Home » Hobby / overig » Kippengids Fred Schouten Review (2023): Zelf een kippenhok maken

Kippengids Fred Schouten Review (2023): Zelf een kippenhok maken

Op deze pagina lees je onze Kippengids Review. Wij gaan kijken naar de persoon achter het product, Fred Schouten, wat de ervaringen zijn van klanten en wat je allemaal krijgt na de aankoop. Lees snel verder!

Ben je van plan om de kippengids aan te schaffen, maar twijfel je nog?

Op deze website vertellen we je graag meer over de inhoud van online producten, de maker van het product en de ervaringen van klanten. Vandaag is de Kippengids van Fred Schouten aan de beurt.

kippengids review

De Kippengids is een digitale handleiding samengesteld door Fred Schouten, een ervaren timmerman en doe-het-zelver.

Doel van de Kippengids

De Kippengids heeft een duidelijk en specifiek doel: het geven van gedetailleerde en begrijpelijke instructies voor het bouwen van een eigen kippenhok. Het wil mensen helpen die graag kippen willen houden, maar niet zeker weten hoe ze een geschikt hok moeten bouwen.

De gids richt zich op het bieden van praktische oplossingen, waarbij de nadruk ligt op doe-het-zelf projecten. Het streeft ernaar om de taak van het bouwen van een kippenhok toegankelijk en uitvoerbaar te maken voor iedereen, ongeacht hun ervaring of vaardigheidsniveau.

De Kippengids moedigt mensen ook aan om voor hun kippen te zorgen door nuttige tips en adviezen te geven over de verzoring en het onderhoud van pluimvee.

Inhoud van de Kippengids

De Kippengids is een compleet pakket vol nuttige informatie. Het bevat gedetailleerde bouwtekeningen om een eigen kippenhok te maken. Zo krijg je heldere instructies voor elke stap van het bouwproces.

Maar dit digitale handboek gaat verder dan alleen bouwen. Het deelt ook waardevolle verzorgingstips voor kippen en adviezen over hoe je een gezonde kippenren opzet. Nuttige informatie over voeding, ziektes en de juiste omstandigheden voor de kippen ontbreekt niet.

Het is dus veel meer dan een doe-het-zelf gids, het is een ware handleiding voor elke kippenhouder.

Review van de Kippengids

De Kippengids heeft positieve reviews gekregen van andere gebruikers en ook ik vond het een waardevol product.

Voordelen van de Kippengids

De Kippengids biedt verschillende voordelen, waaronder het gemakkelijk kunnen bouwen van een kippenhok, gedetailleerde bouwtekeningen en praktische tips en informatie.

Makkelijk bouwen van een kippenhok

Het bouwen van een kippenhok kan een eenvoudige taak zijn met de juiste begeleiding. Met de Kippengids Fred Schouten wordt het bouwproces erg makkelijk gemaakt. De gids bevat gedetailleerde bouwtekeningen die stap voor stap laten zien hoe je een kippenhok kunt bouwen.

Zelfs als je geen ervaren timmerman bent, kun je met deze gids aan de slag en een prachtig kippenhok creëren voor je pluimvee. Bovendien biedt de gids praktische tips en informatie over de verzorging van kippen, zodat je alles hebt wat je nodig hebt om je kippen gelukkig en gezond te houden.

Gedetailleerde bouwtekeningen

Toen ik de Kippengids van Fred Schouten onder de loep nam, was ik blij verrast door de gedetailleerde bouwtekeningen die in het digitale handboek werden verstrekt. De bouwtekeningen zijn duidelijk en gemakkelijk te volgen, zelfs voor iemand als ik die geen ervaring heeft als timmerman. Hier zijn enkele redenen waarom ik zo enthousiast ben over de bouwtekeningen in de Kippengids:

 • Elk onderdeel van het kippenhok wordt stap voor stap geïllustreerd, waardoor het heel eenvoudig is om te begrijpen hoe alles in elkaar past.
 • De afmetingen van elk onderdeel worden nauwkeurig aangegeven, zodat je precies weet welke materialen je nodig hebt en hoeveel.
 • Er zijn verschillende ontwerpen en stijlen beschikbaar, zodat je het kippenhok kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren.

Praktische tips en informatie

In de Kippengids van Fred Schouten vind je een schat aan praktische tips en informatie om zelf een kippenhok te bouwen en je kippen goed te verzorgen. Het digitale handboek bevat gedetailleerde bouwtekeningen en nuttige verzorgingstips specifiek voor kippen.

