Home » Reviews » Gezond leven » Fitchef Family Kookboek Review

Fitchef Family Kookboek Review

Leestijd: 8 minuten

Gezonder eten, terwijl je kids liever aan de macaroni met kaas zitten, hoe doe je dat? Is er een manier om je kinderen groenten te laten eten en zeker te weten dat ze de juiste voedingsstoffen binnen krijgen? Zit je met deze vragen, dan ben je waarschijnlijk het kookboek FitChef Family tegengekomen. Mark van Oosterwijck belooft je dat met zijn recepten de kinderen met plezier gezonder gaan eten. Maar heeft hij echt de wijsheid in pacht en het antwoord waar veel wanhopige ouders naar opzoek zijn? In onze review van zijn kookboek bespreken we de inhoud, bekijken we wat andere gebruikers er van vinden en of FitChef Family echt wel zijn geld waard is.

Gezond eten met je gezin

fitchef family gezond koken met het hele gezinDoor een ongezonde levensstijl komt er bij steeds meer jonge kinderen overgewicht voor. Op latere leeftijd kan dit voor allerlei vervelende gezondheidsklachten zorgen en zelfs de kans op diabetes en hart- en vaatziekten verhogen. Iedereen weet, dat kinderen moeilijke eters kunnen zijn. Toch is het belangrijk om samen met je kinderen gezond te koken. Ben jij bewust met gezonde voeding bezig en betrek je ze bij het kiezen van gerechten en de bereiding daarvan, dan worden zij daar ook op jonge leeftijd al bewust van en is de kans groter dat ze er in hun volwassen leven mee bezig blijven. Maar helpt het familie kookboek van Fitchef je daar ook mee? We bekijken het hieronder.

Is dit kookboek voor jou?

FitChef Family is speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen, dat zie je al meteen aan de vrolijke en kleurrijke lay-out. Vooral als je kinderen moeilijke eters zijn en je daarom makkelijke gerechten zoekt die je kinderen wel willen eten, dan belooft dit boek de uitkomst te zijn. Wil je gezond koken voor het hele gezin, dan vind je in dit receptenboek uitgebalanceerde recepten met de juiste hoeveelheid voedingsstoffen. Wil je je kinderen meer betrekken bij de bereiding van gerechten, dan nodigen de leuke recepten en de kindvriendelijke uitvoering van het boek uit om samen met de kids in de keuken aan de slag te gaan. Afvallen is in dit boek van FitChef eigenlijk geen doelstelling.

De man achter Fitchef

De online voedingscoach Mark van Oosterwijck is de oprichter van drogespieren.nl, waarvan FitChef een belangrijk onderdeel is geworden. Mark had in zijn jeugd last van overgewicht. In plaats van het er bij te laten, heeft hij zichzelf ingelezen en is hij als vanzelf in de hoek van fitness en gezonde voeding terechtgekomen. Na hard werken aan zichzelf besloot hij enkele jaren geleden zijn eigen bevindingen te delen met anderen en op die manier vele mensen te helpen aan een gezonder lichaam en betere levensstijl.

Hij promoot vooral het maken van kleine veranderingen en die steeds consequent doorvoeren. Als je volgens hem steeds een beetje gezonder gaat eten, kom je vanzelf op een punt waarop je niet meer terug wilt naar je oude, ongezonde manier van leven. Hij deelde deze visie in zijn vorige twee boeken FitChef en FitChef Turbo en dat viel bij veel mensen in de smaak. Met zijn nieuwe boek FitChef Family richt Mark zich op gezinnen, zodat ook kinderen gezond en gevarieerd leren eten.

Transparant

Op de website van FitChef vinden we niet veel informatie over Mark, maar de website drogespieren.nl vermeldt hij zijn team bij naam en functie en vind je de KvK gegevens van zijn bedrijf. Daarmee is Mark heel transparant over de vormgeving van zijn bedrijf.

