Home » Reviews » Hobby » PianoPro programma Review

PianoPro programma Review

Leestijd: 10 minuten

Het PianoPro programma van Steven Pruis bestaat al een tijdje. Pianospelen is erg leuk om te doen, maar lessen kunnen erg duur zijn. Je kunt ervoor kiezen om jezelf aan te sluiten bij een muziekschool. Daar hebben ze vaak de keuze uit: privélessen, groepslessen of een cursus. Je kunt er ook voor kiezen om zonder muziekschool les te nemen bij een privé leraar of lerares. Het is maar net waar je jezelf goed bij voelt natuurlijk.

Je kunt er ook voor kiezen om het helemaal zelf te leren zonder leraar of lerares. Dat kan door middel van: speciale boeken, online cursussen of YouTube. Wil je je piano vaardigheden weer wat opkrikken en je zoekt een goede online cursus daarvoor, kijk dan eens naar de het PianoPro programma van Steven Pruis. Ik heb dankzij zijn programma veel vaardigheden opgedaan en wil die ervaringen graag met je delen. Na het lezen van deze review weet je of het PianoPro programma wat voor je is.

PianoPro programma: cursus piano spelen

PianoPro programma Steven PruisHet PianoPro programma is een programma wat al jarenlang bestaat, sinds 2007 al. Dat is langer dan Pianoles van René. Je leert in het PianoPro programma op een vernieuwende manier leuke liedjes spelen. Je leert namelijk spelen op basis van akkoorden. Door op deze manier te beginnen is het piano spelen veel makkelijker te leren en heb je ook veel sneller resultaat.

In het begin heette het PianoPro programma gewoon Cursus piano spelen, wat het nu natuurlijk nog is. Er waren toen 22 lessen. Door de jaren heen is het programma behoorlijk gegroeid, er zijn nu inmiddels meer dan 70 video’s. In deze video’s wordt op een duidelijke manier, stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Je ziet duidelijk welke toetsen je moet gebruiken om een bepaald liedje te spelen.

Het programma is ook geschikt voor diegenen die een keyboard hebben in plaats van een piano. Er wordt in de cursus ook aandacht besteed aan keyboard spelen en dingen die daar specifiek mee te maken hebben. Als je het hele programma gevolgd hebt kun je zelf leuke liedjes spelen op je piano of keyboard. Naast de video’s zitten er ook nog een aantal leuke bonussen in het programma.

Wie is Steven Pruis?

steven pruisDe oprichter van PianoPro heet Steven Pruis. Op zijn website geeft hij veel informatie en tips over piano leren spelen. Steven biedt zijn cursus via zijn website muziekschool.nl aan. Hij heeft ook nog een tweede cursus op zijn website staan die heet Piano Masterclass, daarover vertel ik je straks meer.

Steven is op zij tiende jaar al begonnen met pianospelen. Op de verkooppagina van zijn site staat een video waarin hij zich voorstelt en dat verteld. Steven Pruis heeft in 2014 muziekschool.nl opgericht. Er worden op deze website verschillende muziekcursussen aangeboden waarvan Steven de pianolessen voor zijn rekening geeft. Op muziekschool.nl staan ook gitaarcursussen en drumcursussen. Er is ook een gitaardocent en een drumdocent aan deze website verbonden.

Steven Pruis is een gepassioneerde pianoleraar met liefde van het vak en heel veel ervaring. Hij geeft dan ook al jarenlang piano en keyboard les. Steven Pruis is overigens zijn echte naam, sommigen gebruiken wel eens een pseudoniem maar Steven dus niet.

Steven op social media

Steven Pruis is ook erg actief op social media en dan met name op Facebook en YouTube. Steven is daar erg populair, op zijn PianoPro kanaal heeft hij ruim 8300 abonnees. Daarnaast heeft hij ook nog een account onder zijn eigen naam. Sinds de oprichting van het PianoPro kanaal in 2010 zijn de video’s al meer dan 1,7miljoen keer bekeken. Er zijn tientallen video’s met allerlei verschillende soorten liedjes.

