Home » Blog » Verkooppartner worden

Verkooppartner worden

Leestijd: 4 minuten

Als je een eigen website of blog hebt kun je daar geld mee verdienen, ook met een social media kanaal kan dat. Je kan dan verkooppartner van een bedrijf worden. Populaire manieren waarmee dit gebeurt zijn affiliate marketing en dropshipping. We leggen in dit artikel uit hoe ook jij verkooppartner kan worden. En wat het verschil is tussen affiliate marketing en dropshipping.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten van andere bedrijven. Dit doe je door links op je website of blog te plaatsen naar de producten die je promoot. Deze links ontvang je van de verkopende partij en deze links bevatten een bepaalde code waaraan men kan zien dat de link op jouw website staat. Dus als iemand op deze link klikt weet de verkopende partij aan de hand van deze code dat men vanaf jouw website heeft geklikt. Iedere keer dat jij wat verkoopt voor de verkopende partij ontvang je een commissie. Dit kan een percentage zijn van de verkoopprijs of een vast bedrag per verkoop. Op deze manier ga je dus geld verdienen met je website.

Affiliate netwerken

verkooppartner affilate marketing dropshippingVeel bedrijven hebben zich aangesloten bij zogenaamde affiliate netwerken. Deze netwerken kun je zien als tussenpersonen. De bedrijven die producten of diensten aanbieden kunnen zich daar aanmelden als verkoper. Jij kunt je bij de netwerken aanmelden als promotor. Je promoot dan op je eigen website of blog, of via je social media kanalen de producten of diensten van de verkoper.

Als promoter kun je bij een affiliate netwerk kiezen uit verschillende producten of diensten die je kan promoten, dat kunnen er we honderden zijn. Je kan dan het beste producten of diensten kiezen die qua onderwerp dicht bij het onderwerp van je site komen. Dus heb je bijvoorbeeld een fitnessblog dan zou je daar fitness producten op kunnen promoten. Je hebt dan meer kans dat je producten gaat verkopen omdat de producten aansluiten bij de blogs waar jij over schrijft. Als je meerdere blogs hebt zou je dit voor meerdere branches ook wel niches genoemd kunnen toepassen.

Verkooppartner door affiliate marketing

Door middel van affiliate marketing kun je dus verkooppartner worden van een bedrijf. De voordelen hiervan zijn dat je de producten niet zelf in voorraad hoeft te hebben, geen klantenservice hoeft te hebben en geen producten hoeft in te kopen of te versturen. Nadelen van affiliate markting zijn dat je geen eigen klantenbestand opbouwt. Ook kan het zijn dat de verkoper besluit te stoppen met de verkoop van het product, dan kun je die niet meer promoten.

Dropshipping

Dan nu over een andere populaire manier om verkooppartner te worden van een bedrijf. Deze manier heet dropshipping. In tegenstelling tot affialiate marketing heb je bij dropshipping wel een eigen webwinkel. Echter de producten die in je webshop staan zijn niet van jezelf, deze zijn van een ander bedrijf waar jij de producten voor promoot.

Bij dropshipping is jouw webshop verbonden met de website van de verkoper zodat door middel van een koppeling de producten van de verkoper automatisch op je webshop komen en automatisch worden bijgewerkt. Daar is speciale software voor die je maar één keer hoeft in te stellen. Bij dropshipping verkoop je de producten onder je eigen webshopnaam. Je bouwt hier dus wel een eigen klantenbestand op. Wanneer iemand een bestelling doet geeft je die door aan de leverancier, of dat gebeurt automatisch, en die zorgt voor de afhandeling en verzending van het product.

Verkooppartner door dropshipping

De voordelen van dropshipping zijn dat je een eigen merk en een eigen klantenbestand opbouwt terwijl je je niet met de daadwerkelijke levering van de producten bezig hoeft te houden. Je hebt dus ook geen eigen voorraad of inkoop. Wel moet je hier een eigen klantenservice hebben, de klant koopt de producten immers bij jou. Dan is ook weer meteen een nadeel van dropshipping, de klanten kloppen bij jou aan als er iets niet goed is. Andere nadelen zijn dat er veel concurrentie is en dat je afhankelijk van de leverancier bent.

Verschil tussen affiliate marketing en dropshipping

Affiliate marketing en dropshipping lijken op elkaar maar er zitten dus verschillen tussen. Bij affiliate marketing stuur je de bezoeker door naar de verkoper en bij dropshipping heb je een eigen webshop met eigen klanten en een eigen merk. Bij affiliate marketing loop je dus nauwelijks risico.

Verkooppartner worden

We hebben dus gezien dan je verkooppartner van een bedrijf kan worden. Op deze manier kan je geld verdienen met je eigen webshop of blog. Ook via social media kun je adverteren. In principe kan iedereen met een computer en internetverbinding dit doen. Zo kun je dus online geld verdienen.

Het voordeel van geld verdienen met affiliate marketing of met dropshipping is dat je de producten niet zelf in voorraad hoeft te hebben en te versturen. Zo heb je relatief weinig werk en kun je je volledig richten op het promoten van je eigen website, blog of webwinkel. Ook hier bij aanbiedingengids werken we zo. De aanbiedingen die wij promoten zijn producten van andere bedrijven waar wij verkooppartner van zijn.