Een echt boek in de bus

fitchef familyNa de bestelling via de website krijg je binnen 1 of 2 dagen het boek al in huis. Ja, ook FitChef Family is weer een echt fysiek boek, waar je heerlijk doorheen kunt bladeren. Het bestaat uit 99 recepten die onderverdeeld zijn in de volgende 10 thema’s:

 • Als er weinig tijd is om te koken, recepten met een korte bereidingstijd.
 • Als er meer ruimte is voor koken, recepten waarvoor wat meer kokkerellen nodig is of voor diegene die graag in de keuken staan.
 • Als er iemand gaat sporten, met niet alleen gerechten je voor het sporten kunt eten, maar die zo zijn samengesteld dat iedereen die op een ander tijdstip kan eten.
 • Gezellig weekend koken, om samen lekker uitgebreid in de keuken te staan en daarna met zijn allen aan tafel te eten.
 • TV dinner, voor als je lievelingsserie op tv is. De gerechten zijn snel klaar en makkelijk op schoot te eten.
 • Ontbijt, met makkelijke gerechten die je ook als lunch kunt eten.
 • Meeneemlunch, omdat je vaak op school of op je werk eet. En nu eet je daar zelfs gezonder.
 • Snacks om mee te nemen, voor onderweg of na school en tijdens het buitenspelen.
 • Familie over de vloer, bevat recepten voor zoete en hartige snacks voor bij de borrel.
 • Kids in de keuken, met recepten speciaal geschreven om samen met de kids te koken.
 • Basisrecepten, waarin bijvoorbeeld beschreven wordt hoe je zelf gezonde tomatenketchup maakt.

Wat Mark belooft

Op de website lees je dat met de gezonde gerechten die Mark heeft geschreven, de kans groot is dat de kids ze lusten. Ze zullen immers met plezier aan tafel schuiven om de gezonde gerechten te eten. Gerechten die boordevol zitten met de voedingsstoffen die opgroeiende kinderen nodig hebben. Mark belooft je recepten die zelfs moeilijke ingrediënten smakelijk maken voor kinderen door zijn slimme manieren van bereiding en een vrolijke presentatie.

Maar krijg je ze ook echt aan de spruitjes?

Op het eerste gezicht is FitChef Family een vrolijk ontworpen boek. Bij ieder gerecht vind je een mooie foto, her en der staan leuke tekeningen en de indeling is juist voor kinderen overzichtelijk gemaakt. De beschrijvingen zijn duidelijk geschreven en makkelijk te volgen door het gebruik van een stappenplan. De recepten zijn gevarieerd, bestaan uit eenvoudige ingrediënten en zijn verbazingwekkend simpel. Bij elk recept vind je de voedingswaarden vermeld, staat de bereidingstijd en de hoeveelheid personen. Ook krijg je een ingrediëntenlijst.

Kindvriendelijke recepten

Als we wat beter naar de recepten kijken dan blijken die ondanks de gezonde ingrediënten ook zeker kindvriendelijk te zijn. Niet alleen ten opzichte van smaak, maar ook als je samen met ze wilt koken kan dat makkelijk met dit receptenboek. Je vindt er recepten voor elk moment van de dag. De voedingswaarden kloppen allemaal redelijk goed en geven jou en de kinderen voldoende energie om hun best te doen op school en lekker te spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Of je ze aan het eten van spruitjes krijgt dat kunnen we niet zeggen, maar gezonde salades en voedzame ontbijtjes, die moeten zeker lukken.

Wat zeggen andere kopers

Veel kopers zijn zeer te spreken over de mooie vormgeving. De makkelijke recepten blijken ook echt kindvriendelijk en het boek is ook makkelijk door kinderen zelf te gebruiken. Ondanks dat niet elk recept bevalt, bestaan ze niet uit lastige ingrediënten en krijg je met dit boek zelfs met weinig tijd leuke gerechten op tafel, die de kinderen met liefde willen proeven. Er zijn zelfs ouders die merkten dat ze ineens meer tijd gingen besteden aan het koken van gezond eten en dat zij en de kinderen veel meer van het eten gingen genieten. En dat was nu precies het doel van Mark. Missie geslaagd dus!

