Home » Reviews » Ontspanning, persoonlijke ontwikkeling en relaties » Review: Mindfulness voor het dagelijkse leven

Review: Mindfulness voor het dagelijkse leven

Leestijd: 12 minuten

Er zijn tegenwoordig veel mensen die aan yoga en mindfulness doen. Dat is op zich niet vreemd want we leven in een gejaagde wereld. Iedereen heeft haast. Er is nergens tijd voor en er wordt constant een druk op je gelegd. Iedereen denkt dat dit moet. Het wordt ons ook door onze omgeving opgelegd want anders doe je niet mee. Echt gezond is dit natuurlijk niet. Al dat gejaag en haastige gedoe gaat ten koste van de gezondheid.

Maar er zijn mogelijkheden om tot rust te komen, een van die mogelijkheden is yoga. Met yoga ga je weer terug nar de basis. Je leert om te ontspannen en weer gelukkig in het leven te staan. Er zijn best veel mensen die dit tegenwoordig doen. En dat is niet gek in deze drukke wereld.

Yoga is wel iets want je moet leren. Je kunt naar een yogaschool gaan, maar daar betaal je per les. Hierdoor kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Er zijn ook online cursussen. Een voordeel van een online cursus is dat je alles lekker zelf thuis kan doen maar wel met begeleiding van een professionele leraar of lerares. Daarnaast is een online cursus ook een stuk goedkoper dan fysieke lessen.

Happy with Yoga

online cursus mindfulnessTijdens mijn speurtocht op het internet kwam ik Happy with Yoga tegen. Ik zag veel goede reviews en zag dat zij verschillende yoga cursussen aanbieden. Ik besloot me daar aan te melden en het te gaan proberen. Ik moet zeggen dat ik veel aan de cursussen heb gehad en er veel van geleerd heb.
In deze review wil ik dan ook één van de cursussen van Happy with yoga met jouw delen. Het gaat om de cursus Mindfulness voor het dagelijks leven.

Ik deze review vertel ik je mijn ervaringen met deze cursus en vertel je wat de cursus inhoudt. Je leest wat deze cursus precies in en wat je er mee gaat bereiken. Daarbij worden niet alleen de voordelen besproken maar ook de nadelen. Want alles heeft immers zijn voor- en nadelen.

Wat is Mindfulness?

Voordat ik je meer over de cursus vertel ga ik je eerst uitleggen wat mindfulness precies is. Dan weet je waar we over praten als je hier nog niet mee bekend bent. Het is belangrijk dat je eerst een goed beeld hebt van Mindfulness en welke voordelen dit biedt.
Mindfulness wordt soms op verschillende manieren uitgelegd. Het houd in dat je je mind gaat trainen om zo meer controle over je gedachten te krijgen.

Je gaat met Mindfulness leren om mindful te worden. Mindful houdt in dat je gaat leren om zoveel mogelijk van het leven te genieten. Leven in het hier en nu en maximaal genieten. Daarvoor zijn er een aantal methodes je je met Mindfulness kunt toepassen.

Mindfulness houdt ook in dat je niet in het verleden moet blijven hangen, maar dat je naar het leven van nu moet kijken. Bewust leven in een belangrijk onderdeel. Door bewuster te leven zal je ook minder snel last hebben negatieve gedachten. Je gaat intenser leven.

Meditatie is ook iets wat bij Mindfulness hoort. Je gaat ook oefeningen hiermee doen. Door deze oefeningen zul je minder stress ervaren en bewuster gaan leven. Het kan ook helpen tegen een chronische pijn die je hebt of tegen slaapproblemen. Ook bepaalde psychische problemen kunnen worden aangepakt met Mindfulness. Je leert om relaxter te gaan leven. Hoe dat werkt vertel ik je verder op.

De cursus Mindfulness voor het dagelijks leven

Je leert in deze cursus om om te gaan met je gedachten. Niet meer piekeren maar mindful denken. Je zult minder stress gaan ervaren. Je leert positief om te gaan met je gedachten en geen negatieve gedachten meer te hebben. Of iedere geval zo weinig mogelijk. Zoals ik als vertelde is het dagelijks leven meestal behoorlijk hectisch voor de meeste mensen. Een derde deel van alle Nederlanders ervaart regelmatig stress. Soms is dat zo erg dat men een burn-out krijgt. Het gebeurt dus er veel.

