Home » Reviews » Hondenboeken » Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog – Review

Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog – Review

Leestijd: 6 minuten

Als eigenaar van een Franse Bulldog wil je natuurlijk alles weten over je huisgenoot. Als je je hond goed kent en weet welke karaktereigenschappen specifiek zijn voor dit ras kun je je hond goed opvoeden zodat jullie een goed team vormen. In het E-book Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog lees je alles wat je moet weten als je een Franse Bulldog in huis hebt of als je van plan bent binnenkort dit ras te gaan aanschaffen.

Wat heel belangrijk is: Koop een rashond altijd bij een erkende fokker, en zorg dat je een recente gezondheidsverklaring van de dierenarts krijgt bij de overdracht. Deze staat vermeld in het Europees Dierenpaspoort, wat je bij de koop moet krijgen. Ook moet de hond voorzien zijn van een microchip en de vereiste vaccinaties hebben gehad. Dit gezegd hebbende, kijken we nu naar de inhoud van het e-book van Piet de Wit, waarin hij je alles vertelt over de Franse Bulldog.

Wat voor ras is de Franse Bulldog?

franse bulldogFranse Bulldogs zijn kleine honden, het ras wordt gefokt als gezelschapsdier. Ook als je kleiner behuisd bent en geen tijd hebt voor urenlange wandelingen kun je prima een Franse Bulldog in huis nemen. De Franse Bulldog heeft een sterke leider nodig die hem consequent leert wat wel en niet mag. Franse Bulldogs zijn van nature geen gehoorzame honden, ze zijn zeer eigengereid. Ook hun enthousiasme naar zowel bekenden als vreemden toe is bekend, als je niet wilt dat je hond tegen iedere voorbijganger buiten of bezoek thuis opspringt is het belangrijk hem dit als pup al af te leren.

Wat lees je in Het Complete Handboek voor de Franse Bulldog?

Het e-book van Piet de Wit bevat alles wat je over het ras Franse Bulldog wilt weten. De geschiedenis komt aan bod, en de uiterlijke kenmerken van het ras. Daarnaast krijg je tips voor het vinden van een goede fokker. Waar moet je op letten als je een fokker bezoekt? Het gaat dan niet alleen om de hygiëne ter plaatse, maar ook over hoe de fokker met de dieren omgaat. Zitten ze niet in afzondering, zijn de hokken ruim en schoon? Maar bovenal drukt de schrijver je op het hart de pups en de ouderdieren goed te bekijken. Zijn ze benaderbaar, zien ze er goed uit? Geen verwondingen, vieze oogjes of slechte vachten? Dit zijn allemaal kenmerken die kunnen wijzen op ongezonde honden.

Nuttige informatie voor de eerste dagen

Het e-book bevat nuttige tips en informatie over de eerste dagen nadat je pup bij je is komen wonen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je hondje meteen te wijzen wat zijn eigen plek is. Het is een goed idee om de pup een afsluitbare bench te geven. Als hij van jongs af aan went om daar te slapen, kun je hem daar ook met een gerust hart ’s nachts laten, zodat hij niet de kans krijgt om in huis rond te gaan struinen. Vooral jonge pups hebben namelijk de neiging om van alles te willen slopen, zoals schoenen, elektriciteitskabels en meubels. Ook aan de zindelijkheidstraining wordt ruim aandacht besteed, met tips hoe je je Franse Bulldog puppy zo snel mogelijk leert om zijn behoefte niet in huis te doen.

Het trainen van je Franse Bulldog

De schrijver gaat uitgebreid in op het trainen van je Franse Bulldog. Het is heel belangrijk om hier direct mee te beginnen zodra je je pup in huis hebt. De hond moet weten wie zijn baas is. Het beste is dit één persoon, maar natuurlijk kun je de hond ook samen met je partner opvoeden. Leer hem wat wel en niet mag en wees daar duidelijk in. Als de hond niet op de bank mag liggen, leer hem dat dan af in plaats van het de ene keer wel en de andere keer niet te tolereren. Dan weet je hond immers niet waar hij aan toe is en zal hij het niet begrijpen als hij terecht wordt gewezen, want gisteren mocht het immers wel. Het hoeft vast niet gezegd te worden dat schreeuwen, schelden en zeker slaan of andere mishandelingen uit den boze zijn om je hond dingen te leren.

