Home » Reviews » Hondenboeken » Chihuahua Handboek review

Chihuahua Handboek review

Leestijd: 9 minuten

Door idolen zoals Paris Hilton heeft de chihuahua zijn oude-dames-hondje-imago van zich af kunnen afschudden en is op dit moment een populair hondenras bij jong en oud. En nu denk jij ook aan de aanschaf van een chihuahua. Dan kan het zijn dat je denkt dat het Chihuahua handboek van Peter Plasman je kan helpen bij de keuze en de opvoeding van jouw nieuwe huisvriendje. Maar is dat ook zo? In deze review bespreken we de inhoud van het boek, de bonussen die je erbij krijgt, wat de meningen over dit boek zijn en wie eigenlijk Peter Plasman is. Na het lezen van deze review weet je of het complete handboek voor de chihuahua ook echt je geld waard is.

De chihuahua

Chihuahua Deze kleine hond is een zeer geliefd gezelschapshondje. Door sommige wordt hij gezien als een klein blaffend schoothondje, maar toch is de chihuahua ongekend populair. Door zijn schattige uiterlijk en zijn ‘handige’ formaat heeft deze hond zelfs een heuse cultstatus gekregen. De chihuahua is speciaal gefokt met het doel om de mensen gezelschap te bieden. Zijn afkomst wordt betwist. Het ene verhaal vertelt ons dat hij afstamt van de woestijnvos, of dat hij uit China komt en afstamt van een kaal hondje, de xoloitzquintil. Weer een ander verhaal zegt dat dit felle hondje uit Mexico komt, in de tijd van de Maya’s.

Karakter en uiterlijk

Waar de chihuahua ook vandaan mag komen, het is een hond die voor menig baasje een flinke uitdaging is. Hij is niet graag alleen, kan zelfs heel eenkennig zijn en zijn baasje met een felle blaf beschermen. Ook honden van andere rassen gaan vaak niet goed samen met deze kleine actieve hond. De chihuahua kan om alles blaffen, wat natuurlijk heel dapper is van zo een klein ding, maar kan bij een te zachte opvoeding heel overmoedig worden en zelfs agressief zijn. Iets wat natuurlijk niet gewenst is als er kinderen in de buurt zijn.

Dit gedrag komt onder andere omdat de chihuahua snel chagrijnig wordt van een drukke omgeving. Dit nieuwsgierige hondje herken je aan zijn appelvormige hoofdje met puilogen en driehoekige oren. Zijn vacht kan kort- en langharig zijn en voorkomen in de kleuren wit, bruin, zwart. Een Chihuahua kan ongeveer 12 tot 20 jaar oud worden en dus is het beter zeker te weten of een chihuahua bij je past. Laten we eens kijken of het Chihuahua handboek van Peter Plasman je daarbij kan helpen.

Voor wie is het handboek geschreven

Wil je je chihuahua op een verantwoorde manier opvoeden en probleemgedrag voorkomen, dan geeft het Chihuahua handboek je tips en technieken. Ga je een chihuahua kopen en wil je weten of het hondje bij jouw manier van leven past, dan lees je in dit boek meer over het karakter van deze hond. Zoek je een fokker wel wil je weten waar je op moet letten, dan geeft Peter je voldoende tips om zeker te zijn van een gezond hondje. Maar ook voor ervaren mensen, zoals hondentrainers kan dit boek een ware aanvulling zijn op kennis over het karakter van de chihuahua.

Wie schreef dit handboek

Peter PlasmanHet Chihuahua handboek is geschreven door Peter Plasman. In het boek en op de website vertelt hij ons dat hij 25 jaar ervaring heeft met het trainen en verzorgen van chihuahua’s. Nadat hij zich had verdiept in de chihuahua, kwam hij er achter dat deze hondjes perfect te trainen en op te voeden zijn, je moet alleen weten hoe. Daarom schreef hij naar eigen zeggen dit boek. Maar na een zoektocht op het internet komen we geen Peter Plasman tegen die ons trots vertelt dat hij een boek heeft gepubliceerd over de chihuahua.