Of je nu een ervaren timmerman bent of een enthousiaste doe-het-zelver, met de praktische tips uit de Kippengids kun je gemakkelijk een kippenren maken en je kippen de beste zorg bieden.

kippenhok inrichten

Prijs en kwaliteit van de Kippengids

De Kippengids is te koop voor een betaalbare prijs en biedt veel waarde voor het geld.

Kosten van de gids

Het aanschaffen van de Kippengids is betaalbaar en biedt waar voor je geld. Voor een redelijke prijs krijg je toegang tot een uitgebreid digitaal handboek met gedetailleerde bouwtekeningen en praktische tips.

Je krijgt waardevolle informatie om zelf een kippenhok te bouwen en je kippen goed te verzorgen. De kosten van de gids zijn zeker de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in het bouwen van een kippenhok en het houden van kippen.

Wie is Fred Schouten?

Fred Schouten is een ervaren timmerman en expert op het gebied van bouwen en doe-het-zelf-projecten.Hij is de schrijver van de Kippengids. Fred is voornamelijk bekend van zijn bouwtekeningen product: Fred’s Bouwtekeningen. In onze Fred’s Bouwtekeningen Review kun je hier mee over lezen.

fred schouten

Fred heeft veel bouwtekeningen tot zijn beschikking, en is zelf erg handig met allerlei doe-het-zelf projecten. Hij deelt zijn kennis graag met anderen met een blog op zijn website.

Daarnaast maakt Fred ook informatieve YouTube video’s, waarin hij doe-het-zelf projecten verder uitlegt en informatie geeft aan de kijkers.

Hieronder zie je een voorbeeld van zo’n video:

Achtergrond van Fred Schouten

Fred Schouten is de auteur van de Kippengids en een ervaren timmerman en doe-het-zelver. Hij heeft een passie voor het bouwen van kippenhokken en heeft zijn expertise omgezet in een digitaal handboek.

Met gedetailleerde bouwtekeningen, praktische tips en verzorgingstips is de Kippengids specifiek ontworpen voor mensen die zelf een kippenhok willen maken. Fred heeft jarenlange ervaring in de bouw en zijn kennis is duidelijk terug te zien in zijn gids.

Expertise in bouwen en doe-het-zelf

Ik ben Fred Schouten, auteur van de Kippengids en ik heb veel ervaring met bouwen en doe-het-zelf projecten. Als timmerman en doehetzelver heb ik veel kennis opgedaan in het bouwen van verschillende soorten constructies, waaronder kippenhokken.

Ik begrijp de specifieke behoeften van mensen die zelf een kippenhok willen maken en ik ben in staat om gedetailleerde bouwtekeningen te leveren die eenvoudig te volgen zijn. Met mijn expertise en praktische tips kunnen zowel beginners als ervaren klussers succesvol een kippenhok bouwen.

Is Fred Schouten betrouwbaar?

In onze Fred’s Bouwtekeningen Review hebben we hier al uitgebreid naar gekeken.

Het komt er op neer dat Fred Schouten een pseudoniem is. Er is op het internet namelijk niets te vinden over hem. De maker vindt privacy dus belangrijk, en dat is oké.

Maar je hebt natuurlijk liever dat een maker zich meer openstelt, zodat je zeker weet dat hij of zij te vertrouwen is. In dit geval is het belangrijk te kijken naar zaken die wel op internet staan.

Dit zijn bijvoorbeeld de zakelijke gegevens van het bedrijf achter de Kippengids. Dit is T.A.P.O. Het KvK nummer en het adres komen allemaal overeen met de website van de Kvk, dus dit klopt.

Verder is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen van anderen.

Ervaringen van anderen met de Kippengids

Qua ervaringen zijn er niet veel verhalen te vinden op het internet. Alleen op de pagina over de Kippengids zijn er een handvol ervaringen te vinden. Deze lees je hieronder:

Ervaringen 1
Ervaringen 2
Ervaringen 3
Ervaringen 4
Kippengids Ervaringen 5

Mening van de reviewer

Ik was onder de indruk van de Kippengids van Fred Schouten. De bouwtekeningen waren duidelijk en gedetailleerd, wat het makkelijk maakte om een kippenhok te bouwen. Het digitale handboek bood ook praktische tips en informatie over het verzorgen van kippen.

