Home » Reviews » Hobby » Gitaarles van Koen Review – Leer gitaar spelen

Gitaarles van Koen Review – Leer gitaar spelen

Leestijd: 11 minuten

Als je graag gitaar wilt leren spelen is het online lesprogramma “Leer gitaar spelen in 22 lessen” van Koen Snoek een goede keuze. Dat kan ik wel zeggen maar je wilt natuurlijk weten of dat echt zo is en of dit programma je geld wel waard is. In deze review vertel ik je alles over deze cursus, deel ik je mijn eigen ervaringen en bekijken we de ervaringen van andere cursisten.

Na het lezen van deze review weet je of het programma “Leer gitaar spelen in 22 lessen” van Koen Snoek wat voor jouw is.
Er is nu overigens een aanbieding waarmee je dit programma met 50% korting kunt kopen. Deze aanbieding vindt je onder deze review, of je kunt ook op onderstaande knop klikken om daar direct naar toe te gaan.

Gitaar leren spelen

gitaar spelenHet programma “Leer gitaar spelen in 22 lessen” is een online cursus. Hier leer je stap voor stap om het spelen op de gitaar onder de knie te krijgen. Er zijn duidelijke video’s waarin alles goed wordt uitgelegd. Je leert de basistechnieken om gitaar te spelen en aan het eind van de cursus kun je al leuke liedjes spelen. Bij de video’s zitten ook PDF bestanden en audiobestanden voor extra ondersteuning.

De training Gitaarles van Koen is zo gemaakt dat je iedere week 1 les doet. Dat betekent dus dat de cursus 22 weken duurt. Iedere week zie je 1 video en de extra ondersteuning. En je gaat natuurlijk oefenen op je gitaar zodat je alles goed onder de knie krijgt. Door 1 les per week te doen kun je goed de focus behouden. Alles je alles te snel wil doen kan het zijn dat je als aan de volgende les wil beginnen terwijl je voorgaande les nog niet beheerst. Na 1 week kun je verder met de volgende les.

Naast het spelen leer je ook dingen als, hoe je de gitaar moet stemmen, wat de juiste houding is om gitaar te spelen. Je leert hoe je snaren moet vervangen en hoe je makkelijk riffs speelt. En nog veel meer. Riffs zijn een bepaald basispatroon van een liedje.
Koen heeft ook jaarlijks een kampvuurevent waar cursisten naar toe mogen, verderop vertel ik je meer hierover.

Voor wie is Gitaarles van Koen?

De cursus gitaarles van Koen is speciaal voor mensen die wil leren om gitaar te spelen, voor beginners dus. Als je al goed gitaar speelt kun je beter een cursus voor gevorderden gaan volgen. De doelgroep zijn de starters. Je leert met deze cursus van Koen Snoek de basis van het gitaar spelen. Als je die basis eenmaal onder de knie hebt kun je verder gaan met een cursus voor gevorderden.

Als beginner is het belangrijk om eerst de basis goed te leren, daar van uit kun je alles verder op bouwen. In principe kan iedereen de cursus volgen, een vooropleiding is niet nodig. Je hebt alleen een computer, laptop of tablet met internetverbinding nodig want het is immers een online cursus.

De cursus is ideaal voormensen die niet iedere keer naar de muziekschool willen of naar een gitaarleraar of lerares. Je kan deze cursus in je eigen tempo thuis doen.

Koen geeft er de voorkeur aan dat je alles goed leert, dus snelheid komt later. In het begin speel je misschien wat langzaam maar wel goed. Zo krijg je het beste een goed resultaat. Dit is ook een reden waarom je 1 les per week doet. Eerst alles goed leren dan door naar de volgende les.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voldoende motivatie hebt. Er is geen leraar waar je daadwerkelijk naar toe gaat, dus je moet het wel zelf online doen. Je moet met jezelf de afspraak maken dat je iedere week een les af gaat maken. En goed blijven oefenen, iedere dag. Je krijgt toegang tot een community waarin ook andere cursisten zitten. In deze community geeft Koen support. Ook van de andere leden kun je van alles leren.

Wie is Koen Snoek?

Koen SnoekZoals ik al aangaf heet de maker van dit programma Koen Snoek. Maar wie is hij eigenlijk en waarom is Koen een goede gitaarleraar? Koen is destijds opgeleid door twee bekende Nederlandse gitaristen. Het zijn Jaap Kwakman en Jaap de Witte van de Nederlandse groep de 3J’s uit Volendam, waar Jan Dulles de zanger van is. Zoals bekende zijn de beide Japen hele goede gitaristen, Koen heeft dus leermeesters gehad die het vak, gitaar spelen, uitstekend verstaan.

Jaap Kwakman is erg positief over Koen, hij noemt hem een serieuze leerling die altijd zijn instrument trouw is gebleven. Met deze leraren kun je wel zeggen dat Koen verstand van zaken heeft.

