Home » Aanbiedingen verzorgingsproducten » Overwin je overgang review

Overwin je overgang review

Vrouwen in de overgang kunnen van tal van klachten last krijgen, zowel fysiek en mentaal. Denk onder meer aan vermoeidheid, spierpijn, maar ook opvliegers en angstgevoelens. Stuk voor stuk vervelende klachten waar je zo snel mogelijk van af wilt kopen. Maar hoe breng je opnieuw balans aan in je leven? Door het Overwin je Overgang pakket van Ria Kamelle te volgen.

Ria Kamelle zit zelf sinds enkele jaren in de overgang en weet precies waarover ze spreekt en schrijft. Ze is geen arts, therapeut of gezondheidscoach, maar ondernemer, moeder van drie kinderen en een ervaringsdeskundige. Uit ervaring weet ze dat artsen en coaches niet altijd een even goed beeld hebben van waar een vrouw in de overgang precies doorheen gaat.

Het verhaal van Ria Kamelle

Ria

Ria heeft in het verleden zelf last gehad van zware lichamelijke en geestelijke klachten. Dat begon met onrust, koorts en vermoeidheid. Later werden dat hartkloppingen, angst- en zelfs paniekaanvallen. Zij is uit zichzelf een harde werker, altijd bezig, altijd druk. Toen de klachten te erg werden, ging ze naar de huisarts, waar haar koortsaanvallen als opvliegers werden beschreven.

Maar de oplossing die ze zocht: de manier om de impact ervan te verminderen, kwam er niet. De huisarts wist wel de lichamelijke klachten te benoemen, maar voor de geestelijke klachten had hij geen oplossing. Ze werd doorverwezen naar een psychiater, maar ook daar stak ze niet zoveel van op. Dus, bedrijvig als ze is, ging ze zelf onderzoek doen en naar een oplossing op zoek. Wat bleek? Meer sporten, gezonder eten, een professional raadplegen, medicijnen slikken of erover praten met een dierbare blijkt op termijn niet altijd effectief.

Wat is dan wel de oplossing?

Als de klachten blijven aanhouden, erger worden of er zelfs nieuwe klachten bij komen, is een onorthodoxe aanpak vaak de beste. Als reguliere zorgverleners te weinig voor je kunnen betekenen (in de medische wereld blijkt de overgang tamelijk taboe te zijn – een ondergeschoven kindje), klop dan bij Ria aan. Zij begrijpt als geen ander dat overgang geen ziekte is, maar een transformatie van de ene fase in het leven naar de volgende. Je gaat de fase in waarin je niet langer biologisch vruchtbaar bent.

Wist je ook dat de overgang uit drie verschillende fasen bestaat? Het is per vrouw verschillend hoe lang de overgang precies duurt en hoe lang je in welke fase zit. De overgang kan zich ook al aankondigen voor je menstruatie stopt. Jaarlijks hebben honderdduizenden vrouwen in Nederland last van overgangsklachten. Bij sommigen van hen zijn die zo hevig dat hun kwaliteit van leven sterk afneemt.

Fasen van de overgang

Kort door de bocht volgen de volgende fasen elkaar tijdens de overgang op:

 1. De Pre-menopauze. Dit is de periode vóór de laatste menstruatie. Dit kan relatief kort van tevoren zijn, maar ook al enkele jaren. In deze periode zullen je hormonen steeds meer gaan schommelen. Het lichaam krijgt steeds meer moeite met het rijpen van eitjes. Bij sommige vrouwen leidt dit tot klachten, bij andere vrouwen helemaal niet.
 2. De Menopauze. De Menopauze duurt in principe slechts één dag. Dit is de dag waarop je je laatste menstruatie hebt. Je kunt de menopauze in praktijk pas achteraf bepalen.
 3. De Post-menopauze. Dit is de periode na je laatste menstruatie. Je eierstokken zijn definitief gestopt met het aanmaken van hormonen. Dit leidt tot de nodige onbalans in lichaam en geest. Je moet stukje bij beetje op zoek gaan naar nieuw evenwicht. Dit is een proces dat tijd nodig heeft. Je kunt resultaat dan ook niet zomaar afdwingen.
overgangsklachten

Leer hoe je invloed hebt op je klachten

Ria Kamelle heeft voor zichzelf ontdekt en kan jou laten zien hoe je op je eigen klachten invloed hebt. Vaak zit dit in kleine dingen: alledaagse gewoontes en simpele ingrediënten die je gebruikt. Zo heeft voeding een grote impact op je stemming én je hormonen. Suiker is hierbij de grootste boosdoener. Overtollig suiker stimuleert de insulineaanmaak, waarmee de bloedsuikerspiegel stijgt.

