Home » Reviews » Hobby » Pianoles van René Review

Pianoles van René Review

Leestijd: 9 minuten

In deze review bekijken we wat Pianoles van René precies inhoud en of deze cursus je je geld waard is. Na het lezen van deze review weet jij of je deze cursus aan moet schaffen of dat je beter op zoek kan gaan naar een andere pianocursus.

Pianoles van René is een online pianoschool waar je les van de bekende pianoleraar René Knops. Verderop vertel ik je meer over hem en zijn achtergrond. René Knops, wat overigens zijn echte naam is, is een ervaren pianoleraar. Als full time pianoleraar geeft hij dagelijks lessen, dit doet hij al meer dan 25 jaar. Hij gaat met zijn tijd mee, de laatste tijd geeft hij steeds meer online lessen, zo ook met deze cursus Pianoles van René.

René heeft in zijn carrière al duizenden cursisten opgeleid. Hij is dus iemand met veel ervaring en zelf ook een uitstekende pianist. Ook aan mensen met een keyboard, die nog geen piano hebben, geeft hij les. Hij heeft een eigen online platform en een mobiele app. Dit online platform heet Pianoles van René. Hier zijn mensen uit het hele land cursist om het pianospel goed onder de knie te krijgen. In deze online community voor beginnende en gevorderde pianospelers geeft René les via live coaching, video’s en pdf’s. In deze review gaan we het online platform Pianoles van René nader onder de loep nemen.

Download de gratis proeflessen

Wie is René Knops?

rene knopsRené is geboren in 1971. Hij was altijd al geïnteresseerd in het pianospel en heeft inmiddels dan ook al heel veel ervaring hiermee. Toen hij 32 jaar oud was begon hij zijn eigen pianoschool. Deze heette “De Piano” en was in Berkel-Enschot. Deze pianoschool werd een groot succes, René heeft daar vele cursisten opgeleid.

René Knops heeft een opleiding klassieke piano gevolgd. Dit deed hij aan de Royal Schools of Music. Dit is een academie voor de beste professionele pianisten. René is ook actief als pianist van het popkoor Undercover. Hij geeft ook ieder jaar allerlei soloconcerten.

Door deze ruime ervaring en omdat alles tegenwoordig steeds meer online gaat heeft René Pianoles van René opgericht. Dit is een zeer toegankelijke en laagdrempelige cursus. Veel beginnende pianisten uit heel Nederland hebben gekozen voor deze online cursus die door de pianoschol van René Knops wordt aangeboden.

Wat is pianoles van René?

René biedt het standaardpakket Pianoles van René aan en nog een extra training die heet Pop Master Training. Het standaardpakket is voor beginners. Dit wordt allemaal aangeboden op de website van René, pianolesvanrene.nl. Deze website is bedoeld voor zowel beginners als voor gevorderden. Je leert hier in korte tijd mooie pianostukken spelen.

De cursus voor beginners bestaat uit 4 modules die ik verderop uitgebreider bespreek. Er is een stappenplan voor iedere pianist of je net begint of als je al aardig kan spelen. Je krijgt met het stappenplan lessen op maat. De cursus is voor iedere pianist, welke muzieksoort je ook speelt. Dit is te volgen via internet op ieder apparaat maar het kan ook via de app van René. Naast persoonlijke begeleiding geeft René je advies op maat en feedback op de muziekstukken die je speelt. Door deze persoonlijke begeleiding ga je snel stappen maken.

Er is keuze uit verschillende muziekstukken in verschillende genres. Dus je speelt de muziek die jij leuk vindt. Er is een speciale instapcursus  waarmee je de beginselen van het pianospel snel onder de knie krijgt. De modules zijn duidelijk en overzichtelijk waardoor je je het pianospel snel eigen kunt maken.

Wat is de inhoud van Pianoles van René?

pianoles van reneBij Pianoles van René kun je een abonnement afsluiten. Dit gebeurt op basis van het niveau waarop jij speelt. Je ontvangt dan een persoonlijk stappenplan met bestanden gericht op jouw niveau. Deze bestaan uit vele unieke video’s. Ook zijn er PDF bestanden waarin extra informatie staat over de stukken die je speelt. Dit is de achtergrondinformatie.