Ook online is Koen actief, op Youtube heeft hij meer dan 4500 abonnees en bij Facebook meer dan 2600 likes. Ook heeft hij regelmatig opgetreden bij concerten waar meer dan 1000 mensen waren. Hij is nu al meer dan 8 jaar gitaarleraar, dus ook daarin heeft hij de nodige ervaring. Meer dan 4.000 cursisten zijn al door hem opgeleid. Straks bekijken we de ervaringen die deze cursisten met Koen hebben.

De inhoud van Leer gitaar spelen in 22 lessen

Nu je meer over Koen weet ga ik je vertellen wat je precies allemaal krijgt als je zou besluiten om deze cursus aan te schaffen.

Je krijgt iedere week een gitaarles van Koen in je mailbox. In deze les zit een video met duidelijke uitleg van Koen. Er is ook een audiobestand met melodieën die je na kan spelen om te oefenen. En een PDF met duidelijke instructies, die je achteraf nog op je gemak na kunt lezen.

Doordat je iedere week één les per mail krijgt moet je dus één week wachten voor je de volgende krijgt. Koen heeft dit met opzet zo gedaan. Die week heb je nodig om alles goed onder de knie te krijgen en goed te oefenen. Pas wanneer je voldoende tijd aan de les hebt besteed kun je door naar de volgende les.

Op deze manier is alles ook goed te volgen en wordt je niet overspoelt met informatie. Je kunt immers alleen de les van die week bekijken, of de eerdere lessen die je ontvangen hebt. Na 22 weken heb je het hele programma doorlopen. Je hebt dan een hele sterke basis geleerd. Daarmee kun je verder gaan met een cursus voor gevorderden als je dat zou willen.

Ook als je de gehele cursus gevolgd hebt blijft het belangrijk om, als het kan, dagelijks te oefenen. Zo verleer je het niet.

gitaarcursus

Bonussen

Naast de video’s, Pdf’s en  audiobestanden die je wekelijks ontvangt zijn er ook nog een aantal bonussen. Ik noemde er al een paar.

– Koen organiseert ieder jaar een kampvuurevenement. Dit is alleen voor de cursisten. Je kunt dan dus andere cursisten daadwerkelijk ontmoeten en ervaringen met elkaar delen. En natuurlijk samen spelen bij het kampvuur onder leiding van Koen.

– Ook de community noemde ik al. Alleen cursisten van Koen hebben toegang tot deze community. Hier je kun je vragen stellen en ervaringen delen. Omdat dit een online community is kan dit 24 uur per dag al zullen er ’s nachts niet veel andere cursisten aanwezig zijn in de community. Je vindt hier mensen die net als jij ook willen leren om gitaar te spelen, de sfeer is behulpzaam en zeker ook gezellig.

– Er is ook een Live Q&A met Koen. Q&A staat voor questions en answers wat in het Nederlands vragen en antwoorden betekent. In deze Q&A’s kun je live vragen stellen aan Koen, bijvoorbeeld als je even ergens niet uit komt. Omdat dit live is worden de vragen direct beantwoord.

– Nog een leuke bonus ie een gitaarakkoordenboek wat je ontvangt. Dit boek is heel uitgebreid en compleet. Je leert op een makkelijke manieren alle gitaarakkoorden, en als je het even niet meer weet kun je het snel opzoeken in dit boek. Akkoorden zijn de basis van een goed gitaarspel, het daarom belangrijk dat je dit goed leert.

Zoals je ziet is “Leer gitaar spelen in 22 lessen” een heel compleet pakket. Als beginnende gitarist leer je alles stap voor stap. De extra bonussen die je er bij ontvangt maken de cursus extra leuk. Zeker omdat je ook ervaringen met andere cursisten kunt delen.

Onze ervaring met Gitaarles van Koen

Ik heb zelf goed ervaringen met het Leer gitaar spelen in 22 lessen pakket van Koen. Er zit een logische opbouw in de cursus waardoor deze makkelijke te volgen is. Je leert eerst de basis en zo bouw je alles langzaam verder op. Nadat ik programma doorlopen kon ik al aardig gitaar spelen.

Het is ook mooi dat je dit op ieder apparaat kan doen, of dit nu je laptop, tablet of telefoon is. Ik vond het prettig om aan de cursus te kunnen werken wanneer het mij uitkomt. Dus niet gebonden zijn aan vaste tijden bij een gitaarleraar of muziekschool. De kwaliteit van de video’s is erg goed, dat is hoge HD kwaliteit waardoor alles scherp zichtbaar is.

Wel heb ik voor mezelf een schemaatje gemaakt met tijden die mij uitkomen om aan de cursus te werken. Door je daar aan te houden versloft het niet. Er is geen leraar of lerares als stok achter de deur, je moet jezelf er toe zetten om de lessen te volgen. Maar omdat ik graag gitaar wilde leren spelen was dat geen probleem. Het oefenen en het zien dat je steeds verder gaat en meer kan vond ik juist een goede stimulans om wekelijks de lessen te blijven volgen.

