Review Kippengids

Leestijd: 5 minuten

De kip wordt door veel mensen ook als lief, schattig en leuk beschouwd. Zodoende zijn er nog genoeg mensen die kippen houden als huisdier, maar als je kippen wilt houden moet je wel weten wat je moet doen. Daarvoor is de kippengids ontwikkeld. Ik moest toevallig oppassen op de kippen van een vriendin. Zij heeft er tien dus ik wou mezelf eerst goed inlezen. Zodoende dat ik eerst wat informatie over de kip heb opgezocht en met jou deel. Het trekt wel je interesse anders zou je nu niet zover zijn. Verder kwam ik de kippengids tegen en ik ben er helemaal lyrisch over. Waarom? Dat zal ik je verder vertellen in deze review over de kippengids.

Korte geschiedenis over de kip

kippenHoe- en wanneer de huishoen (kip) is gedomesticeerd is nog niet helemaal duidelijk, dit zal altijd wel een beetje gissen blijven. Hoe dan ook, in 2014 zijn er fossielen van kippen in China gevonden en men denkt dat zo’n 10.000 jaar geleden daar het startpunt van de domesticering van de hoek ligt. Via Azië verspreidde de kip zich naar de rest van de wereld, en er zijn zelfs aanwijzingen dat de Egyptenaren zelfs al kippen hielden.

De kip wordt naast landbouw dier ook wel boerderijdier genoemd en is zeer bekend. Er zijn tegenwoordig vele soorten kippen te vinden en naast dat men ze graag eet zijn het nog steeds geliefde dieren. Vooral vanwege de eieren. Want wat is er nou idealer dan een vers eitje rapen elke ochtend?

Wat is de kippengids?

kippengidsJe weet nu kort wat over de kip zelf en waarschijnlijk vind je het net zo’n fantastisch dier als ik, anders zou je deze review nu niet lezen. Ik zelf vind het geweldige dieren, alleen is mijn huis te klein om ze te houden. Ik pas wel elke vakantie op de kippen van mijn vriendin, zodoende dat ik ook informatie zocht over kippen. Ik kwam heel veel informatie tegen, maar uiteindelijk bleef ik hangen bij de kippengids. De kippengids is een heel handig boekwerk waarin je werkelijk alles over de kip kunt lezen. Je leest over de geschiedenis van de kip, hoe een kip zich ontwikkeld- en hoe je een kip het beste kunt verzorgen.

Dit zijn allen zeer essentiële dingen en vaak moet je het op diverse websites lezen. De kippengids is een verzamelbundel met alle belangrijke informatie over de kip- en hoe je deze moet houden. Eigenlijk is de kippengids een kippen handleiding. De gids leert je hoe je het beste kippen kunt houden, want dit is moeilijker dan je denkt. De kippen gids leert je alles en op deze manier heb jij een prachtig handwerk om goed kippen te kunnen houden.

Ontwikkelaar kippengids

Tapo is de ontwikkelaar van de kippengids. Dit bedrijf heeft Fred’s Bouwtekeningen ook ontwikkeld. Hier heb ik al eerder een review over geschreven en ik kan je dus vertellen dat het betrouwbaar is. Het is een prettige gids om te lezen en dit bedrijf besteedt er altijd veel aandacht aan. Ze willen mensen van de juiste informatie voorzien en deze veel informatie geven voor weinig geld. Ze bundelen alles samen en op deze manier ontwikkelen ze een fantastisch boekwerk. Ik kan je vertellen dit bedrijf is betrouwbaar en je kunt deze gids dus makkelijk aanschaffen.

Inhoud kippengids

kippengidsDe kippengids is compact maar inhoudelijk goed geschreven. In de kippengids vind je alles over:

 • De verzorging van de kip.
 • De geschiedenis van de kip.
 • Welke voeding de kip nodig heeft.
 • Hoe je een kippenhok bouwt.
 • Hoe je het beste kippen houdt.
 • Waar je op moet letten.
 • Welke rassen er zijn.
 • Hoe je kippen het beste kunt houden.

De prijs- en kwaliteitsverhouding van de kippengids is zeer goed te noemen. Je krijgt veel informatie in een compact boekje en uiteindelijk kun je alles makkelijk lezen. Het is fijn om op deze manier de juiste informatie te vinden en zo op de juiste manier kippen te houden. Kippen zijn geweldige dieren en het is fijn dat de kippengids dit ondersteund en het voor jou- en mij mogelijk maakt om kippen te houden op een diervriendelijke manier.

Waarom zou je de kippengids aanschaffen?

Allereerst wil ik even tegen je zeggen dat ik het fijn vind dat je nu al bij deze alinea bent. Dit geeft aan dat jij echt geïnteresseerd bent in het houden van kippen en dat je het op de juiste manier wilt doen. Kippen in de bio industrie lijden al zoveel en ook als huisdier worden ze niet altijd juist behandeld. Het is daarom goed dat er zoiets is als de kippen gids om ons wegwijs te maken. Zo kunnen we meer kippen helpen en op de juiste manier houden. Hieronder som ik even voor je op waarom jij de kippengids zou moeten aanschaffen:

 1. Alle belangrijke informatie is overzichtelijk geordend.
 2. Alle informatie is in makkelijke taal geschreven. Zo begrijpt iedereen het.
 3. Je leert hoe je op de juiste manier kippen kunt houden.
 4. Je hoeft niet uren over het internet te speuren, want je leert alles over de kip in deze kippengids.
 5. Het is compact.
 6. Je leert alle ins ins-en-outs over de verzorging van de kip.
 7. Het is niet duur in aanschaf.
 8. Het is fijn om te lezen en je leert echt alles over de kip.

Dit zijn in mijn ogen al genoeg redenen om de kippengids aan te schaffen. Ik raad je dan ook aan om op de  bijgevoegde link te klikken en deze gids aan te schaffen. Op deze manier zul je alles leren en kun je jouw toekomstige vriendjes een fijn thuis bieden. Draag ook bij aan een diervriendelijke maatschappij en houdt kippen op de juiste manier.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in de Kippengids?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: Tijdelijke aanbieding € 17,00
Product: Kippengids
Schrijver: Fred Schouten

Onze beoordeling

Kippengids

€ 17,-
9.8

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.5/10

Support

9.5/10

Voordelen

 • Duidelijke bouwtekeningen
 • Geschikt voor iedereen
 • Goede kwaliteit en mooie prijs

Nadelen

 • De naam doet denken aan een gids over kippen maar het gaat vooral over kippenhokken

Deel dit bericht op social media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook interessant

error: Content is protected !!