Gelukkig is er een cursus waarmee je daar wat tegen kan doen. Dit is één van de weinige online cursussen om mindful te leren leven. Het gaat er bij mindfulness om dat je innerlijke rust krijgt en een gelukkiger leven zonder zorgen of stress.

Wie zijn de makers van Mindfulness voor het dagelijks leven?

Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen
Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen

Zoals ik al eerder vertelde is deze cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven één van de cursussen van Happy with yoga. Dit is één van de grootste online yoga platformen van Nederland. Het platform heeft een groot aantal leden en is in de yogawereld goed bekend. Je kunt op dit platform verschillende yogacursussen volgen en  allerlei artikelen lezen over yoga, meditatie en mindfulness. Je kunt ook verschillende yoga events volgen.

Happy with yoga is opgericht door Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen. Ze hebben allebei meerdere opleidingen gevolgd voor yogadocent en daarvoor hebben ze ook hun diploma’s. Hiervoor moesten zijn ook regelmatig naar het buitenland. Ze zijn onder andere in Bali geweest waar ze veel ervaring hebben opgedaan met de yogadocenten daar. Ze leerden op Bali dat yoga niet alleen om ontspannen gaat maar dat het veel meer inhoudt. Hier is een manier waardoor je gelukkig gaat worden. Je krijgt door mindfulness een gelukkiger leven zonder stress.

Mindfulness doorgeven aan anderen

Ook Melanie en Rolf hebben met stress te maken gehad. Door middel van mindfulness hebben ze dit onder controle gekregen. Dit willen ze graag doorgeven aan anderen zodat anderen ook een gelukkiger leven krijgen. En dat doen ze succesvol, dat blijkt wel uit het grote aantal leden dat hun platform heeft. Op hun website lees je meer over hen, dan weet je met wie je te maken hebt en dat is altijd prettig. Het zijn dus twee heel ervaren mensen op het gebied van yoga.

Het is de missie van Rolf en Melanie om de oude tradities van yoga en meditatie die al eeuwenlang bestaan toegankelijk te maken voor de moderne maatschappij. Dat doen ze doelgericht met praktische cursussen.

Voor wie is Mindfulness voor het dagelijkse leven?

Deze cursus in geschikt voor iedereen die wel eens met stress te maken heeft. En dat zijn heel veel mensen. Vooral in de huidige maatschappij waar alles snel moet gebeuren komt stress vaak voor. Het kan zijn dat je stress ervaart op je werk, of in je privéleven of misschien door geld problemen. Er zijn veel oorzaken voor stress. Een hoge werkdruk is ook vaak een oorzaak.

Maar liefst 10 procent van de Nederlanders die werken hebben wel eens een burn-out gehad of verschijnselen daarvan. Voor diegene is de cursus zeker geschikt. Je leert in de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven om rust te krijgen in je hoofd en dat te behouden. In de cursus Mindfulness voor het dagelijks leven wordt duidelijk uitgelegd hoe je dat aan moet pakken. Alles wordt stap voor stap besproken zodat ook jij rust krijgt in het dagelijks leven.

Het kan ook zijn dat je nog geen last hebt van stress. Ook in dit geval kan je de cursus volgen. Je weet dan immers wat je moet doen voor als de situatie zo wordt dat je wel snel stress ervaart. Eigenlijk is de cursus dus geschikt voor iedereen, want met ons drukke leven kun je zo een burn-out krijgen. Door deze cursus te volgen kun je dat voorkomen.

Wat is het doel van Mindfulness voor het dagelijks leven?

Het doel van deze cursus is dat je beter leert omgaan met jouw gedachten. Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen steeds over hetzelfde na blijven denken. Waar ze gisteren aan denken wordt vandaag weer aan gedacht. Men piekert te veel over hetzelfde. Het grootste deel van deze gedachten is negatief. Uit statistieken blijkt dat dit maar liefst 80% is. Door steeds negatief te denken wordt je niet echt gelukkig.

