Review Cursus Piano Spelen

Leestijd: 5 minuten

Pianospelen is erg leuk om te doen, maar lessen kunnen erg duur zijn. Je kunt ervoor kiezen om jezelf aan te sluiten bij een muziekschool. Daar hebben ze vaak de keuze uit: privélessen, groepslessen of een cursus. Je kunt er ook voor kiezen om zonder muziekschool les te nemen bij een privé leraar of lerares. Het is maar net waar je jezelf goed bij voelt natuurlijk. Je kunt er ook voor kiezen om het helemaal zelf te leren zonder leraar of lerares. Dat kan door middel van: speciale boeken, online cursussen of YouTube. Wil je je piano vaardigheden weer wat opkrikken en zoek een een goede online cursus daarvoor, kijk dan eens naar de cursus piano spelen van Steven Pruis. We hebben dankzij zijn programma vele vaardigheden opgedaan en willen die ervaringen graag met je delen.

Wie is Steven Pruis?

piano spelenEerst vertellen we je wat meer over Steven Pruis. Hij is de man achter deze cursus om piano te leren spelen. Hij heeft enige tijd geleden het Pianopro Programma op de markt gebracht. Op deze manier kun je heel eenvoudig online piano leren spelen. Steven Pruis is de eigenaar van Pianopro.nl dit is een website waarop hij informatie en tips geeft over het leren bespelen van een piano. Hij biedt via zijn website diverse programma’s aan. Via deze cursussen kun je op eenvoudige wijze jouw piano skills opkrikken.

Stevens Pruis speelt al vanaf zijn 10e levensjaar piano. Hierdoor heeft hij zelf veel ervaring opgedaan en hij heeft in de loop der tijd een methode ontwikkeld waarmee hij snel liedjes kan spelen.

Via Google ontdekten we dat  Steven Pruis in 2014 gestart is met Muziekschool.nl. Via die website geeft Steven samen met zijn medemuzikanten informatie en tips over verschillende instrumenten. Denk hierbij aan: zingen, gitaar spelen, drummen en piano spelen.

Steven Pruis is de echte naam, er zijn namelijk veel marketingbedrijven die onder een pseudoniem allerlei cursussen aanbieden. Vaak bestaat diegene dan niet echt. In dit geval kunnen we je vertellen dat Steven Pruis echt is. Hij is er populair op social media. Dit zegt vaak al iets over de persoon- en het product.

Hieronder wat over zijn populariteit op social media Dit is kwamen we tegen.

 • 120 abonnees op YouTube (PianoPro)
 • 333 Likes op Facebook (PianoPro)
 • 6,7 K likes op Facebook (Muziekschool)
 • 1,7 miljoen weergaven sinds juli 2010 op YouTube (Pianopro)

Dit zijn veelbelovende cijfers die veel vertrouwen geven. Op zijn website zien we dat Pianopro sinds 10 augustus 2015 een gecertificeerd lid is van Webshop Keurmerk.

Wat houdt het Pianopro Programma in?

pianocursusSteven die heeft de inhoud van zijn programma de laatste jaren sterk uitgebreid. Zo maakt hij regelmatig nieuwe opnames en voegt deze toe aan het programma wat jij kunt volgen. Denk bijvoorbeeld aan: instructievideo’s gebaseerd op nieuwe populaire liedjes.

Het Pianopro programma blijft dus groeien, dit vind ik een mooi gegeven. Daar je jezelf hierdoor niet verveelt. We vertellen je hieronder wat je allemaal krijgt.

Instructievideo’s

De instructievideo’s bestaan  in totaal uit 30 video’s die opgedeeld zijn in een basiscursus en vervolgcursus. In deze video’s krijg je uitleg- en tips over piano leren spelen.

Bijbehorende PDF’s

Elke les beschikt over een eigen  een bijbehorende PDF. In totaal kun je 30 PDF’s downloaden.  Het mooie aan  deze PDF’s is dat alles uitgewerkt is wat er in de video vertelt is. Dit vinden we een groot pluspunt omdat je alles op deze manier goed terug kunt lezen. Ben je dus iets vergeten? Geen zorgen, want je kunt het altijd in de PDF terug vinden.

Naspelen video’s: De naspelen video’s laten je toets-voor-toets zien wat je moet doen om een liedje te spelen. Het liedje wordt op de achtergrond afgespeeld zodat je makkelijk het ritme oppakt. Momenteel zijn dit 71 video’s, maar dit aantal neemt nog altijd toe.

Persoonlijke Q&A

Heb je een vraag? Dan kun je per mail Steven Pruis zoveel vragen stellen als je maar wilt. Hij reageert binnen 24 uur en op deze manier kun je altijd snel verder als je even vastloopt.

E-book bladmuziek

Het mooie aan deze cursus is dat je niet meteen noten hoeft te kunnen lezen. Steven Pruis leert je in deze cursus pianospelen namelijk spelen door naar de akkoorden te luisteren. In het bijgevoegde extra e-book ‘Bladmuziek’ leer je noten lezen.

Voor wie is het programma?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die piano wilt leren spelen. Toch is dit natuurlijk erg breed omschreven. Wil je deze cursus volgen? Dan heb je het volgende nodig:

 • Computer, telefoon of tablet met toegang tot het internet
 • 15 minuten per dag de tijd om te oefenen.
 • 2 handen om te spelen
 • Piano of keyboard

De 15 minuten oefentijd is het minimum om je skills goed op peil te krijgen. Wil je langer oefenen? Dan is dit natuurlijk mogelijk. Dat is het mooie aan dit programma, dat je het compleet op je eigen tempo kunt doen.

Mijn ervaring met de cursus

Dankzij deze cursus kun je de vaardigheden opdoen om allerlei leuke liedjes te spelen. Steven gaat mee met de tijd. Hij wil dat iedereen de leukste popliedjes snel kan spelen. Nou dat heeft hij met deze cursus echt bereikt. Je leert om binnen no-time de gaafste popliedjes te spelen. Het aanbod is zeer uitgebreid, op deze manier zul je de show-stelen bij je vrienden. Je kunt na een aantal lessen al heel snel achter een piano kruipen en die ene hit spelen. Wil jij dit ook? Klik dan op de onderstaande knop.

Het is leuk om te weten dat bekende Nederlanders als Gordon en Sonja Bakker deze cursus ook hebben gevolgd. De cursus is ook voor beginners duidelijk en prima te volgen. Beschik je al over veel vaardigheden? Dan raden we je de Masterclass Pro aan, dat is een cursus voor gevorderden. Echter, om te beginnen met pianospelen is deze cursus zeer geschikt. Ga nu ook leren spelen en leer het via deze cursus!

Ben je geïnteresseerd in de Cursus piano spelen?
Koop deze cursus dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 37,00 p/maand Tijdelijk € 15,95 p/maand
Product: Cursus piano spelen
Schrijver: Steven Pruis

 

Onze beoordeling

Cursus Piano Spelen (De prijs is per maand)

€ 15,95
9.5

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.0/10

Support

10.0/10

Voordelen

 • Na een paar lessen kun je al leuke liedjes spelen
 • Goede support
 • Uitgebreide video's en pdf's

Nadelen

 • Piano of keyboard moet je zelf aanschaffen

Deel dit bericht op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook interessant

error: Content is protected !!