Als ervaren timmerman en doe-het-zelver vond ik dat de gids goed was geschreven en geschikt was voor zowel beginners als gevorderden. De Kippengids bood waar voor zijn geld en ik beveel het zeker aan voor iedereen die zelf een kippenhok wil maken.

Vergunningen en wettelijke vereisten

In dit onderdeel zal ik ingaan op de vergunningen die nodig zijn voor het bouwen van een kippenhok en de wettelijke vereisten waaraan voldaan moet worden bij het houden van kippen.

Informatie over vergunningen voor kippenhokken

Het is belangrijk om te weten welke vergunningen er nodig zijn voordat je een kippenhok bouwt. Hier is een overzicht van de relevante informatie:

 • Controleer bij je gemeente of er specifieke vergunningen vereist zijn voor het bouwen van een kippenhok.
 • Informeer naar eventuele beperkingen zoals maximale grootte, locatievereisten of afstanden tot andere gebouwen.
 • Zorg ervoor dat je voldoet aan alle wettelijke voorschriften met betrekking tot dierenwelzijn en hygiëne.
 • Houd rekening met eventuele geluids – of geuroverlast voor buren en buurtgenoten.
 • Raadpleeg de Kippengids voor meer gedetailleerde informatie over vergunningen en wettelijke vereisten.

Wettelijke voorschriften voor het houden van kippen

Bij het houden van kippen zijn er wettelijke voorschriften waar je rekening mee moet houden. Deze voorschriften variëren per gemeente, dus het is belangrijk om te controleren wat bij jou van toepassing is.

Zo kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een kippenhok of dat er bepaalde afstanden moeten worden aangehouden tussen het kippenhok en de buren. Daarnaast kunnen er regels zijn met betrekking tot het aantal kippen dat je mag houden en hoe je ze moet verzorgen.

Het is verstandig om op de hoogte te zijn van deze voorschriften om problemen te voorkomen.

Tips en advies van ervaren kippenhouders

Als ervaren kippenhouder heb ik veel waardevolle tips en adviezen verzameld die je kunnen helpen bij het succesvol houden van kippen. Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Zorg voor voldoende ruimte: Kippen hebben genoeg ruimte nodig om te lopen, scharrelen en fladderen. Zorg ervoor dat je kippenhok en ren groot genoeg zijn, zodat ze zich comfortabel kunnen bewegen.
 2. Voeding en water: Zorg altijd voor vers voer en schoon water. Geef je kippen een uitgebalanceerd dieet met de juiste voedingsstoffen om ze gezond te houden.
 3. Hygiëne: Houd het kippenhok schoon door regelmatig het strooisel te vervangen en de legnesten schoon te maken. Dit helpt bij het voorkomen van ziektes en parasieten.
 4. Bescherming tegen roofdieren: Zorg ervoor dat je kippenhok goed beschermd is tegen roofdieren zoals vossen, marters en ratten. Gebruik stevig gaas of draad om je kippen veilig te houden.
 5. Sociaal leven: Kippen zijn sociale dieren en gedijen goed in groepen. Zorg ervoor dat je voldoende kippen hebt om elkaar gezelschap te houden.
 6. Broeden en kuikens: Als je geïnteresseerd bent in het fokken van kippen, zorg er dan voor dat je de juiste broedperiode begrijpt en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt om gezonde kuikens te krijgen.
 7. Gezondheidscontrole: Controleer regelmatig de gezondheid van je kippen, let op tekenen van ziekte of verwondingen en neem indien nodig contact op met een dierenarts.
 8. Gedrag en welzijn: Leer het gedrag van je kippen begrijpen en zorg voor een stimulerende omgeving. Verstrek speelgoed en verrijkingsmateriaal om verveling te voorkomen.
 9. Wees geduldig: Het kan even duren voordat je kippen gewend zijn aan hun nieuwe omgeving. Geef ze de tijd om zich aan te passen en bouw een band met ze op door rustig met ze om te gaan.
 10. Geniet ervan! Kippen houden is niet alleen nuttig, maar ook leuk en ontspannend. Geniet van het kijken naar je kippen terwijl ze rondscharrelen en eieren leggen.

Wat krijg je in de Kippengids?

De Kippengids is een ebook, dat je direct na aankoop als pdf bestand kunt downloaden. Het boek bestaat uit 136 pagina’s.