In Mindfulness voor het dagelijkse leven ga je leren om van je negatieve gedachten juist positieve gedachten te maken. Dit is iets wat je met mindfulness gaat leren. Meer uit jezelf halen met minder stress voor een gelukkiger leven.

Hoe is de cursus opgebouwd

Mindfulness voor het dagelijkse levenDe cursus duurt 8 weken, dat wil zeggen in normaal tempo, want Je kunt deze cursus in je eigen tempo doen. Je kunt dus zelf bepalen hoe lang je er over doet. In deze 8 weken ontvang je e mails. Ook krijg je toegang tot het ledengedeelte waarin allerlei uitgebreide informatie staat. Je vindt hier video’s, pdf’s en geluidsbestanden.

Je krijgt iedere dag een mail maar daarin uitgebreide informatie over een bepaald onderwerp. Iedere dag hoort daar ook een oefening bij die je kan doen. Je bent ongeveer 30 minuten per dag bezig met de mails en de oefeningen. Aan het einde van de week krijg je een samenvatting. In deze samenvatting staan de onderwerpen en oefeningen die in deze week behandeld zijn. Ik vertel je hieronder wat je iedere week kunt verwachten.

De opbouw van de cursus

 1. De eerste week is een introductieweek. Er wordt je dan verteld wat Mindfulness voor het dagelijkse leven inhoudt en hoe je die het beste vol kan houden en op welke manier je dan moet doen.
 2. In de tweede week leer je ademhalingstechnieken en ook werk je aan je zithouding. Het is belangrijk dat je leert op de juiste manier adem te halen. Ook is het bij mindfulness belangrijk dat je op de juiste manier zit.
 3. De derde week gaat het over de Body Scan. In de Body Scan leer je om je lichaam en geest met elkaar te verbinden. Eigenlijk betekent dat dat je naar je lichaam moet luisteren en niet alles automatisch moet doen zoals je dat gewend bent.
 4. In de vierde week gaat het om geluiden, en wel het effect van geluiden en hoe je die waarneemt. Je leert hoe je met geluiden je gedachten kan losmaken en hoe je met je negatieve gevoelens om kan gaan.
 5. In week vijf gaat het om Hatha Yoga. Bij had Hatha Yoga gaat het om meditatieoefeningen en ademhalingstechnieken. Ook leer je de juiste lichaamshoudingen, die zijn bij mindfulness ook heel belangrijk.
 6. In de zesde week leer je omgaan met moeilijke situaties. Zoals bijvoorbeeld slechte gewoontes, dat kan bijvoorbeeld zijn veel roken of veel tv kijken. Je leert hoe je hiermee om moet gaan. En je leert ook hoe je hier vanaf kunt komen.
 7. In de zevende week ga je meditatietechnieken leren. Je krijgt allerlei oefeningen om mindfulness toe te passen op gewone situaties die iedere dag meemaakt. Zo leer je hoe je relaxed blijft als er iets gebeurt of als er bijvoorbeeld iemand niet zo positief over je praat.
 8. In de achtste week gaat dit verder. Je leert mindfulness toepassen op de situaties die je dagelijks meemaakt. Je gaat een gewoonte maken van mindfullness. Er is een deze week ook een meditatieplan waarin je een weekindeling kunt maken voor de meditatieoefeningen die je gaat doen.

Mijn ervaring met Mindfulness voor het dagelijks leven

In dit deel ga ik hier mijn persoonlijke ervaring geven. Ik heb deze training gekocht en ben ermee aan de slag gegaan. Ik vond de training goed opgebouwd. Er wordt één bepaald onderwerp per week behandeld. En aan het einde van de week is er een samenvatting wat ook heel duidelijk is. De mails gaan steeds verder op hetgeen wat je al eerder hebt geleerd. Dit is een hele logische opbouw. Je krijgt alle informatie en alle oefeningen stap voor stap aangeboden.

Door iedere dag 8 weken lang iedere dag met de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven bezig te zijn raak je er aan gewend. Ook al is het maar een kwartier of een half uur per dag. Je leert op een natuurlijke wijze er een bepaalde leefstijl van te maken.
Bij de video’s kun je ook de snelheid aanpassen waarop het afgespeeld wordt. En Je kunt alle bestanden zoals de pdf’s, video’s en audiobestanden downloaden naar je computer. Dus ook als je geen internet hebt kun je dan bij alles komen.