Wat kun je je hond allemaal leren?

Zoals alle honden zijn Franse Bulldogs buitengewoon slim. Je kunt ze dus van alles leren, uiteraard met het nodige geduld. Als je het leuk vindt kun je ook eens met je hond naar een hondenshow gaan. Een deskundige jury beoordeelt het dier dan op uiterlijke kenmerken, maar ook op gedrag. Als je hond bij dit soort keuringen hoge ogen gooit is dat het bewijs dat het hondje goed voldoet aan de rasstandaard. De Franse Bulldog in zijn huidige hoedanigheid heeft helaas wel een aantal minpunten die medische problemen kunnen geven. Daarom mag dit ras officieel niet meer worden gefokt. Dat het desondanks wel gebeurt is een feit, omdat de fans nu eenmaal dol zijn op het hondje. Er worden fokprogramma’s opgezet om bepaalde rassen, waaronder de Franse Bulldog, weer gezond te krijgen.

Is de Franse Bulldog het juiste ras voor mij?

Het Complete Handboek Voor De Franse BulldogIn het E-book kun je veel informatie lezen over de Franse Bulldog. Aan de hand daarvan kun je voor jezelf een afweging maken of dit ras wel of niet bij je past. Zoals bij vrijwel alle hondenrassen zijn er de nodige medische problemen, onder andere veroorzaakt door een verkeerd fokbeleid in de afgelopen decennia. Hier zal je dus rekening mee moeten houden als je toch voor een bulldog wilt gaan. Het zijn sowieso leuke en enthousiaste hondjes die dolgraag in het gezelschap van mensen zijn. Qua karakter hoef je dus zeker niet te aarzelen. Als je twijfelt kun je natuurlijk altijd een bezoek brengen aan een fokker die is aangesloten bij het Stamboek om kennis te maken met het ras en al je vragen die je eventueel nog hebt aan de fokker voor te leggen.

Hoeveel betaal je voor het e-book over de Franse Bulldog?

Je kunt het e-boek ‘Het Complete Handboek voor de Franse Bulldog’ online bestellen voor 37 euro inclusief Btw. Je krijgt na betaling toegang tot een download link waar je het e-book kunt ophalen. Je kunt dan ook het bonusmateriaal downloaden.

Wie is Piet de Wit?

Piet de Wit is volgens informatie op één van de websites waar zijn boek wordt aangeprezen een ervaren eigenaar en fokker van de Franse Bulldog. Verder valt over hem niet veel informatie te vinden. Of hij een betrouwbare fokker is zal je dus zelf moeten uitzoeken. Het is ook niet bekend of hij nog actief is als fokker, gezien de fokbeperkingen op het ras Franse Bulldog.

Conclusie: Is dit e-book een aanrader?

Als je een Franse Bulldog hebt en graag meer wilt weten over dit ras is dit E-book zeker de moeite waard. Als je van plan bent om een Franse Bulldog als huisdier te nemen, geeft dit boek veel nuttige informatie die je kunt gebruiken bij het opvoeden en trainen van je hond, maar ook om dit ras goed te begrijpen zodat je de juiste keuzes maakt in de omgang met je hond. De prijs is pittig voor een e-book, maar verder is het een goed boek.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in het Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 96,75 Tijdelijk € 37,00
Product: Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog
Schrijfster: Piet de Wit

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog

€ 37,-
8.8

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Materiaal

8.0/10

Support

8.5/10

Voordelen

  • Inclusief 4 bonus e-books
  • Levenslange updates
  • Waardevolle tips

Nadelen

  • Alleen digitaal, geen fysiek boek

Plaats een reactie