Dat doet ons weer vermoeden met een boek van de uitgever Blue Sky Marketing van doen te hebben. En ja, onderaan de webpagina vinden we hun naam. We kunnen er dus vanuit gaan dat Peter ook weer een pseudoniem is. We hebben in het verleden al meerdere reviews over boeken van deze uitgever geschreven en ondanks de onduidelijkheden zijn wij geen enkele keer duistere zaken rondom dit bedrijf tegengekomen. We denken zelfs dat er achter deze boeken wel degelijk mensen schuil gaan die absoluut de juiste kennis in huis hebben over de verschillende hondenrassen.

Wat je krijgt van Peter

Het Chihuahua handboek telt 49 pagina’s en is een digitaal boek. Dat betekent dat je het download in pdf-formaat. Het boek is ingedeeld in een aantal hoofdstukken, die je meenemen vanaf de aanschaf tot het verzorgen van een chihuahua. Na de inleiding met het verhaal van Peter kom je bij de inhoudsopgave, die de hoofdstukken aangeeft met foto’s van chihuahua’s. De onderverdeling is als volgt. Chihuahua Handboek

 • De chihuahua; klein van stuk, groot in geschiedenis
 • Innerlijk en uiterlijk
 • De aanschaf
 • Welkom thuis!
 • Je chihuahua ophalen bij de fokker
 • Een zindelijke chihuahua
 • Tijd voor training!
 • Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Etenstijd
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid
 • Voortplanting bij de chihuahua
 • Nawoord
 • Belangrijke en interessante websites
 • Colofon

Bonussen

Zoals we ondertussen gewent zijn van Blue Sky Marketing krijg je bij dit e-boek ook een aantal bonussen. Wat ons opvalt, is dat deze elke keer dezelfde zijn, met alleen een andere kaft. Dat neemt niet weg dat ze ook bruikbare informatie kunnen bevatten. Waar bestaan de bonussen bij het Chihuahua handboek uit?

 • Bonus 1. Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy. Dit 14 pagina’s tellende e-boek geeft je in het kort alle informatie over de verzorging en het opvoeden van je puppy.
 • Bonus 2. Je Hond De Baas. In 29 pagina’s krijg je een methode aangeleerd waarmee je probleem gedrag van je hond kan oplossen.
 • Bonus 3. Honden Training Geheimen. In 27 pagina’s doet Peter je alle geheimen van hondentrainers uit de doeken. Je leert bepaalde technieken, oefeningen en stappenplannen te gebruiken.
 • Bonus 4. Acht Ongelofelijk Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept. In dit 12 pagina’s tellende e-boek leer je in 8 stappen de technieken voor het aanleren van goed luistergedrag van je hondje.
 • Bonus 5. Levenslange Updates. Als er iets verandert in de ideeën over het opvoeden van je hond, dan ben jij de eerste die het hoort.

Peter Plasman bonussen

Maar krijg je dat ook daadwerkelijk?

Als je tot de aankoop overgaat, krijg je vrijwel direct een e-mail met een link in je inbox. Deze link brengt je naar de download pagina van Peter zijn webpagina, waar je het e-boek en de bonussen bij elkaar vindt. Dit pakket is dus volledig digitaal. De boeken zijn in pdf-formaat en makkelijk te openen en te lezen. Het handboek is rustig vormgegeven, met niet al te veel foto’s. Door het kleine lettertype krijg je veel informatie per pagina, maar toch zijn het geen ellen lange stukken saaie tekst. Peter schrijft makkelijk en aantrekkelijk, je leest het makkelijk weg.

Aan het einde van elk hoofdstuk krijg je nog even een samenvatting of een actieplan, belangrijke termen zijn vetgedrukt of cursief, zodat je snel en makkelijk informatie terugvindt. Wij kregen nog Als extra bonus een e-boek met 101 tips over probleemgedrag, met onder andere links naar korte video’s. Peter belooft je op zijn pagina dat de technieken die hij je aanbiedt gemakkelijk en eenvoudig toe te passen zijn en je snel verbluffend resultaat geven. Naar wat wij hebben gelezen, is dat zeker mogelijk. Maar het opvoeden van je hond ligt in jouw handen. Jouw inzet en actie is van groot belang. Dus wil je goede resultaten met dit e-boek, dan zul je de tips en technieken ook daadwerkelijk moeten toepassen en volhouden. Doe je dat, dan kun je zeker een sociale, gelukkige en goed opgevoede hond hebben.

