Home » Reviews » Gezond leven » Groene smoothies receptenboek Review

Groene smoothies receptenboek Review

Leestijd: 5 minuten

Smoothies zijn heel erg populair. Overal zie je tegenwoordig sap- en smoothie bars, zelfs in de supermarkt kun je ze kopen. Als je zoekt op internet kom je ook veel smoothie recepten tegen. Maar helaas bestaan de meeste smoothies en sapjes uit fruit. Daar zitten veel suikers in wat niet erg gezond is. Er werd lang gezegd dat deze fruit smoothies gezond zijn maar dat blijkt niet zo te zijn. Als je teveel van deze smoothies en sapjes drinkt kun je een enorme suiker boost krijgen.

Van al die suiker wordt je alleen maar moe of je gaat nog meer snacken. Als je op internet zoekt zie je dat groene smoothies veel gezonder zijn. Daar zitten al die suikers niet in. Tijdens een zoektocht op internet kwam ik het groene smoothies receptenboek tegen van Marjolein van der Velde. Dit boek heb ik gekocht en ik kan je vertellen dat ik nog nooit zo lekkere smoothies heb gedronken. Deze ervaring wil ik graag met je delen daarom schrijf ik nu deze review. Zodat ook jij kan genieten van een gezonde smoothie.

Waarom zijn fruit smoothies- en sapjes ongezond?

fruit smoothiesVeel mensen denken vaak: “Fruit is toch gezond dus verse fruitsappen- en smoothies ook”. Toch, is dit niet waar en ik zal je in deze alinea vertellen: “Waarom fruit smoothies- en sapjes ongezond zijn?”

Het voedingscentrum adviseert elke Nederlander om zo min mogelijk suikerhoudende dranken te drinken. In sap zit net zoveel suiker als in frisdrank. Ik schrok ervan toen ik hoorde dat sap 7 suikerklontjes bevat. Ik zelf kwam toen tot de conclusie dat verse sap beter zou zijn. Of een verse smoothie met fruit. Zelf ben ik een enorme smoothie drinker en op deze manier had ik een mooie vervanging voor het sap dat ik altijd dronk. Toen ik hoorde dat er zoveel suiker in zat kwam ik terug bij mijn redenering en ben ik gestopt met fruit smoothies.

In zelfgemaakte fruit smoothies- en sap zit net zoveel suiker als in een pak sap. Doordat de vezels eruit zijn krijgt je lichaam meteen een enorme bom suiker binnen. Je lichaam ervaart dan een enorme stoot aan energie en gaat het verwerken. Op deze manier neemt je lichaam al die suikers heel snel op doordat er geen vezels meer in zitten. Je lichaam trapt heel snel, maar daarna ben je al je energie kwijt. Daardoor weet je lichaam niet wat het met al deze energie aan moet en slaat alles op in je lijf. Dan krijg je meer buikvet en je kunt zelfs last krijgen van diabetes en andere aandoeningen.

Waarom zijn groene smoothies gezond?

Doordat er in groene smoothies meer vezels zitten verbrand je lichaam het minder snel, dan dat je een fruit smoothie zou nuttigen. Op deze manier heeft je lichaam meer de tijd om de energie te verwerken en slaat je lichaam het niet op. Bovendien krijgen je darmen meer werk en vezels zijn goed voor je darmen. Daarnaast bevat veel groene groente veel antioxidanten waardoor je weer veel goede stoffen binnen krijgt. Daarom zijn groene smoothies gezond.

Waarom zou je het groene smoothies receptenboek aanschaffen?

Ik kan genoeg redenen bedenken om je te vertellen waarom je dit groene smoothies receptenboek zou moeten aanschaffen. Ik zal hieronder een aantal redenen opsommen:

  • Het groene smoothies receptenboek is overzichtelijk.
  • Je vindt in dit receptenboek de lekkerste recepten.
  • Je krijgt veel achtergrond informatie.
  • Je maakt veel meer andere smoothies dan je gewend bent.
  • De variatie aan smoothies is groot.
  • Je leert waarom groene smoothies gezond zijn.

Wat houdt het groene smoothies receptenboek in?

groene smoothies receptenboekHet groene smoothies receptenboek is een geweldig receptenboek met meer dan genoeg recepten voor een groene smoothie. Het mooie aan dit groene smoothies receptenboek is dat je in een handomdraai weet hoe je de perfecte smoothie maakt. Het groene smoothies receptenboek is een echt receptenboek met diverse recepten en achtergrondinformatie.

Wie heeft het groene smoothie receptenboek geschreven?

Ik vind het altijd leuk om te weten wie de schrijver achter een boek is. Zodoende dat ik ook ben gaan onderzoeken wie de schrijver of schrijfster van het groene smoothie receptenboek is. Ik ben erachter gekomen dat de verkoper van het groene smoothie receptenboek Marjolein Verkaik heet. Na nader onderzoek blijkt dat deze naam niet bestaat en dat het gewoon enkel en alleen in de marketing gerelateerde video van winst.nl voorkomt. Ik heb verder niets over haar kunnen vinden. Ook toen ik haar website groenesmoothies.nl nakeek kwam ik erachter dat je geen Verkaik van achteren heet maar familie is van Jesse van der Velde. Dit is een bekende voor mij daar hij meer e-books heeft geschreven, waar ik reviews voor heb geschreven. Na een beetje zoeken blijkt dat ze Marjolein van der Velde Smeets heet.

Ze is geen rawfood/smoothie guru en heeft enkel en alleen dit groene smoothies receptenboek samengesteld. Wat mij trouwens opviel is dat alle reacties op de website naar Jesse van der Velde gericht zijn. Kennelijk werken zij samen, of heeft zij gewoon een keer een boek over smoothies uitgegeven. Dit maakt het boek er niet minder om, dus ik zou je er niet zoveel van aantrekken.

Mijn ervaring met het groene smoothies receptenboek

Na dit boek ben ik helemaal overgestapt op de groene smoothies. Voor mij echt geen fruit-smoothies meer. Ik heb veel gelezen over groene smoothies en dankzij het groene smoothies receptenboek weet ik wat de voordelen zijn van groene smoothies. Dit wordt haarfijn uitgelegd in dit boek. Dat is ook wat ik er zo goed aan vind. Je vindt er niet alleen recepten in, maar ook informatie over groene smoothies. Ik vind het fijn dat ik op deze manier diverse smoothies kan uitproberen. Ik raad je dit boek dan ook zeker aan.

Het mooie aan dit boek is dat er echt aandacht wordt besteedt aan groene groente en dat je op deze manier echt weet waar je mee bezig bent. Je bent nu ook aan het einde van deze review en ik hoop dat ik je geënthousiasmeerd heb? Op deze manier kun je op een gezonde manier genieten van groene smoothies en ze zullen je nooit vervelen. Schaf het groene smoothies receptenboek vandaag nog aan en geniet van de heerlijkste groene smoothies.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in het Groene smoothies receptenboek?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: Tijdelijk voor € 23,95 inclusief gratis e-book
Product: Groene smoothies receptenboek
Schrijfster: Marjolijn van der Velde

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Groene smoothies receptenboek

€ 23,95
8.6

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Materiaal

8.5/10

Support

8.0/10

Voordelen

  • Duidelijk en overzichtelijk
  • Veel achtergrond informatie
  • Grote variatie aan smoothies
  • Inclusief gratis e-book met nog eens 50 recepten

Plaats een reactie