Home » Reviews » Hondenboeken » Het Complete Handboek voor de Jack Russell

Het Complete Handboek voor de Jack Russell

Leestijd: 7 minuten

De Jack Russell is een populair hondenras in Nederland. Het zijn honden die niet al te groot worden en die je dus ook kunt houden als je op een flat woont of in een niet al te groot appartement. Het zien vriendelijke hondjes die ondanks hun kleine formaat ook graag willen ‘werken’. Daarbij zijn ze natuurlijk ook – net als alle honden uiteraard – schattig om te zien. In deze review bespreken we het boek “Het complete handboek voor de Jack Russell’ een boek met heel veel informatie over dit ras, ideaal voor iedereen die een Jack Russell heeft of overweegt om een hond te nemen en waarbij dit ras op het verlanglijstje staat.

De inhoud van het boek

Het complete handboek voor de Jack Russell is een zeer compleet werk. Je vindt hierin alle informatie over het ras. Hoofdstuk 1 geeft algemene informatie over het ras Jack Russell. Onder andere lees je hier meer over het uiterlijk en het karakter van dit hondenras. In hoofdstuk 2 krijg je tips over de aankoop van een Jack Russell. Uiteraard geeft de schrijver het advies om naar een geregistreerde fokker te gaan. Niet alleen voor Jack Russells, maar ook voor alle andere rassen geldt dat er veel malafide fokkers en handelaren zijn. Als je daarmee in zee gaat loop je een groot risico om een zieke hond te kopen of een hond die later erfelijke afwijkingen blijkt te hebben. Let er bij aanschaf in ieder geval op dat de hond een chip heeft en dat deze correct is geregistreerd. Dit is in Nederland verplicht.

Alles over de Jack Russell pup

jack russellAls je bij een kennel op bezoek bent geweest en daar een hondje hebt mogen uitkiezen, dan volgen de spannende weken tot het moment dat de puppy mag verhuizen. Als je je pup mag ophalen, doe dat dan het liefst vroeg in de ochtend, zodat het hondje de hele dag de tijd heeft om aan zijn of haar nieuwe omgeving te wennen. Hoe je daarna je pup goed opvoedt tot een gehoorzame hond die zich braaf gedraagt, zowel in huis als daarbuiten, lees je in de hoofdstukken 3 en 4 van Het complete handboek voor de Jack Russell. Het is erg belangrijk om de pup direct vanaf het begin een goede opvoeding te geven. Verkeerde gewoontes later weer afleren kan namelijk erg lastig zijn. Maar ook daarover lees je alles in het e-book.

Gezondheid, sporten en showen

In de volgende hoofdstukken in het boek lees je alles over de Jack Russell als hij ouder wordt. Hoe je met hem kunt trainen, waar de hond aan moet voldoen om succesvol te zijn op een hondenshow. Hoewel Jack Russells geen grote honden zijn, zijn ze wel heel slim en leergierig. Ze kunnen zelfs als hulphond worden getraind om bijvoorbeeld mensen die rolstoelafhankelijk zijn te assisteren. Als de hond van jongs af aan wordt gestimuleerd om te leren en te werken zal hij dat dat tot op hoge leeftijd met veel plezier blijven doen, zo lezen we in het boek.

De Jack Russell als hij ouder wordt

jack russell terrierJack Russells behoren tot een klein hondenras en kunnen daardoor een vrij hoge leeftijd bereiken. Bij honden is het vaak zo ‘hoe groter de hond qua formaat, hoe minder oud hij wordt’. Als je goed voor je senior Jack Russell zorgt, dan kan het hondje in goede gezondheid gemakkelijk een leeftijd van rond de  jaar bereiken. In Het complete handboek voor de Jack Russell lees je waar je op moet letten als je hond ouder wordt. Natuurlijk laat je je Jack Russell jaarlijks nakijken door de dierenarts en hem de benodigde vaccinaties geven. De dierenarts zal vooral letten op het gebit en controleren of de hond geen last krijgt van spieren en gewrichten.