Er zijn wel enkele video’s die Engelstalig zijn, dat kan een minpuntje zijn als je Engels niet zo goed is. Het zijn er gelukkig maar een paar, maar de rest is allemaal wel in het Nederlands. Mijn ervaring is dat deze cursus zeer waardevol is en praktijkgericht. Ik ben er zeer tevreden over.

Ervaringen van anderen

Maar behalve mijn eigen ervaring wil ik ook ervaringen van anderen met jouw delen. Op de verkooppagina van een product staan meestal positieve recensies. Maar dat is meestal om het product goed te kunnen verkopen, deze zijn niet objectief. Daarom ben ik op internet op zoek gegaan naar ervaringen van anderen. Ik vond er een heleboel, alle ervaringen die ik vond waren behoorlijk positief.

Happy with yoga is ook erg actief op de social media kanalen. Zo hebben ze op Instagram meer dan 18.000 volgers en op YouTube bijna 15.000 en ook nog eens ruim 16.000 op Facebook. Uit dit grote aantal volgers kun je opmaken dat ze goede, waardevolle producten verkopen en heel actief zijn.

bekend van mfn
Samengewerkt met bovenstaande bedrijven

Wat kost Mindfulness voor het dagelijks leven?

bonus minfulnessDeze cursus kost € 47,-. Voor deze € 47 heb je 8 weken lang de mindfulness training. Ook krijg je toegang tot een Facebookgroep. En er is ook nog een extra bonus module die heet Mindfulness op het werk. Je leert in deze extra module hoe je mindfulness kunt toepassen op je werk.

Voor alles wat je krijgt vind ik dat persoonlijk een mooie prijs. De prijs/kwaliteitverhouding is prima in orde. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop je de cursus kan betalen mocht je die willen aanschaffen, namelijk: iDeal, paypal of mister bancontact voor als je in België woont.

Na je betaling ontvang je dagelijks de mails. In deze mails vind je heel veel waardevolle informatie en praktische tips. Ook krijg je iedere dag oefeningen, deze zijn een prima aanvulling op wat in de mails uitgelegd wordt. Je krijgt direct vanaf het begin ook toegang tot het ledengedeelte, waarin ook nog eens van alles te vinden is. Een toegang tot een besloten facebookgroep. In deze groep kunnen vragen stellen aan anderen die ook met Mindfulness bezig zijn.

Mocht je nog twijfelen dan is er ook nog een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Dus Je kunt de cursus 30 dagen uitproberen en we kijken of het iets voor jou is. Mocht het niet bevallen dan kun je dus je geld terugkrijgen. Het gehele aankoopbedrag wordt dan teruggestort op je bankrekening. Dus je loopt geen enkel risico.

Mindfulness voor het dagelijks leven, wel of niet doen?

Zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt ben ik tevreden met deze cursus Mindfulness voor het dagelijks leven van Rolf en Melanie. De cursus is goed opgebouwd en bevat veel waardevolle informatie. Daarnaast zijn er ook nog eens vele praktische oefeningen. Het is dus een heel complete cursus, hier zijn er niet veel van. Ook zijn alle ervaringen die je leest over deze cursus erg positief. Ook ik heb een positieve ervaring met deze cursus. Ik kan deze cursus jouw dan ook van harte aanraden.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in de cursus Mindfulness voor het dagelijkse leven?
Koop deze cursus dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 188,00 Tijdelijk € 47,00
Product: Mindfulness voor het dagelijkse leven
Schrijver: Rolf van Baalen

Onze beoordeling

Mindfulness voor het dagelijkse leven

€ 47,-
9.5

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Materiaal

9.5/10

Support

9.5/10

Voordelen

 • De opbouw is logisch en makkelijk te volgen
 • Het geleerde is makkelijk in je leven in te passen
 • De cursus is niet zweverig, maar juist heel concreet
 • Rolf heeft kennis van zaken

Nadelen

 • Het is een e-mail serie, je krijgt geen e-boek
 • Het vraagt zelfmotivatie

Deel dit bericht op social media

Plaats een reactie

error: Content is protected !!