juiste te kiezen. Let er bij het maken van je keuze op dat veel aanbieders gebruik maken van een netwerk van een ander bedrijf, zoals KPN of Vodafone. Dit kan van invloed zijn op je keuze. Daarnaast is de prijs natuurlijk vaak doorslaggevend. Als je dezelfde diensten kunt afnemen voor een flink lager bedrag dan wat je nu betaalt dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om over te stappen naar een andere aanbieder en dus een nieuw abonnement af te sluiten. Het enige nadeel daarvan kan zijn dat je je oude e-mailadres niet meer kunt gebruiken. Maar omdat steeds minder mensen privé gebruik maken van e-mail en ook het contact met bedrijven steeds vaker online of via sociale media kan, is een mailadres wat minder belangrijk geworden.

Maak gemakkelijk een goede keuze voor internet, tv en bellen

Hier kun je snel en gemakkelijk uitzoeken welke provider met welk pakket het beste bij jou past. Ga je voor internet, tv en bellen of heb je genoeg aan alleen internet of internet en tv? Aan jou de keuze. Als je goed vergelijkt betaal je nooit te veel en heb je precies dat pakket dat perfect bij jou past. Bij de meeste aanbieders kun je gemakkelijk dingen aanpassen aan je abonnement, dus als je toch niet helemaal tevreden bent dan is dat vaak met een paar muisklikken op te lossen.