Vakantie plannen

Wanneer ik een vakantie ga plannen, dan wil ik vanzelfsprekend wel zeker weten of de huisvesting goed is. Maar, net als elke Nederlander kijk ik in eerste instantie evengoed naar de prijs! Dus daarom boek ik niet eer dan dat ik ook de recensies van verschillende toeristen heb gelezen. Jammer genoeg heb ik door schade en schande moeten meekrijgen, want voordien dacht ik ook dat het niet nodig was en dat de negatieve reacties onder hotels en vakantieparken eenvoudig van die klagerige consumenten waren.

Maar mijn tocht in Zwitserland, dat ik had geboekt via vakantie veilingen, bleek echt te zijn, zoals men in de vele recensies had geschreven. Een kleine, oude kamer. Rumoerig en met panorama op een parkleer garage in aanbouw! Sindsdien ga ik niet meer in zee met aanbieders zonder dat ik eerst heb gelezen wat anderen er van vinden!

vakantieplannen

Je vakantie plannen

Alsmede heeft het nog andere voordelen, want onder de goede recensies staan vaak ook leuke adviezen om te bekijken, of op welke plek je in de buurt heerlijk kan eten. Ons korte weekeinde tripje naar Sauerland werd op die manier heel goedkoop en mateloos aangenaam! De adviezen die onder het hotel stonden waren met name dat je beter niet in het hotel kon eten, wegens de hoge tarieven, maar nog geen 200 meter verderop in een aantrekkelijk restaurantje. We hebben hier geloof ik alle avonden ons tegoed gedaan aan veel voor weinig. Zo zie je dat recensies van vakantieplaatsen en hotels zeker de moeite waard zijn om eerst te overwegen, voor je een goedkope, of zelfs duurdere, inschrijving maakt via het internet.

Deel dit bericht op social media

Misschien ook interessant