De schrijver van Het complete handboek voor de Jack Russell

De schrijver van Het complete handboek voor de Jack Russell is volgens de informatie op en in het boek geschreven door ene Jan Kramer. Maar als je gaat zoeken naar deze auteur dan zal je hem niet vinden. Het is namelijk een alias voor een onbekende schrijver, of misschien zelfs wel meerdere schrijvers. Dit principe past uitgever Blue Sky Marketing vaker toe. Zij brengen meer hondenboeken op de markt, onder andere over de Labrador en de Duitse Herder. Ook deze boeken dragen een naam op de cover van de schrijver, maar ook deze namen zijn niet te vinden. Een minpuntje, het is toch professioneler als de schrijver gewoon te vinden is online. Maar dat doet niets af aan de inhoud van het boek, want die is gewoon volledig en prima geschikt voor alle Jack Russell bezitters, liefhebbers en potentiële baasjes.

Wat maakt dit boek aantrekkelijk?

Een groot voordeel is dat het een e-book is. Je hoeft er dus geen ruimte voor te reserveren in je boekenkast. Een tweede pluspunt is dat het een compleet boek is. Veel hondenboeken gaan alleen over puppy’s of juist alleen over de opvoeding van een volwassen hond. En dan nog heb je aan een boek met algemene informatie over honden natuurlijk veel minder dan aan een boek dat specifiek gaat over het ras waar jouw interesse ligt, in dit geval de Jack Russell. Dit maakt dit e-book juist zo uniek, want zo heel veel boeken over dit ras zijn er niet te vinden. Vaak kiezen schrijvers van hondenboeken de echt populaire rassen zoals de Duitse herder, de Mechelse herder, de Golden Retriever of de Labrador.

Is de aankoop van dit e-book de moeite waard?

Complete Handboek Voor De Jack RussellMensen die besloten om het e-boek aan te schaffen zijn over het algemeen enthousiast over de inhoud. Dat de schrijver niet bestaat wordt wel als een minpuntje genoemd, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de complete en duidelijke inhoud van het boek. Mensen die meer wilden weten over het ras geven aan dat ze de informatie die ze wilden hebben prima konden vinden in Het complete handboek voor de Jack Russell. Met name de overzichtelijke hoofdstukken worden door veel lezers als positief punt genoemd. De aanschafprijs bedraagt € 37,00. Dat klinkt als een flink bedrag. Maar als je besluit om het handboek aan te schaffen krijg je een aantal aantrekkelijke bonussen.

De bonussen bij Het complete handboek voor de Jack Russell

De aankoop van Het complete handboek voor de Jack Russell geeft je het recht op het downloaden van een aantal extra e-book titels, namelijk:

  • Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy: In dit e-book lees je nog meer over de verzorging van je Jack Russell puppy. Welk voer is het beste? Hoe verzorg je de vacht? Hoe leer je je hond te gehoorzamen? Deze tips zullen zeker van pas komen als je je eerste Jack Russell in je huishouden gaat verwelkomen.
  • Baas Over Je Eigen Jack Russell: De Jack Russell behoort tot de terriërs. Dat wil zeggen dat ze een sterk karakter hebben en een strakke hand van leiding nodig hebben. In dit e-book krijg je tips hoe je van jouw Jack Russell een trouwe en betrouwbare hond maakt.
  • Honden Trainen Geheimen: In dit boek lees je nog meer tips over het goed opvoeden van je hond, zodat jullie samen het perfecte team vormen.
  • Acht Simpele Technieken Om Je Hond Te Leren Komen Op Commando: Hier legt de schrijver uit hoe je leert je hond commando’s op te volgen zonder dat je staat te schreeuwen. Een gehoorzame hond is veel waard, je kunt hem dan zonder problemen overal mee naartoe nemen.

Het complete handboek voor de Jack Russell online kopen

Ben je enthousiast geworden en wil je Het complete handboek voor de Jack Russell aanschaffen? Dat kan heel gemakkelijk online. Door op de link op deze pagina te klikken kom je direct op de pagina waar je je bestelling kunt regelen. Nadat je betaling is ontvangen kun je jouw downloads meteen regelen en je kunt meteen alles lezen over jouw favoriete ras de Jack Russell. Wat ook wel fijn is: Na aanschaf heb je recht op levenslange updates voor de door jouw gedownloade boeken.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in het Complete Handboek Voor De Jack Russell?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 96,75 Tijdelijk € 37,00
Product: Het Complete Handboek Voor De Jack Russell
Schrijver: Jan Kramer

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Het Complete Handboek Voor De Jack Russell

€ 37,-
8.9

Prijs

9.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Materiaal

8.5/10

Support

9.0/10

Voordelen

  • Inclusief 4 bonus e-books
  • Veel informatie
  • Levenslange updates

Nadelen

  • Geen fysiek boek, alleen digitaal

Plaats een reactie