Gitaarles van Koen is een van de beste gitaarcursussen die er is.

Ervaringen van anderen

Ik kan natuurlijk wel zeggen dat ik de cursus goed vind maar ervaren anderen dat ook? Dat heb ik voor je uitgezocht. Ik vond online veel positieve ervaringen met Leer gitaar spelen in 22 lessen, men is erg te spreken over Koen Snoek.

Bij Google reviews staan op het moment dat ik dit schrijf 71 reviews die allemaal positief zijn. De score is 4.9. op basis van 5 sterren, dus dat is zeker goed. De reviews op Google zijn van echte personen en kunnen niet gemanipuleerd worden.

gitaarcursus

Op Facebook en op LinkedIn is men ook positief. Op Facebook wordt Koen door 32 personen aanbevolen en de score is daar 5 van 5, maximaal dus. Op LinkedIn door 26 personen. Je ziet bij beide geen negatieve reacties staan.

gitaarles van Koen facebo

gitaarles van Koen LinkedInreviews

Ook op de verkooppagina van de cursus staan positieve ervaringen, echter op de meeste verkooppagina’s staan deze. Ze zullen zeker waar zijn maar het kan ook zijn om goed te verkopen.
Het valt wel op dat er op de site van Koen een ervaring staat van een bekende Nederlander namelijk Henny Huisman, deze ervaring moet wel echt zijn, want anders zou Koen het met de managers van Henny aan de stok krijgen.

De meeste waarde hecht ik aan de ervaringen die ik vond bij Google, Facebook en LinkedIn. Zelf ben ik ook positief en beveel deze cursus zeker aan als je wilt gaan beginnen met gitaar spelen.

Wat kost Gitaarles van Koen?

Leer gitaar spelen in 22 lessen kost 77 euro. De normale prijs is 147 euro maar er is nu een aanbieding waarmee je deze cursus voor maar 77 euro kunt kopen. Je vindt deze aanbieding onder deze review.  Dit betaal je eenmalig. Het is geen abonnement, ook voor de community betaal je geen abonnementskosten. Je krijgt voor de prijs 22 lessen van zeer goede kwaliteit en met uitgebreide informatie. Ook alle bonussen die in genoemd heb zitten hier bij inbegrepen.

Als je deze prijs vergelijkt met de prijs die je betaalt bij een gitaarleraar waar je naar toe moet of met een muziekschool kun je wel zeggen dat je veel goedkoper uit bent. Bij een leraar of muziekschool betaal je immers veel meer, daar heb je voor 77 euro nog maar 2 of 3 lessen. Bij Koen heb je daar een complete cursus voor.

Als extra heb je bij Koen ook nog eens de bonussen zoals het jaarlijkse kampvuurfeest, het akkoordenboek en Q&A. En niet te vergeten de community waar je medecursisten spreekt. Vooral dit vind ik een zeer waardevolle aanvulling op de cursus.

Mocht je nog twijfelen dan is er ook nog een niet goed geld terug garantie. Dat betekent dat je binnen 30 dagen het volledige bedrag terug krijgt als de cursus om een of andere reden niet bevalt. Je loopt op deze manier dus geen enkel risico. Je kunt het programma dus 30 dagen uitproberen.

Gitaarles van Koen, doen of niet?

gitaarcursusIn deze review heb je gelezen dat ik zeer tevreden ben met de cursus. Ook de mooie extra’s die je er bij krijgt zijn goed! We hebben gezien dat anderen dat ook zo ervaren. De ervaringen bij Google, Facebook en LinkedIn zijn positief.

Koen heeft met Jaap Kwakman en Jaap de Witte van de 3 J’s ook hele goede gitaarleraren gehad. Hij is nu zelf een vakman geworden met inmiddels vele jaren ervaring als gitaarleraar.

Voor maar 77 euro ontvang je 22 lessen die van zeer goede kwaliteit zijn. Omdat je één les per week doet blijf je goed gemotiveerd en kun je de cursus goed volhouden.

Als je wilt beginnen met gitaar spelen raad ik je Gitaarles van Koen van harte aan.
Je kunt nu gebruik maken van onderstaande aanbieding, in plaats van 147 euro betaal je dan maar 77 euro, dus pak deze kans!

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in Gitaarles van Koen?
Koop deze cursus dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 147,00 Tijdelijk € 77,00
Product: Gitaarles van Koen
Schrijver: Koen Snoek

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Gitaarles van Koen

€ 77,-
9.3

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.0/10

Support

9.0/10

Voordelen

  • Levenslange toegang
  • Persoonlijke begeleiding

Nadelen

  • Beginnerscursus, niet voor gevorderden
  • Je moet zelf een gitaar aanschaffen

Deel dit bericht op social media

Plaats een reactie