De suikers worden opgeslagen in vet. Dat is voor veel mensen ongewenst. Maar wist je dat een hoge bloedsuikerspiegel ook impact heeft op zaken als stemmingswisselingen, vermoeidheid, slaapproblemen en opvliegers? Matig het gebruik van suiker.

Het belang van ontspanning

Daar komt bij dat je voldoende tijd moet nemen om te ontspannen. Gezonde stress is goed voor je, ongezonde stress niet. Ben je in de overgang, dan is er sprake van een terugloop in de oestrogeenproductie. Dit wordt opgevangen door de bijnieren. Maar als je gestrest bent, wordt er door de bijnieren met name adrenaline aangemaakt. Hierdoor ligt de focus te weinig op oestrogeenproductie, wat weer tot een breed scala aan klachten kan leiden.

De kracht van Overwin je Overgang

De overgang is een lastige, uitdagende periode in het leven; niet alleen voor de vrouw in kwestie, maar ook voor relaties. Gedurende de overgang sneuvelen er relatief veel relaties en huwelijken. In Ria’s boek ‘Overwin je Overgang’ leer je, zoals de naam al aangeeft, beter om te gaan met de overgang.

Het boek bestaat uit meer dan 200 pagina’s gewijd aan het benoemen en categoriseren van alle overgangsklachten (niet elke vrouw heeft overal last van). Je vindt praktische tips om minder klachten en juist meer energie en levenslust te ervaren. Je vindt praktische en emotionele steun om weer lekkerder in je vel te komen en krijgt tips om met zaken als vermoeidheid, opvliegers, botontkalking, overgewicht en geestelijke overgangsklachten om te gaan. Leer je klachten te herkennen, erkennen en krijg er grip op.

overwin je overgang
overwin je overgang

Wat ontdek je nog meer in Overwin je Overgang?

Ontdek onder meer…

 • Welke voedingsstoffen gedurende de overgang echt essentieel zijn
 • Welke 3 ingrediënten je moet vermijden als je nooit teveel wilt eten
 • De waarheid achter gluten en lactose
 • Welke alternatieven er zijn voor ‘schadelijke’ ingrediënten
 • Hoe je met je lichaam en geest contact maakt (en waarom dat voor veel vrouwen zo moeilijk is)
 • Welke lichaamsbeweging je gezondheid de grootste boost geeft
 • Welke 10 groenten ideaal zijn in de overgang
 • Tal van gezonde, diep voedende recepten
 • Een uitgebreide kruidengids voor het verzachten van verschillende klachten
 • Hoe je meditatie kunt toepassen voor meer rust en stressvrij leven
 • Waarom huisartsen en gynaecologen op het gebied van emotionele klachten tekortschieten
 • Hoe je niet langer tegen de overgang hoeft te “knokken”
 • De risico’s van hormoontherapie
 • Eenvoudige ontbijt, lunch en diner recepten voor het verzachten van je klachten.

Inclusief aantrekkelijke bonussen

Het Overwin je Overgang pakket komt met verschillende aantrekkelijke bonussen:

 1. De eerste bonus is de praktische kruidengids voor al je overgangsklachten. Deze gids adviseert je over welke kruiden je kunt toepassen om je overgangsklachten aanzienlijk te verminderen of zelfs elimineren. Van elk kruid vind je informatie over herkomst en geschiedenis, plus werkwijze en verschillende toepassingen.
 2. De tweede bonus bestaat uit 17 gezonde recepten voor minder overgangsklachten. In dit digitale receptenboek vind je heerlijke gerechten voor het verminderen van je klachten. Zonder dat je met een hongergevoel blijft zitten, ontdek je hoe je meer energie krijgt.
 3. De derde bonus bestaat uit 7 praktische meditatieoefeningen voor het bereiken van innerlijke vrede. Je krijgt deze oefeningen gebundeld in een e-boek. Ze zijn bedoeld om direct in het dagelijks leven toe te passen. Je ontdekt onder meer ook hoe je beter kunt slapen en uitgerust wakker wordt. Verlicht je pijn, verlaag je bloeddruk en verbeter je gemoed. Ga stress tegen en ga uit de van kracht van je eigen lichaam en geest.
 4. De vierde en laatste bonus bestaat uit gratis updates en recht op support. Heb je een vraag? Stel hem dan. Dankzij gratis updates heb je, als je de cursus eenmaal hebt aangeschaft, altijd toegang tot latere toevoegingen. Je betaalt hier dus nooit extra voor.

