Home » Blog » TL LED armaturen, in veel situaties de beste keuze

TL LED armaturen, in veel situaties de beste keuze

TL LED armaturen zijn zoals de naam je reeds aangeeft armaturen die zijn bedoeld voor het gebruik in combinatie met LED TL-verlichting. Ontzettend veel mensen, maar ook bedrijven hebben door de jaren heen de bewuste keuze gemaakt om in hun pand gebruik te maken van TL-verlichting. Dat is het gevolg van het feit dat deze indirecte verlichting in staat is om de meest uiteenlopende ruimtes op niet alleen een efficiënte, maar bovendien ook op een voordelige manier te verlichten. Indien ook jij geïnteresseerd bent in de eigenschappen van dit type verlichting zal je tot de conclusie komen dat er een keuze kan worden gemaakt uit best een aantal verschillende mogelijkheden. Ben jij ook benieuwd waar bij aanschaf allemaal rekening mee te moeten houden? Lees dan zeker verder!

TL LED armaturen

Keuze tussen standaard en waterdichte TL LED armaturen

De eerste keuze die je in de praktijk zal moeten maken is degene tussen standaard en waterdichte TL LED armaturen. Voor deze eerste optie geldt dat ze in principe in het merendeel van de ruimtes kan worden opgehangen. Zo kan je ze in eerste instantie bijvoorbeeld voorzien in een (grote) winkel. Voor menig aantal winkels welke er bestaan geldt dat ze op deze manier worden verlicht. Dat is echter niet alles. Ook in menig aantal werkplaatsen en bijvoorbeeld fabriekspanden wordt dit type van verlichting toegepast. Ondanks het feit dat je deze gewone TL LED armaturen dus in menig aantal omstandigheden kan gebruiken zijn er toch ook uitzonderingen.

Ben je bijvoorbeeld van plan om in de badkamer gebruik te maken van TL-verlichting? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor bij voorkeur gebruik zal willen maken van TL LED armaturen die over waterdichte eigenschappen beschikken. Voor deze waterdichte armaturen geldt dat ze uitstekend geschikt zijn om toegepast te worden in vochtige situaties. Zo voorkom je dat je geconfronteerd wordt met vervelende verrassingen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van TL LED armaturen?

Je kan bij het kopen van TL LED armaturen rekenen op menig aantal interessante voordelen. In eerste instantie zal je tot de conclusie komen dat dergelijke armaturen verrassend voordelig zijn in aanschaf. Dat is echter niet alles. Daarnaast hebben ze ook een prima levensduur waardoor je kan voorkomen dat je binnen de kortste keren opnieuw moet gaan investeren. Nog een extra voordeel is terug te vinden in het feit dat je bij LED uiteraard sowieso kan rekenen op lagere energiekosten. Wie een besparing wil realiseren op diens energiefactuur kan dus de aanschaf van een LED TL armatuur zeker en vast ook overwegen. Voordelen zijn er dus sowieso duidelijk meer dan voldoende!

Waar moet je rekening mee houden bij aanschaf?

In principe hoef je bij de aankoop van TL LED armaturen niet met zoveel verschillende zaken rekening te houden. Wel belangrijk is om ervoor te zorgen dat je goed rekening houdt met de ruimte waarin ze zal worden geplaatst. Dit niet alleen voor wat de lichtsterkte betreft, maar ook omdat je natuurlijk zal moeten bepalen of een standaard of een waterdicht exemplaar is vereist. Is het voor jou niet helemaal duidelijk welke van de verschillende armaturen de beste keuze zijn? Dan spreekt het voor zich dat het altijd interessant kan zijn om even het advies van een vakman van OutledTL te vragen.