Akkoorden

Eén van de eerste onderdelen die je gaat leren is het spelen van akkoorden. Je start als je begint met het leren van de eerste akkoorden. Vervolgens ga je deze akkoorden combineren en zodat je je eerste liedjes spelen. Hierin verschilt Pianoles van René met andere pianocursussen. Bij andere cursussen begin je meestal eerst met het leren van noten. Bij René zijn dat akkoorden waarmee je direct al liedjes gaat spelen.  Je leert op deze manier meteen om meer vingers te gebruiken en niet eerst met één vinger spelen.

Leer je noten?

Naast de akkoorden leer je ook noten te lezen. Een onderdeel van Pianoles van René is de speciale cursus noten lezen. Je krijgt in de modules die volgen op de beginnersmodule steeds meer ervaring in het spelen van liedjes. Daardoor heb je steeds minder achtergrondinformatie nodig. In de gevorderden cursus ga je alle noten leren die er zijn.

De laatste module in de gevorderden cursus bevat tientallen liedjes. Het zijn liedjes uit de eerdere modules maar nu anders gespeeld met fraaie akkoorden en moeilijke noten. Doordat René met modules werkt kan alles aangepast worden aan jouw niveau. Op deze manier krijg je dus persoonlijk les en je eindigt als ervaren pianist.

Wat krijg je precies?

pianocursus rene knopsEr is een videotheek met meer dan 55 opnames van workshops, webinars en coaching sessies. In deze video’s staat veel waardevolle informatie. Er zijn ook een aantal “technologie video’s” in deze video wordt uitgelegd hoe jij je eigen pianospel kunt filmen. Je kunt dit dan eventueel delen op YouTube.

Ook is er een Sinterklaas en Kerst lespakket waarin je de leukste sinterklaas en kerstliedjes leert spelen.

Je vindt in het online gedeelte ook regelmatig live webinars, hierin kun je live vragen stellen aan René die uiteraard vakkundig beantwoord worden.

Dan er is nog het besloten gedeelte, de community, zie ook de tekst hieronder.

De community

In de online cursusomgeving is er ook een community. Iedere cursist krijgt daar toegang toe. In deze community kom je in contact met andere cursisten. Je kunt er vragen stellen, vragen van anderen beantwoorden en ervaringen uitwisselen. De community is er om elkaar te motiveren en te ondersteunen. Iedere dag zijn daar mensen online en worden daar berichten geplaatst.

Live lessen

pianoles van reneJe krijgt via de digitale omgeving ook toegang tot live lessen. Deze extra lessen die je samen met anderen doet zijn erg leerzaam en zoals de naam al zegt ze zijn live, dus iedereen zit op dat moment achter de piano.

Alle resultaten worden netjes en overzichtelijk bijgehouden. Zo zie je precies waar je bent en wat je nog moet doen. Als je een lesmodule afgerond hebt ontvang je een nieuwe die op de vorige aansluit.

Je speelt de muziek die jij leuk vindt. In de video’s van Pianoles van René zijn allerlei genres te vinden. Zo is er pop, jazz, funk, soul en nog veel meer.

De live lessen zijn qua niveau aangepast. Dus in één sessie zitten cursisten van het hetzelfde niveau. Dit maakt dat cursus geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen. René geeft les op een neutrale toon, dus iedereen kan zich aangesproken voelen.

Pianoles van René op YouTube

René heeft ook een YouTube kanaal. Op dit kanaal vindt je veel video’s met liedjes. Het is zeer leerzaam of deze video’s te bekijken, daar doe je veel ervaring mee op.

Ervaringen met Pianoles van René

Bij Pianoles van René zijn maar liefst 3000 mensen actief. Dat is behoorlijk wat. Dit geeft aan dat de cursus populair is. Iedereen is op zijn of haar eigen niveau bezig met modules op maat. Ook op social media is René actief hij heeft 5000 volgers.

Je kunt succesverhalen van anderen lezen op Facebook waar je weer motivatie uit kan halen. Wanneer je de training en modules van René Knops goed volgt kom je op een hoog niveau.