Wat zeggen andere kopers

Na een onderzoekje vonden we meer reviews dan ervaringen van echte kopers. De reviews zijn over het algemeen positief over de inhoud van de boeken, maar struikelen over de ‘geheimzinnigheid’ van Blue Sky Marketing. Het bedrijf is zeer anoniem, gebruikt pseudoniemen voor hun boeken en geven op hun pagina’s maar weinig echte informatie over hun werkzaamheden. We vonden ook de Facebookpagina chihuahuavriend, met foto een van Peter.

De posts lijken geautomatiseerd, Peter reageert zelf bijna nooit en er wordt schijnbaar een boek over de border collie gepromoot, maar de link gaat naar de verkooppagina van het Chihuahua handboek. Dit doet aan alsof iemand van buitenaf zich hiermee bezig houdt. En dat is jammer, want velen vinden dat de boeken van Blue Sky Marketing getuigen van een goede achtergrond en kennis. Het boek zelf wordt goed ontvangen, het vlotte taalgebruik en de logische opbouw wordt vaak als pluspunt genoemd. Ook de hoeveelheid informatie wordt positief ontvangen.

En wat vinden wij?

Chihuahua opvoedenHet hele pakket kost je 37 euro, een bedrag waarvoor je heel veel informatie krijgt. Toch zijn er wat puntjes die ons opvielen. De webpagina van Peter ziet er goedkoop uit. Je krijgt er veel lijstjes over de inhoud van het boek, wat erg onoverzichtelijk overkomt. Wat je nu precies in het boek vindt dat haal je er niet direct uit. Sowieso lijken alle webpagina’s van Blue Sky Marketing erg op elkaar, wat je het idee kan geven dat dat ook met de boeken zo is.

Maar gelukkig is dit niet het geval. Elk hondenboek is echt specifiek over die hondensoort geschreven, zo ook dit chihuahua handboek. De bonussen zijn bij elk pakket hetzelfde en dat viel vooral op bij de extra bonus, waar de titel ons de chihuahua voorschotelt, maar alle foto’s van de labrador zijn. De bonus van de updates lijkt ons een beetje overbodig, aangezien een aantal boeken in 2012 al geschreven zijn. De bonus met succesvolle tips voor de opvoeding is in feite een korte samenvatting van het handboek en geeft je de tips die een honden trainer je ook kan geven.

Boek of trainer?

Dan rijst er vanzelf de vraag, kom je met dit boek even ver als dat je met een hondentraining zou komen? Tijdens een training, kan de trainer je helpen met het persoonlijke karakter van je hondje. Dit boek helpt je specifiek met het algemene karakter van de chihuahua. Daarnaast is een hondentraining een vaststaande afspraak, terwijl je met dit boek aan jezelf bent overgeleverd. Hoe consequent ben jij met het doorvoeren van de tips en technieken die Peter je geeft?

Met ander ogen

Voordat we het Chihuahua handboek lazen, wisten we eigenlijk niet veel over chihuahua’s. Maar we moeten bekennen dat we Freddie, de chihuahua van de buurvrouw die we altijd als irritant schoothondje bestempelden, na het lezen van het dit e-boek nu met hele andere ogen bekijken. Met dit boek krijg je meer dan genoeg informatie en dat voor maar 37 euro. Een goede opvoeding is belangrijk wil je jarenlang genieten van een mooie relatie met jouw lieve en trouwe chihuahua. Dus als jij denkt dat je zonder een wekelijkse afspraak bij de hondentrainer de gegeven technieken van Peter in de opvoeding van je hondje kan opnemen dan is dit een perfect boek voor jullie beide.

Aanbieding

Ben je geïnteresseerd in het Chihuahua Handboek?
Koop dit boek dan nu met korting via onze tijdelijke aanbieding.

Prijs: € 96,75 Tijdelijk € 37,00
Product: Chihuahua Handboek
Schrijver: Peter Plasman

Ga naar de kortingspagina

Onze beoordeling

Chihuahua Handboek

€ 37,-
9.3

Prijs

10.0/10

Kwaliteit

9.0/10

Materiaal

9.0/10

Support

9.0/10

Voordelen

 • Veel informatie voor een mooie prijs
 • Makkelijk en aantrekkelijk geschreven
 • 4 extra bonus e-books

Nadelen

 • Alleen als e-book, geen fysiek boek

Deel dit bericht op social media

Plaats een reactie