Home » Vergelijkers » Sim only abonnementen vergelijken

Sim only abonnementen vergelijken

Leestijd: 5 minuten

Met onze vergelijker die hier onder staat kun je eenvoudig alle sim only abonnementen vergelijken met elkaar. Kies de gewenste provider, het verbruik en het gewenste soort abonnement en vergelijk de prijzen.

 

Klik hier voor onze vergelijker van Mobiele telefoontoestellen (smartphones)

Je kunt het je haast niet meer voorstellen dat we ooit geen mobiele telefoon hadden. Je moest in een telefooncel bellen of bij iemand thuis of in café. Inmiddels is de mobiele telefoon er al heel lang en is deze niet meer weg te denken uit ons leven. Toch is het een extra kostenpost die je vroeger niet had. Als je niet oppast kan het ook aardig in de kosten oplopen. Er zijn veel soorten telefoons en veel aanbieders. Het is belangrijk dat je er goed over nadenkt en niet zomaar iets afsluit, want het kan aardig in de kosten oplopen. In dit artikel leggen wij je uit hoe je geld kunt besparen op de aanschaf van een mobiele telefoon.

Sim only abonnementen vergelijken

Voor veel mensen is de telefoon een grote kostenpost. Daarom zoekt men naar manieren om daar op te besparen. Velen kiezen er voor om een apart sim only abonnement af te sluiten en het toestel goedkoop of tweedehands te kopen. In sim only abonnementen zit veel verschil daar kun je op besparen door ze goed met elkaar te vergelijken. Het is een kleine moeite om dat te doen en kan je veel geld besparen. Met een sim only abonnement ben je meestal goedkoper uit dan wanneer je een abonnement met toestel afsluit. Je betaald dan alleen voor de databundel, het aantal belminuten en het aantal sms’jes wat je kan verzenden.

Flexibel en voordelig

mobiele telefoonBij de meeste providers kun je je sim only abonnement maandelijks opzeggen. Daardoor zit je nergens aan vast en kun je de kosten makkelijk in de gaten houden. Het is wel zo dat wanneer je voor een langere abonnementsduur kiest het per maand goedkoper wordt, de provider weet dan immers dat je nog een tijdje bij hun blijft.

Een sim only abonnement is flexibel. Als je Gigabytes tekort komt kun je je abonnement gewoon verhogen. Je kunt ook voor de rest van de maand losse GB er bij kopen maar daar betaal je meestal meer voor.

Vergelijk de mobiele abonnementen goed, dat kan eenvoudig met de vergelijker die bovenaan deze pagina staat. Je kan meestal je bundel zelf samenstellen, dan betaal je alleen voor hetgeen je daadwerkelijk gebruikt. Als je bijvoorbeeld weinig sms’t neem je gewoon weinig sms’jes in je bundel. Er zijn ook aanbiedingen om een abonnement met korting af te sluiten, daar heb je dan iedere maand weer voordeel van.

Geen BKR-registratie

Een kredietcheck bij het BKR is niet altijd nodig. Bij een sim only abonnement hoeft dat niet. Alleen als je een abonnement met een toestel er bij koopt die meer dan 250 euro kost is registratie bij het BKR verplicht. Dit wordt namelijk als een lening gezien.

Vroeger waren er dure abonnementen waar je zogenaamd gratis een toestel bij kreeg, maar in werkelijkheid was dat toestel niet gratis, dat zat gewoon bij je abonnementsgeld inbegrepen. Soms kwamen mensen daardoor in problemen omdat ze in feite een lening aan gingen. Door registratie bij het BKR voorkomt men dat je te hoge leningen afsluit. Immers als er schulden geregistreerd zijn ontvang je de lening niet.

Bij een sim only abonnement betaal je bedragen van 7 tot ongeveer 20 euro per maand, afhankelijk van welk abonnement je afsluit. Dit zijn zulke lage bedragen dat BKR registratie niet nodig is. Dit is ook een reden waarom velen voor sim only kiezen.