Hier zie je een overzicht van de inhoud van het boek:

Kippengids Inhoudsopgave

Zoals je ziet krijg je ontzettend veel verschillende soorten bouwtekeningen van kippenhokken. Fred heeft voor alle soorten kippenrassen uitgebreide uitleg en een oplossing.

Garantie

Veel online producten zijn voorzien van een garantie, waarbij je een aantal dagen de tijd krijgt om het product uit te proberen.

De kippengids heeft dit helaas niet. Maar dat is ook wel weer begrijpelijk. Voor een prijs van 2 tientjes is het risico dat je neemt minder groot dan bij een cursus van een paar honderd euro.

Voordelen van de Kippengids

Dit zijn voor jou de voordelen van de Kippengids:

 Het product verschijnt in de vorm van een ebook waardoor je direct kunt starten met lezen en niet hoeft te wachten op de bezorging. Je kunt zelfs de bladzijdes uitprinten om een echt exemplaar in handen te hebben.
 Duidelijke bouwtekeningen en instructies.
 Aan alles is gedacht: Van vergunningen en voederbakken tot aan verschillende kippenhokken.
 Er is rekening gehouden met bijna alle soorten kippen, waardoor er altijd wel een tekening bij zit die aan jouw wensen (en natuurlijk die van de kippen) voldoet.
 Al 4.500 mensen zijn je voorgegaan, met mooie resultaten tot gevolg.
 De complete doe-het-zelf gids om kippen te houden en zelf geschikte kippenhokken te maken.

Nadeel

❌ Geen garantie.

De prijs van de Kippengids

Voor de kippengids van Fred Schouten betaal je eenmalig 17 euro. Een hele scherpe prijs natuurlijk.

Als je van plan bent om zelf kippen te gaan houden, of al kippen houdt en een nieuw kippenhok wilt maken, is dit een echte aanrader.

Kippengids Kippen

Je ontvangt 136 pagina’s vol met informatie over kippenhokken die bij jouw gewenste ras passen. De uitgebreide bouwtekeningen zorgen ervoor dat iedereen aan de slag kan.

Je hoeft alleen nog maar de materialen te halen bij je plaatselijke bouwmarkt of via Bol.com te bestellen en je kunt aan de slag!

Onze mening en conclusie

Wij vinden de kippengids, net zoals de recensies hierboven, een goed product waarmee je direct aan de slag kunt. Het grootste voordeel is de prijs: Je betaalt slechts 17 euro voor een volledige handleiding om je eigen kippenhok te bouwen.

Het is jammer dat er geen garantie aanwezig is, maar ook wel weer logisch. En daarnaast hebben we al ervaring met het andere product van deze maker, namelijk Fred’s Bouwtekeningen. Dit product is ons heel goed bevallen, en dat is bij de Kippengids niet anders.

Conclusie: Als je een kippenhok wilt gaan bouwen is dit het boekje wat je nodig hebt! Je krijgt een duidelijke, no-nonsens handleiding waarmee iedereen aan de slag kan. Beoordeling: 4 uit 5.

Nu beginnen met de Kippengids voor slechts 17 euro

Wil je net als 4.500 anderen je eigen kippenhok maken?

Begin dan nu met het lezen van de Kippengids; de volledige doe-het-zelf gids voor het houden van kippen.

Via de onderstaande button ontvang je de gids voor slechts 17 euro.

Veel succes met bouwen!

Veelgestelde Vragen

Wat is de Kippengids van Fred Schouten?

De Kippengids van Fred Schouten is een review en gids die informatie biedt over verschillende soorten kippenrassen, hun eigenschappen en verzorging.

Hoe kan de Kippengids van Fred Schouten mij helpen?

De Kippengids van Fred Schouten kan je helpen bij het kiezen van het juiste kippenras voor jouw behoeften en om te leren hoe je ze op de juiste manier kunt verzorgen.

Moet ik ervaring hebben met het houden van kippen om de Kippengids van Fred Schouten te gebruiken?

Nee, je hebt geen ervaring nodig met het houden van kippen om de Kippengids van Fred Schouten te kunnen gebruiken. De gids biedt beginnersvriendelijke informatie en tips.

Onze beoordeling

Kippengids Fred Schouten Review (2022): Je geld waard?

€ 17,-
8.8

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Support

8.0/10

Voordelen

 • Volledige handleiding om je eigen kippenhok te bouwen