Wat mensen zeggen over Overwin je Overgang

Overwin je Overgang wordt erg positief gereviewd door gebruikers. De verschillende tips en trucs helpen je beter om te gaan met overgang gerelateerde klachten als vermoeidheid, (nacht)zweten en opvliegers. De adviezen zijn praktisch, begrijpelijk en inzichtelijk. Je leert wat je wel en niet moet doen als je plotseling hevige last krijgt. De energie keert terug in het dagelijkse leven. Geen overbodige theorie of ingewikkelde termen: gewoon een duidelijk en op de praktijk gericht verhaal. Overwin je Overgang geeft je weer grip op je eigen leven. Dat niet alleen, je hebt ook het besef dat je verhaal gehoord wordt en dat je er niet alleen voor staat.

Unieke voordelen van Overwin je Overgang

Naast al het bovenstaande, biedt het Overwin je Overgang programma nog een aantal unieke extra voordelen. Deze worden ook wel “garanties” genoemd. De eerste garantie is dat je je geld terug krijgt als je niet tevreden bent. Je hebt 30 dagen lang niet-goed, geld-terug garantie. In het onwaarschijnlijke geval dat de vele tips, inzichten en adviezen toch niet aan jou besteed zijn, kun je het product in deze periode retour sturen en krijg je je geld terug.

Een andere garantie is het feit dat je het e-book in één minuut kunt downloaden en er dus meteen mee aan de slag kunt. Je hoeft op de website alleen maar op de ‘Direct Toegang’ link te klikken. Je komt in een beveiligde bestelpagina uit, waar je je e-mailadres invult en de betaalmethode kiest. Na je betaling is het gehele programma direct te downloaden op je PC of laptop.

Uitstekend alternatief voor hormoontherapie

Hormoontherapie is ingrijpend. Bovendien is het duur. Het hele Overwin je Overgang pakket is verkrijgbaar voor een prijs van slechts 49 euro. Op moment van schrijven geldt er zelfs een actie dat je het hele pakket voor slechts 29 euro kunt bestellen. Dit speciale aanbod geldt nog maar kort. Bovendien zit je dankzij de 30 dagen niet goed geld terug garantie nergens aan vast. Ria Kamelle heeft aangegeven bezig te zijn met het opzetten van een nieuw online programma. Voor slechts 27 euro per maand krijg je toegang tot een unieke community.

overgang

Waarom Overwin je Overgang ook voor jou is

Overwin je Overgang is geschreven door een ervaringsexpert en belicht zowel de fysieke als emotionele klachten die je in de overgang kunt ervaren. Het doel is simpel: het zo goed mogelijk voorlichten van elke vrouw en haar op een zo prettig mogelijke wijze door de overgang loodsen. Het boek heeft een uitgebreide opzet en een heldere opbouw. Je doet in korte tijd veel kennis op, waarmee het stukken makkelijker wordt de overgang voor jezelf te accepteren.

Dankzij de verschillende bonussen zit er genoeg variatie in het pakket en vind je altijd in korte tijd het antwoord op jouw specifieke vraag of de oplossing voor jouw klacht. Dankzij toegankelijk taalgebruik, vol alledaagse woorden, is de boodschap voor iedereen duidelijk.

Kracht van de community

Als je je voor het Overwin je Overgang pakket aanmeldt, krijg je automatisch toegang tot de besloten community. Hier vind je talloze gelijkgestemde vrouwen die hetzelfde meemaken als jij en met dezelfde zaken worstelen. De community is actief en hecht. Hij wordt door vele leden als erg prettig ervaren. Je kunt contact opnemen met andere leden, je ervaring delen, ervaringen van anderen bekijken en naar hartenlust vragen stellen. Er is altijd iemand die luistert.

Overwin je Overgang: een aanrader?

Elke vrouw die tegen problemen rond de overgang aanloopt, heeft baat bij het Overwin je Overgang pakket. Ria Kamelle geeft je de handvaten die je nodig hebt om echt iets tegen je klachten te doen. Je leert je lichaam te vriend te houden en je rust te bewaren wanneer die het meeste nodig hebt. Dankzij de uitgebreide opzet en logische indeling vind je snel wat je zoekt. Uiteraard is de overgang voor iedereen anders, dus wil je dat je problemen echt tot in de kern worden aangepakt, is het altijd raadzaam eerst een arts of andere deskundige te raadplegen.

Plaats een reactie