Los toestel kopen

Je kunt ervoor kiezen om een los toestel te kopen. Dan koop je zelf het telefoontoestel en kies je voor een losse simkaart. Je kunt kiezen voor prepaid, maar het nadeel is dat het duurder is als je zeer veel belt. Je kunt er ook voor kiezen om een sim only abonnement te nemen. Hierover hebben we in bovenstaande alinea al wat vertelt. Je kunt er ook voor kiezen om een goedkoper toestel aan te schaffen als je ervoor kiest om een los toestel te kiezen.

Een refurbished of tweedehands telefoontoestel is waar veel mensen voor kiezen. Je bent dan immers een stuk goedkoper uit dan wanneer je een duur nieuw toestel zou kopen. Er zijn veel bedrijven die refurbished telefoons aanbieden. Deze zijn vaak van de zaak geweest en die worden omgewisseld na een tijdje.

Je kunt ook kijken op tweedehands aanbiedingssites, vaak worden er hele mooie toestellen voor heel weinig aangeboden. Het nadeel is dat je niet weet of deze nog goed is en hoelang de batterij nog meegaat. Het is afhankelijk van je voorkeur.

Weet wat je nodig hebt

Denk er van te voren goed over na wat je precies nodig hebt. Als er in je abonnement dingen zitten die je toch niet gebruikt is dat zonde van je geld.

Het is belangrijk dat je weet wat je nodig hebt en waarvoor. Het heeft geen zin om een heel dure telefoon te kopen, waarvan je de helft toch niet gebruikt. Onnodige dingen in je abonnement die je niet gebruikt, kosten wel gewoon geld!

Als je vaak op een plek bent waar wifi is zoals thuis, op je werk of op school heb je veel minder MB’s nodig. Als je van wifi gebruik maakt kost dat immers geen MB’s. Ook kun je tegenwoordig met whatsapp en Facetime gratis bellen dus dat scheelt ook weer in de belminuten die je nodig hebt.

Op je sms’jes kun je makkelijk besparen, wie gebruikt dat nog? Tegenwoordig kun je gratis je berichtjes versturen met Whatapp. Je hebt dan niet veel sms’jes nodig in je abonnement.

Let wel op als je regelmatig naar het buitenland gaat, zorg dat dat bij je bundel is inbegrepen. Als je in het buitenland losse MB’s moet kopen ben je meestal een stuk duurder uit.

Tips besparen mobiele telefoon

Er zijn diverse manieren om te besparen op je telefoon en kosten. Hieronder geven wij een aantal tips:

  • Zorg dat je wanneer dat kan zoveel mogelijk van wifi gebruik maakt. In veel publieke gebouwen zoals restaurants en stations zijn hotspots aanwezig. Door hier gebruik van te maken kost je dat geen MB’s uit je bundel.
  • Op je telefoon zit een bespaarstand, maak daar gebruik van! Zo kun je instellen dat apps alleen geüpdatet worden als je van wifi gebruik maakt, dat kost weer minder MB’s!
  • Let altijd op hoeveel je verbruikt hebt. Het is erg duur om over je bundel heen te gaan.
  • Kies een laag abonnement, dat bij je past en waar alleen in zit wat je echt nodig hebt.
  • Kies een sim only abonnement en koop een refurbished of tweedehands toestel.
  • Schrijf een lijstje en bedenk wat je echt nodig hebt.

Vergelijk sim only abonnementen!

Er zijn veel telefoonproviders in Nederland. De een is duurder dan de andere. Ze bieden ook allemaal verschillende opties aan. Het kan bij een bepaalde aanbieding echt veel geld schelen als je kiest voor een specifiek abonnement. Zoek wel alles goed uit voor je iets afsluit. Vergelijk ook alles goed. Je wilt natuurlijk niet dat je een abonnement hebt waar je niets aan hebt en niets meer mee kan.

Deel dit bericht op social media