Reizen naar Afrika

Afrika is een continent dat niet bekend staat om zijn efficiënte en goede organisatie. Ondanks grondige voorbereiding kunnen zaken mislopen bij reizen naar Afrika. Hoewel problemen meestal ook weer opgelost worden zijn flexibiliteit, geduld en een goed gevoel voor humor onmisbaar. Denk er goed over na – Afrika is niet voor iedereen. Afrika is afgelegen, omvangrijk, heet en stoffig, inclusief overweldigende, soms angstaanjagende, natuurverschijnselen.
Ga ook niet naar Afrika als u zelf maar vermoedt dat de ongerieven en risico’s voor u niet zullen opwegen tegen de mooie ervaringen. Ga wél als u één van de mooiste plekken op aarde wilt zien, en ervaren. En ga vooral goed voorbereid – met hulp van Out in Africa.
Drie voorbeelden van reisbestemmingen die het beslist waard zijn om te overdenken:

Reizen Zuid-Afrika
zuid-afrikaZuid-Afrika reizen verzorgt Out in Africa al sinds 1995 en nog altijd kiest het grootste deel van onze klanten bij een expeditie in Afrika voor een Zuid-Afrika reis. Het is het meest toegankelijke land in Afrika, zeker als u individueel reist, en tevens is Zuid-Afrika het meest gevarieerde land (in dit deel van het continent Afrika). Vandaar dat het vaak niet bij een eerste bezoek blijft. Ook bij een tweede, derde of “zoveelste” bezoek zijn er voldoende plekken te vinden die nieuwe dingen bieden, en hereniging met oude bekenden is afgezien daarvan ook geen straf.

Reizen Mauritius
Op Mauritius treft u een keur aan uitstekende hotels en appartementen. Wie van een ontspannen strandvakantie houdt zal op dit subtropische eiland zeker niet teleurgesteld worden. Een Mauritius vakantie biedt de zekerheid van een fantastisch klimaat, een warme oceaan en een perfecte service. Mauritius behoort samen met de Rodrigues en Réunion tot de zogenaamde Mascarene Eilanden. Het vormt een economische gemeenschap met andere eilanden in dit uitgestrekte Indische Oceaan gebied als de Malediven en de Seychellen. Mauritius zelf is ca. 70 km lang en ca. 40 km breed en vrij dichtbevolkt (1.2 miljoen inwoners). Mauritius ligt afgelegen, letterlijk midden in de Indische Oceaan (het vasteland van Afrika is ca. 2000 km naar het westen!). Dit betekent jammer genoeg dat Mauritius – of liever gezegd de vluchten erheen – niet heel goedkoop zijn. Hoewel Mauritius als vakantiebestemming het meest bekend is, heeft het inmiddels in de zakelijke wereld ook een goede faam verworven wegens het gunstige financiële en juridische klimaat.

Reizen Mozambique
africaEen Mozambique reis staat meestal in het teken van een strandbezoek, maar ook een Mozambique safari heeft het een en ander te bieden. Er is bijvoorbeeld het Limpopo National Park, dat samen met het Krugerpark in Zuid-Afrika en het Gonarezhou National Park in Zimbabwe het Great Limpopo Transfrontier Park vormt. Deze drie natuurgebieden staan met elkaar in open verbinding d.w.z. de dieren kunnen vrij van het ene gebied naar het andere bewegen. In theorie betekent dit dus dat u bij een Mozambique safari in het Limpopo National Park dezelfde dieren tegen kunt komen als in het Krugerpark in Zuid-Afrika, maar de wildstand is op dit moment nog lager. Bovendien is er ook nog het Gorongosa National Park, een stuk noordelijker in het land, waar al het wild present is. Het is nog heel puur en ongerept, het is echter nog lastig om daar te komen, maar er zijn steeds meer mogelijkheden. Een park om in de gaten te houden dus!

Deel dit bericht op social media

Misschien ook interessant