Ook op Facebook is PianoPro populair met ruim 2300 volgers. Op zijn muziekschool facebookpagina heeft Steven maar liefst meer dan 8.000 volgers. Dit bewijst dan men vertrouwen heeft in de aanpak van Steven en zijn manier van lesgeven goed vindt. Op de Facebookpagina van PIanoPro vindt je ook veel interessante informatie en nieuwtjes.

Ook is PianoPro sinds augustus 2015 lid van Webshop Keurmerk. Dat betekent dus dan zijn website, waarop ook de online cursusomgeving staat, betrouwbaar is.

De inhoud van het PianoPro Programma

PianoPro programma Cursus Piano SpelenHet PianoPro programma is in 2007 begonnen met 22 lessen. Door de jaren heen is dit een stuk uitgebreid, er zijn nu ruim 70 video’s. Er komen steeds nieuwe opnames bij zodat het programma blijft groeien. Dit zijn bijvoorbeeld instructievideo’s waarin je populaire liedjes kunt leren spelen. Momenteel vindt je in de online omgeving een aantal onderdelen die ik verder bespreek.

Als eerste zijn er de instructievideo’s. Dit zijn nu 30 video’s. Deze video’s zijn onderverdeeld in 2 cursussen, een beginnerscursus en een cursus voor gevorderden. In deze video’s wordt alles duidelijk en stap voor stap uitgelegd door Steven. Je vind er veel tips en waardevolle informatie.

Als tweede vindt je in de online omgeving de pdf’s. Deze pdf’s horen bij de instructievideo’s, dit zijn er dan ook 30. In deze pdf’s vindt je allerlei extra informatie die met de betreffende video te maken heeft. Ook zijn er afbeeldingen, bijvoorbeeld van je zithouding. In de pdf’s vindt je extra informatie wat nog niet in de video genoemd is. Het is dan ook de bedoeling dat je na het kijken van een instructievideo de bijbehorende pdf doorneemt. Deze pdf’s kun je opslaan en later nog rustig doorlezen of printen.

Liedjes naspelen

Er staan ook video’s met liedjes die je na kunt spelen in de digitale omgeving. In deze video’s wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen en welke toetsen je precies moet gebruiken. Je hoort het liedjes op de achtergrond, dus wat jij moet spelen, en het ritme meer op de voorgrond zodat je dat goed kan volgen. Er zijn inmiddels meer dan 70 video’s met liedjes die je na kunt spelen en daar komen er steeds meer bij.

Er is ook nog een persoonlijke Q&A. Q&A staat voor Questions en Answers wat in het Nederlands Vragen en antwoorden betekent. Hier kun je dus van alles aan Steven Pruis vragen. Dit gaat per mail en is handig voor als je even niet meer weet hoe je verder moet. Steven antwoord altijd snel.

Als laatste vindt je in de online omgeving nog een e-book Bladmuziek. Met de PianoPro cursus leer je van Steven piano spelen door middel van akkoorden. In dit e-book leer je echt noten lezen. Je kunt dan liedjes spelen van boeken waar noten in staan, dit noemt met ook wel bladmuziek.

Om een indruk van het lesprogramma te geven heeft Steven de eerste les op YouTube gezet. Deze is dus door iedereen vrij te bekijken, zo zie je wat je kan verwachten van het PianoPro programma. Om het je makkelijk te maken heb ik deze video hier onder gezet.

Voor wie is het PianoPro programma van Steven Pruis?

Uiteraard voor iedereen die piano wil leren spelen. Het programma is zeer geschikt voor beginners omdat alles stap voor stap vanaf het begin wordt uitgelegd. Maar ook gevorderden hebben er wat aan. In het online gedeelte staat immers ook een gevorderden cursus en alle video’s met liedjes die je na kan spelen.

