Home » Reviews » Hobby » Review Fred’s bouwtekeningen

Review Fred’s bouwtekeningen

Leestijd: 7 minuten

Fred’s bouwtekeningen: Doe-het-zelven met professionele bouwtekeningen
Je staat in de bouwmarkt om spullen te halen voor een nieuw doe-het-zelf project. Maar, hoeveel hout heb je nodig? Welke spullen? Welk gereedschap? Na lang tobben loop je met veel overbodige spullen naar de kassa om af te rekenen. Eenmaal thuis aan gekomen ga je direct aan de slag en loop je vervolgens al snel tegen het volgende probleem aan: de constructie klopt niet. Uiteindelijk kost het je veel meer tijd dan gepland om het project af te ronden en is het resultaat ook wat teleurstellend.

Volgens Fred Schouten had je heel wat geld en tijd kunnen besparen met behulp van zijn professionele bouwtekeningen. Zo verkoopt hij een pakket, Fred’s bouwtekeningen genaamd, die maar liefst 10.000 van zijn eigen bouwtekeningen bevatten. Met behulp van deze professionele bouwplannen zou je binnen een handomdraai perfecte doe-het-zelf resultaten moeten behalen zonder gedoe en technische kennis.

Zijn Fred’s Bouwtekeningen echt zo waardevol en handig of is het weggegooid geld? Je leest het in deze review.

Wie is Fred?

fred schoutenOp de website van Fred’s Bouwtekeningen kun je lezen dat de eigenaar van dit pakket, Fred Schouten, een timmerman is en een echte doe-het-zelver in hart en nieren. Fred is van mening dat de meeste plannen en bouwtekeningen die je zowel online als offline kunt vinden van waardeloze kwaliteit zijn. Dit frustreerde hem enorm waarop hij besloot zelf bouwtekeningen te maken. Al zijn tekeningen verzamelde hij in een compleet doe-het-zelf pakket: Fred’s Bouwtekeningen.

Op de site van de Kamer van Koophandel is te zien dat Fred’s Bouwtekeningen geregistreerd staat onder de naam T.A.P.O. dat gevestigd is in Amsterdam. Dit doet vermoeden dat de eigenaar helemaal geen Fred Schouten heet, maar dat dit een pseudoniem is. Wellicht is deze keuze gemaakt vanwege privacy reden. Dit blijft echter gissen. Ook blijft dan de vraag wie dan de man op de foto’s is? Wel kan in ieder geval gezegd worden dat zowel Fred’s Bouwtekeningen als T.A.P.O. volkomen legitiem zijn.

10.000 bouwtekeningen van Fred Schouten

10.000 bouwtekeningen, 10.000! Dat is echt ontzettend veel. Je kunt je dan ook voorstellen dat ieder denkbaar project wel te maken is met Fred’s Bouwtekeningen pakket. Daarnaast kunnen de tekeningen tevens goed als inspiratiebron dienen. Wanneer je even geen ingeving hebt voor een volgend project, pak je gemakkelijk en snel het pakket van Fred erbij. Je bladert er eenvoudig doorheen, net zo lang tot je doe-het-zelf handen weer gaan kriebelen om aan de slag te gaan. Elk project kan namelijk gerealiseerd worden met Fred’s bouwtekeningen. Je kunt je voorstellen dat dit pakket een echt stuk levenswerk is.

Wat kun je verwachten van Fred’s Bouwtekeningen?

Fred’s BouwtekeningenZoals eerder benoemd, bevat dit pakket dus meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen en projecten waarbij voor elk project er tevens een handleiding en materiaallijst is toegevoegd. Dit voorkomt het aanschaffen van overbodige materialen en zorgt ervoor dat doe-het-zelvers van ieder niveau de projecten eenvoudig en stapsgewijs in elkaar kunnen zetten.  Daarnaast zijn alle bouwtekeningen per categorie ingedeeld waardoor je snel jouw gewenste project zult vinden. Enkele voorbeelden van categorieën die Fred voor je heeft gemaakt zijn: bedden, decoratie, raamluiken, speeltoestellen, bureaus en nog veel meer. Je kunt je voorstellen dat het te veel categorieën zijn om hier allemaal te benoemen.

Dat is echter niet alles. Fred is namelijk erg vrijgevig. Zo geeft de beste man vijf gratis bonussen weg ter waarde van € 188 wanneer je zijn pakket aanschaft. Deze bonussen bestaan uit een DWG & CAD Software pakket, een digitale steigerhouten tuinmeubelen gids, twee digitale boekjes waarmee je alles leert over bouwkundige benamingen en hoe je jou doe-het-zelf projecten met winst kunt verkopen en tot slot een levenslange toegang tot alle bouwtekeningen. Pseudoniem of niet, er kan niets anders gezegd worden dan dat Fred Schouten een erg gul persoon is.

De prijs van Fred’s Bouwtekeningen

Dan nu de hamvraag: ‘Wat zijn de kosten voor Fred’s Bouwtekeningen? Volgens de experts in dit vakgebied zou dit pakket minimaal rond de € 500 moeten kosten. Echter heb je Fred inmiddels een beetje leren kennen en weet je dat hij nooit zulke hoge prijzen zou vragen. Daarom verkoopt Fred Schouten zijn gehele pakket bouwtekeningen en projecten voor slechts € 94. De vrouw van Fred, die verklaart hem compleet voor gek. Nu zul je denken, € 94 wat een koopje voor zoveel bouwtekeningen. Het kan echter nog goedkoper. Zo is er een speciale aanbieding actief waarbij je Fred’s Bouwtekening voor slecht € 67 kunt aanschaffen. Met ruim 10.000 tekeningen en projecten komt dit dus neer op minder dan 0,0067 cent per project.

bouwtekeningen

Ervaringen met Fred

Professionele bouwtekeningen, materiaallijsten, eenvoudige handleidingen, extra bonussen en dat alles voor zo’n kleine prijs. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het wordt dan ook de hoogste tijd om eens te kijken wat voor ervaringen mensen hebben met Fred’s Bouwtekeningen.

