Home » Blog » Waarom zou je moeten overstappen naar goedkope cartridges?

Waarom zou je moeten overstappen naar goedkope cartridges?

Leestijd: 3 minuten

Tegenwoordig kun je cartridges in ontzettend veel winkels kopen. Je kunt ze vinden in een elektronicawinkel, online webshop, boekenwinkel, warenhuis, drogist, discountwinkel of een speciaalzaak. Doordat ze in zoveel winkels gekocht kunnen worden, variëren de prijzen flink. Wat is nu een goede prijs voor cartridges? Dit is een belangrijke vraag want je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor deze producten. De goedkope cartridges vind je vaak online of in een discountwinkel. Dit is dan geen inkt van printermerken maar zogenaamde klooninkt, wat inkt van een huismerk is. Het is een aanrader om over te stappen naar klooninkt omdat dit vaak goedkoper is, terwijl het alsnog kwalitatief is. In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Prijs van een inktcartridge

goedkope cartridgesHet prijsverschil bij inktcartridges is ontzettend groot. Voor de ene soort zwarte inkt betaal je maar 7 euro terwijl je bij de andere soort bijna 50 euro moet neertellen. Waarom zijn er dan nog steeds mensen die kiezen voor de duurdere inkt? Dit heeft meestal te maken met ongeloof en gemakzucht. Allereerst is het natuurlijk moeilijk te geloven dat een product van 7 euro even goed is als een product van 50 euro. Daarnaast staat er op de websites en in boekjes van printers vaak dat je het beste inktcartridges van eigen merk kan kopen, dus veel mensen volgen dit advies van de producent. Als je iets dieper op onderzoek uitgaat kom je er snel achter dat je goedkope cartridges kan halen die even goed afdrukken als duurdere varianten. Duurdere cartridges zijn dus eigenlijk zonde van je geld!

Verschil tussen goedkope en merkcartridges

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat er vaak weinig verschil is tussen goedkope cartridges en printermerk cartridges. De kwaliteit van merkcartridges is vaak wel iets beter, maar uit de testen blijkt dat men vaak al genoegen neemt met de kwaliteit van goedkope cartridges. De levensduur van de goedkope inktpatronen is bovendien vaak langer dan die van de topmerken. Dit is erg opvallend omdat je ervan uitgaat dat de goedkope merken eerder leeg zouden zijn, wat dus niet het geval is.  Bij aanschaf van een printer wordt vaak gewaarschuwd voor het gebruiken van een ander merk inkt. Dit blijkt echter onterechte informatie te zijn. Het komt zelden voor dat de printer kapot gaat van andere soort cartridges. Als het al voorkomt is het ook vaak omdat het formaat van de cartridges niet in de printer past. Dat gaat natuurlijk sowieso niet werken.

Een goed alternatief

Als je nóg goedkoper wilt printen is er een alternatief waarvoor je zou kunnen kiezen. Je hebt namelijk ook printers met een inkttank. Deze tank moet je dan zelf weer bijvullen. Het bijvullen van zo’n tank is eenvoudig en bovendien veel goedkoper dan het kopen van nieuwe cartridges. De aanschafprijs van een printer met inkttank is wel wat duurder dan die van de normale printers, maar vervolgens geef je aan inkt bijna niks meer uit dus verdient de printer zichzelf weer terug. In de lange termijn haal je hier dus het meeste voordeel uit.

Deel dit bericht op social media