Onze mening

fitchef family koken met je kinderenVoor 29,95 krijg je een kleurrijk boek, vol gezonde, lekkere en makkelijke recepten, die de kinderen zeker aan het eten krijgen. En het wordt ook nog eens gratis naar je verzonden. De inhoud klopt, de indeling is overzichtelijk en de recepten zijn duidelijk beschreven. Heel anders is dat voor de website over dit boek. Wij vonden de website maar summier. Je ziet wel een paar foto’s maar er staat niet precies hoe het boek in elkaar zit. En dat is jammer, want juist de onderverdeling van de recepten maakt dit boek zo bijzonder en kindvriendelijk. Ligt het boek op tafel, dan roept het om opgepakt te worden en door de handige gekleurde taps vinden ook kleine kinderen hun weg in dit kookboek.

Een beetje vaag

Ook vind je er niet veel informatie over Mark van Oosterwijck, wat raar is, want hij heeft zo een grote staat van dienst en al twee andere populaire kookboeken op zijn naam staan. Pas bij verder onderzoek kwamen we op zijn andere webpagina, drogespieren.nl, uit. De algemene webpagina van FitChef gaat vooral over zijn weekmenu, die je als maand of jaar abonnement kunt kopen, en vind je er zijn blog en honderden recepten.

Snel, sneller, snelst

De recepten zijn eenvoudig en snel klaar te maken, je koopt alle ingrediënten makkelijk bij de supermarkt en dus hoef je niet op zoek naar speciale winkeltjes. Wel zo handig in een druk gezin. Een minpunt volgens ons is dat er vaak toch kant en klare producten als ingrediënt worden gebruikt. Een voorbeeld daarvan is hummus. Zelf maken kost tijd, maar als je een potje koopt, moet je goed op de ingrediënten letten. Er kunnen zomaar ongezonde E-nummers inzitten. Gelukkig zijn er ook voldoende recepten die juist bedacht zijn om uitgebreid met het hele gein te kokkerellen.

Niet voor veganisten

De meeste recepten bevatten naast groenten ook vlees, vis of zuivel, waardoor dit boek niet geschikt is voor diegene die vegan eten. Vegetariërs vinden er al wat meer recepten waar ze wat mee kunnen, maar voor alle andere recepten vraagt het wat fantasie en aanpassing. Zoek je kant en klare recepten, dan is 29,95 voor die paar recepten zonder vlees of vis wel aan de hoge kant.

Zeker waardevol

Al met al vinden we Fit Chef Family een waardevol kookboek voor drukke gezinnen. Het zorgt voor meer betrokkenheid van de kinderen bij het maken van het eten en door Mark zijn slimme trucjes eten ze veel makkelijker ook de wat moeilijkere ingrediënten. Naast de vele recepten krijg je tussendoor ook nog veel tips van Mark. Je leert manieren waarmee je je kind kunt overhalen iets te proberen, welke voedingsstoffen belangrijk zijn en nog veel meer. Deze tips zijn een goede aanvulling op het boek en maakt het zijn prijs meer dan waard.

Ook geeft de indeling van het boek blijk van het feit dat Mark goed heeft nagedacht over hoe het er in een druk gezin aan toe gaat. De indeling per beschikbare tijd en moment is een geniale zet. Zo ben je veel minder lang aan het zoeken naar het juiste gerecht en weet toch zeker dat je een gezonde en volwaardige maaltijd op tafel zet. Wil je met je gezin gezonder eten en vaker samen koken, maar weet je niet hoe je dat in je hectische leven moet passen? Dan geeft het kookboek FitChef Family jou en je gezin zeker het juiste antwoord.

Bestel FitChef Family

Onze beoordeling

Fitchef Family Kookboek

29,95
9.8

Kwaliteit

10.0/10

Prijs

9.5/10

Voordelen

 • De recepten zijn eenvoudig en snel klaar te maken
 • Helpt kinderen zeker aan het eten te krijgen
 • Kindvriendelijk boek
 • Je krijgt veel extra tips van Mark

Nadelen

 • Niet voor veganisten
 • Er worden vaak kant en klare producten als ingrediënt gebruikt

Deel dit bericht op social media

Plaats een reactie