Je hebt niet veel nodig om deze cursus te volgen. Als eerste moet je natuurlijk een piano of keyboard hebben waarop je kan oefenen. Om je eventuele huisgenoten niet te storen kan een koptelefoon ook handig zijn. En je moet een computer, laptop of tablet met een internetverbinding hebben omdat dit een online cursus is. De cursus is dus op ieder apparaat te bekijken, zelfs op je smartphone.

Wat je ook nodig hebt is tijd om te oefenen. Dit moet minimaal een kwartier per dag zijn maar langer is beter. Hoe meer je oefent hoe sneller je het leert. Door meer te oefenen per dag kun je ook sneller de cursus doorlopen. Je kunt met het PianoPro programma je eigen tempo bepalen. Wel is het belangrijk dat je dagelijks oefent zodat je het spelen niet verleerd.

De PianoPro Masterclass

Ik gaf het al eerder aan, naast het PianoPro programma heeft Steven nog een cursus. Dit is zoals de naam eigenlijk al aangeeft een cursus voor gevorderden. Als je het PianoPro programma hebt gevolgd kun je al goed piano spelen. De Piano Masterclass is dan ook niet persé nodig. Deze masterclass is vooral bedoeld voor diegenen die zich verder willen verdiepen in het pianospel en nog meer uit hun spel willen halen.

De meeste cursisten volgen alleen de “standaard” cursus, het PianoPro programma, daar zit ook al een cursus voor gevorderden in. Echter deze masterclass gaat nog een stapje verder, hiermee kun je professioneel pianist worden. Dus als je meer wil dan alleen voor de hobby liedjes spelen is deze masterclass aan te raden.

Hoe werkt het PianoPro programma

pianopro programmaAls je deze cursus koopt ontvang je na betaling de inloggegevens en de link om in te loggen. De cursus staat op muziekschool.nl. Hier klik je bovenaan in het menu op inloggen en log je in met de inloggegevens die je ontvangen hebt.

Alle cursussen van Steven Pruis staan op muziekschool.nl dus ook de PianoPro cursus. Na het inloggen zie je het ledengedeelte. In het ledengedeelte staan meerdere cursussen. Je vindt er de piano beginnerscursus en de pianocursus van gevorderden, deze twee vormen samen het PianoPro programma. Daarnaast staan er in het ledengedeelte nog een aantal andere cursussen namelijk 2 gitaarcursussen, een drumcursus, een zangcursus en de Piano Masterclass die ik besproken heb. Tot deze cursussen heb je geen toegang, die kun er apart bij kopen als je dat zou willen.

Bij de aanschaf van het PianoPro programma krijg je dus toegang tot 2 pianocursussen die in het ledengedeelte van muziekschool.nl staan. Deze cursussen zijn allebei zeer overzichtelijk opgebouwd zodat je overal makkelijk naar toe kan navigeren. Via knoppen kun je bij allebei de cursussen naar de video’s, de pdf’s en de video’s om na te spelen. Onder iedere video staat de pdf die daar bij hoort.

De kwaliteit van de video’s is HD kwaliteit en het geluid is zeer duidelijk. De video’s zijn daardoor prima te volgen. De video’s die je na kan spelen worden regelmatig aangevuld met nieuwe video’s.
Het online ledengedeelte van het PianoPro programma ziet er duidelijk en overzichtelijk uit. Als je ergens niet uitkomt of iets niet helemaal duidelijk is kun je dat altijd aan Steven vragen via de support knop die bovenaan in de online omgeving staat.

Ervaringen met het PianoPro programma

Als je iets koopt wil je meestal ook weten wat anderen er van vinden. Ik vertel je eerst mijn ervaring met het PianoPro programma van Steven Prijs en dan die van anderen. Ik zelf ben zeer te spreken over het programma, je leert op een duidelijke manier snel leuke liedjes spelen. Ik ben niet de enige die er zo over denkt, er zijn namelijk allerlei bekende Nederlanders die deze cursus ook gevolgd hebben.