Positieve ervaringen

Op het internet zijn eigenlijk alleen maar positieve berichten te zien. Zo worden er veel foto’s gepost van doe-het-zelf resultaten die mensen met behulp van Fred’s Bouwtekeningen hebben verwezenlijkt. Mensen zijn blij met hun gemaakte producten en loven Fred voor zijn duidelijke tekeningen. Sommige mensen gebruiken de bouwtekening van Schouten als inspiratie en geven een eigen touch aan hun projecten. Interessant om te zien, want Fred geeft op zijn website aan dat zijn pakket ook als inspiratiebron kan dienen. Dit wordt dus door verschillende doe-het-zelvers die de tekeningen hebben aangeschaft bevestigd.

Daarnaast zijn er reacties te zien van doe-het-zelvers die hun gemaakte producten met winst hebben verkocht. Hier kan uit geconcludeerd worden dat de bouwtekeningen en projecten van Fred van goede kwaliteit zijn. Uit andere meningen komt verder vooral nog naar voren dat de indeling in verschillende categorieën erg prettig is en wordt de variatie aan projecten flink gewaardeerd.

Negatieve ervaringen

Nu zul je denken: zijn er dan helemaal geen negatieve ervaringen rondom Fred’s Bouwtekeningen? Om eerlijk te zijn bijna niet nee. Het was hard zoeken. Het enige negatieve wat een aantal keer naar voren komt is dat de website er wat onprofessioneel uitziet en opdringerig overkomt.

De ervaringen met Fred’s Bouwtekening kunnen dus over het algemeen als erg goed worden beschouwd en een ruime meerderheid van de mensen zijn dan ook erg blij met de aankoop van hun pakket.

bouwteningen resultaat

Voor- en nadelen

Kosten- en tijdbesparend

Door Fred’s Bouwtekeningen aan te schaffen kun je heel wat geld en tijd besparen. Zo kun je middels de zoekfunctie snel een bepaald product opzoeken en heb je een bouwplan die compleet is. Dit voorkomt heel wat uurtjes puzzelen met het ontdekken van de juiste maten bijvoorbeeld. Ook op financieel gebied kun je er je voordeel mee uit doen. Zo bespaar je kosten op overbodige materialen en dure losse bouwtekeningen of plannen. Deze kunnen namelijk aardig in kosten oplopen. Volg je de bouwtekeningen helemaal volgens de handleiding, dan zou je er zelfs mee kunnen verdienen door ze met leuke winst te verkopen.

Garantie

Ben je niet tevreden over Fred’s Bouwtekeningen, om welke reden ook, dan kun je binnen 30 dagen eenvoudig gebruik maken van de niet-goed-geld-terug garantie. Dit betekent dus dat je in deze periode de tijd hebt om gratis naar de bouwtekeningen te kijken en ze kunt uitproberen. Bevalt het niet? Dan kun je Fred een mailtje sturen en krijg je 100% van het aankoopbedrag terug.

Bonussen

freds bouwtekeningenEen ander voordeel aan de aanschaf van dit product zijn uiteraard de bonussen die je erbij krijgt ter waarde van € 188. Zo hoef je geen dure CAD programma’s aan te schaffen, maar kun je deze bestanden wel openen. Krijg je extra plannen en inspiratie voor steigerhouten tuinmeubelen en leer je hoe je jouw gemaakte producten met winst kunt gaan verkopen. Tot slot weet je binnen de kortste keren alle bouwkundige benamingen dankzij de handige extra bonus gids.

Digitaal

Fred’s bouwtekeningen en bonussen zijn allemaal volledig digitaal. Dit zal door de ene helft als voordeel worden gezien en voor de andere helft juist als een nadeel. Zo zullen de voorstanders en rommelkonten het vooral handig vinden dat ze alle documenten netjes bij elkaar hebben en niet kwijt kunnen raken. Nadeel kan echter zijn dat voor de mensen die niet over een computer beschikken, Fred’s pakket niet toereikend is. Alle bouwtekeningen kunnen daarentegen wel geprint worden. Dus met behulp van vrienden of kennissen die wel een computer hebben, valt dit nadeel nog op te lossen.

Zijn Fred’s Bouwtekeningen het aanschaffen waard?

Er kan maar één ding geconcludeerd worden en dat is: ja absoluut. Fred’s bouwtekeningen zijn van hoge kwaliteit en zeer compleet. Daarnaast is de variatie aan verschillende categorieën ontzettend breed waardoor er voor elke doe-het-zelver gegarandeerd bruikbare tekeningen tussen zitten. Zelfs als je nog niet zo’n ervaren klusser bent, nodigt dit pakket je uit om aan de slag te gaan. Het enige wat jou nog rest te doen is de benodigdheden aanschaffen die op de bijgevoegde materiaallijsten staan en vervolgens de handleiding stap voor stap afwerken. Hallo mooie producten.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in Fred’s bouwtekeningen?
Koop dit pakket dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 297,00 Tijdelijk € 67,00
Product: Fred’s bouwtekeningen
Schrijver: Fred Schouten

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Fred’s bouwtekeningen

€ 67,-
9.4

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.5/10

Support

9.0/10

Voordelen

  • Duidelijke bouwtekeningen
  • Geschikt voor iedereen
  • Inclusief materialenlijst per bouwtekening

Nadelen

  • Komt wat opdringerig over

Plaats een reactie