De ervaringen die we tegen kwamen zijn allemaal positief. Dat komt ook door de duidelijke en makkelijk te volgen manier die René hanteert. Je kan op je eigen niveau piano leren spelen.

Bij Google reviews scoort Pianoles van René 4,7 sterren van 5 gegeven door 57 personen en op Facebook maar liefst 5 van 5 sterren door 53 personen. Dit betekent dus dan met zeer tevreden is over Pianoles van René.

pianoles van rene facebook

pianoles van rene google-reviews

De voordelen en de nadelen

Eigenlijk zijn er bij Pianoles van René geen nadelen te vinden. Zolang je alles goed volgt ga je steeds beter piano spelen. Je volgt gewoon het hele schema. René en ook de community verwachten dat je dat doet. Dat is wel een stok achter de deur om bezig te blijven. En je het er voor betaald dus dat is ook een reden om door te blijven gaan.

Een voordeel is wel dat deze cursus veel goedkoper is dan wanneer je naar een privéleraar zou gaan. Dan ben je veel meer kwijt. Ook kan je zelf bepalen wanneer je aan de cursus werkt, je kunt dat doen wanneer dat jou uitkomt.

Een pluspunt is dat je de afspeelsnelheid per video kan aanpassen. Dat is een optie die lang niet iedere online pianocursus heeft.

De video’s en ook het andere materiaal is van uitstekende kwaliteit, prima beeld en goed geluid. In de video’s zijn de toetsen gekleurd, hierdoor is makkelijker te zien welke toets je precies moet hebben en is alles beter te volgen. De snelheid waarmee akkoorden en liedjes leert is ook een voordeel, dat gaat sneller dan bij vergelijkbare cursussen. Na korte tijd kun je al leuke liedjes spelen met meer vingers.

Een minpuntje zou je kunnen noemen dat het een digitale cursus is. Je moet wel zelfdiscipline hebben op dagelijks te oefenen op je piano. Bij een fysieke muziekschool kan dat niet daar moet je naar toe, Bij een digitale cursus moet je je zelf daar toe zetten. Maar als je graag piano wil leren spelen zal dat geen probleem zijn. Ook de community zorgt er voor dat je alle lessen blijft volgen.

Wat kost Pianoles van René?

Pianoles van René kost 297 euro incl. btw. Voor dit bedrag krijg je dus persoonlijke begeleiding en een stappenplan op maat aangepast op jouw niveau. Bij een muziekschool ben je veel meer kwijt, daar kosten lessen al gauw 25 tot 30 euro per half uur, dus dat loopt lekker op. Er zijn misschien andere online pianocursussen die goedkoper zijn maar die bieden niet persoonlijke begeleiding en stappenplan op maat, dat is wat Pianoles van René uniek maakt.

Als je Pianoles van René koopt krijg je binnen 5 minuten een mail met je inloggegeven en kun je direct aan de slag.

Pianoles van René, doen of niet?

De cursus is erg volledig en je ziet dat men erg positief is over Pianoles van René. Je krijgt echt waar voor je geld. Ook fijn is dat vrijuit met René kan communiceren via Whatsapp en via de mail. Dat is wel een pluspunt want dat kan niet bij iedere online pianocursus.

Verder is dit cursus met persoonlijke begeleiding en modules die op maat gemaakt zijn op jouw niveau. Dat is iets wat je niet bij andere online pianocursussen ziet.

Als je wil beginnen met piano spelen of als je je pianospel wil verbeteren is de cursus Pianoles van René zeker een aanrader. Je kunt de cursus nu via onderstaande aanbieding aanschaffen.

Ben je geïnteresseerd in de cursus Pianoles van René?
Koop deze cursus dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 497,- nu voor € 297,-
Product: Pianoles van René
Schrijver: René Knops

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Pianoles van Rene

€ 297,-
9.6

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.5/10

Support

9.5/10

Voordelen

  • Uitstekende geluids- en beeldkwaliteit
  • Je leert snel leuke liedjes spelen
  • Uitgebreide community

Nadelen

  • Je moet zelf een piano of keyboard aanschaffen

Deel dit bericht op social media

Plaats een reactie