Deze bekende Nederlanders zijn onder andere Gordon, Sonja Bakker, Ricky Rivaro, hockey international Eva de Goede en radio dj Robin Lefeber. Op de verkooppagina van het PianoPro programma lees je hun ervaringen. Er staan wel meer ervaringen op een verkooppagina maar je weet nooit zeker of die wel echt zijn. Deze zijn wel echt want je mag de naam van bekende personen niet zomaar gebruiken, dan krijg je het hele management achter je aan en een fikse claim. Deze BN’ers hebben het PianoPro programma dus daadwerkelijk gevolgd en zijn daar gezien hun reacties zeer tevreden over. Betere reclame kan je niet hebben.

Inmiddels hebben door de jaren heen meer dan 20.000 personen het PianoPro programma gevolgd. Het feit dat het programma al zolang bestaat en zoveel cursisten dit gevolgd hebben of nog steeds volgen, waaronder dus bekende Nederlanders, geeft aan dat dit programma goed en betrouwbaar moet zijn.

Wat kost het PianoPro programma?

Het PianoPro programma kost 149 euro, dit betaal je eenmalig. Je kunt ook kiezen om in termijnen te betalen, dan betaal je 12 maanden lang € 15,95 per maand. In één keer betalen is dus voordeliger. Een voordeel bij maandelijkse betaling is dat je er elke maand mee kan stoppen. Dan ben je minder geld kwijt als je tussentijds zou stoppen, ook kan niet iedere meteen 149 euro missen dus dan is per maand betalen een goede optie.

Als je naar een fysieke pianoschool of muziekschool zou gaan betaal je veel meer, dan betaal je al snel 30 euro per les. Dus deze online cursus is dan een stuk goedkoper. Ook kan je oefenen wanneer het jou uitkomt, een fysieke pianoschool of muziekschool daar moet je op het afgesproken tijdstip naar toe.

Er is ook nog een niet goed geld terug garantie. Als het programma om een of andere reden niet bevalt kun je je geld terug krijgen. Deze garantie geldt 30 dagen vanaf de aankoopdatum. Je loopt hierdoor geen risico en kun je de cursus kosteloos uitproberen

Het PianoPro programma, doen of niet?

Ik deze review heb ik besproken wat het PianoPro programma precies inhoud en hoe het werkt. Zelf ben ik heel tevreden over dit programma en we hebben gezien dat anderen dat ook zijn. Zelfs bekende Nederlanders hebben het gevolgd. PianoPro heeft het Webwinkel Keurmerk en is daardoor zeker te vertrouwen.

Het mooie van deze cursus is is dat je het programma in je eigen tempo kan volgen wanneer jij maar wilt. Je bent niet afhankelijk van afspraken bij een muziekschool of pianoleraar. Dit is één van de beste of wellicht de beste online pianocursus die er is. Ook voor keyboardspelers is het programma geschikt. Dus wil jij ook leren piano spelen dan raad ik je deze cursus van harte aan.

Met onderstaande aanbieding kun je het PianoPro programma de eerste maand uitproberen voor slechts 1 euro!

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in de Cursus piano spelen?
Koop deze cursus dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 37,00 p/maand Tijdelijk € 15,95 p/maand + 1e maand voor 1 euro
Product: PianoPro programma
Schrijver: Steven Pruis

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Cursus Piano Spelen (De prijs is per maand)

€ 15,95 per maand
9.5

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.0/10

Support

10.0/10

Voordelen

  • Na een paar lessen kun je al leuke liedjes spelen
  • Goede support
  • Uitgebreide video's en pdf's

Nadelen

  • Piano of keyboard moet je zelf aanschaffen

Deel dit bericht op social media

Plaats een reactie