Review Emigreren naar Suriname boek

Suriname ook wel ‘Su’ genoemd is een heerlijk land met een duistere geschiedenis. Het is onze oude kolonie en Nederland is hier jarenlang de baas geweest. Tegenwoordig is Suriname al jaren onafhankelijk en is het een land waar je echt verliefd op kunt worden. Het is niet zo heel erg bekend, toch kent het land veel meer mogelijkheden dan je denkt. Er zijn veel mensen die bij een emigratie niet zo snel aan dit land denken. Toch, is het een land waar je echt eens aan moet denken. Zeker als je wilt emigreren naar die omstreken. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Bij emigreren komt al veel kijken, maar zeker als je naar Suriname wilt. Het is een prachtig land, maar het is wel heel anders dan Nederland. Esther Zoetmulder vertrok rond 2002 naar Suriname en ontdekte dat er niet veel informatie is voor Nederlanders of Belgen die naar Suriname willen emigreren. Zij liep tegen enorm veel dingen aan en daarom besloot ze om een survivalgids te schrijven. ‘Emigreren naar Suriname’ heet deze survivalgids en ik moet eerlijk zeggen het is prettig om te lezen.

Had ik deze gids maar eerder gevonden, want het geeft je echt een goed beeld van alles waar je aan moet denken bij emigreren. Zeker als je naar Suriname wilt, net als ik. Ik ben al van kinds-af-aan gek van Suriname en wil daar graag wonen. Zodoende dat ik ook bij deze survivalgids uitkwam en nu een review voor jullie schrijf. Ook al je niet perse naar ‘Su’ wil emigreren is dit nog steeds een gids die veel uitkomst biedt. Het is een mooi overzicht en een goed boekje waar je veel aan hebt. Lees snel verder waarom ik je dit handboek: ‘Emigreren naar Suriname’ aanraadt.

Kort wat over Suriname

surinameSuriname is een prachtig land wat behalve wij Nederlanders niet veel mensen goed kennen. Ik vertel je er kort wat over voordat ik verder ga met de review zelf:

Suriname heet officieel Republiek Suriname en is een republiek aan de noordkust van Zuid-Amerika met als hoofdstad Paramaribo. De meeste mensen leven hoofdzakelijk in deze stad, al zijn er ook veel inwoners die in kleine dorpjes in het oerwoud wonen. De bevolking van Suriname bestaat uit meerdere etnische groepen en er is er geen een die een absolute meerderheid vormt. De officiële taal van Suriname is Nederlands, al wordt er ook veel Surinaams (Sranan (tongo)) gesproken en zijn er een aantal lokale en nheemse talen in gebruik.

Van 1667 tot 1954 was het een kolonie van Nederland en daarna een lans binnen ons koninkrijk. Op 25 november 1975 werd Suriname officieel onafhankelijk. Het land kent een roerige geschiedenis. Desi Bouterse is er op het moment dat je dit leest president, al heeft hij te maken met veel decembermoorden. De jeugd heeft op hem gestemd. Toch, maakt dat dit land niet minder mooi.

Deze republiek telt een oppervlakte van 163.820 km2 en een kustlijn van 386 km welke grenst aan: Brazilië, Guyana- en Frans Guyana. Suriname heeft met deze laatste twee landen een grensgeschil. Het landschap van Suriname bestaat uit veel moeras-en-heuvels met in het zuiden veel grens ketens. Het land bestaat grotendeels uit tropisch regenwoud en wordt door een aantal rivieren doorsneden. Deze lopen van het zuiden naar het noorden zo ook net als rivier de Suriname.

Wat is emigreren?

Emigreren is heel simpel vertaald: dat je naar het buitenland vertrekt om daar te wonen. Je kiest ervoor om in het buitenland te gaan leven-werken-en-wonen en een bestaan op te gaan bouwen. Mensen die hier komen wonen vanuit het buitenland emigreren naar Nederland en als je naar Suriname gaat als Nederlander emigreer je.

Waarom zou je naar Suriname emigreren?

Ik krijg vaak de vragen van mensen: ‘Waarom zou je naar Suriname emigreren?’ Waarom ga je niet naar een rijker land?’ Je hebt daar toch geen reden om te gaan wonen. Dit is natuurlijk als je het heel simpel bekijkt grotendeels waar. Esther Zoetmulder heeft een Surinaamse man die terug wou naar Suriname. Dit gaf haar de reden om mee te gaan. Ik ken zelf genoeg Nederlanders die emigreren, maar zij gaan naar landen als: Frankrijk, Australië, Amerika, Duitsland- en Spanje. Suriname hoor je niet veel. Toch is het een land naar mijn hart en ik wil daar oud worden. Ik ben nu al bezig met sparen en met het voorbereiden van mijn emigratie. Ik weet nog niet wanneer ik er heen ga. Nu is het financieel nog niet mogelijk, maar we zullen zien. Ik kan in ieder geval genoeg redenen bedenken waarom je naar Suriname zou moeten emigreren:

  1. Het land is ongekend mooi.
  2. Je hoeft geen nieuwe taal te leren, want ze spreken er Nederlands.
  3. Het is er altijd lekker warm.
  4. Je kunt makkelijk een keer naar Brazilië toe etc.
  5. Het heeft meer te bieden dan je denkt.

Waarom zou je het handboek: ‘Emigreren naar Suriname’ aanschaffen?

emigreren naar suriname
Emigreren naar Suriname is niet zoiets als naar Frankrijk emigreren. Er komt veel meer bij kijken dan je denkt. Suriname is toch een ander land, in een ander continent, met een andere cultuur en totaal andere regels. Al is er veel uit Nederland overgenomen en spreken ze er Nederlands. Omdat je tegen veel dingen aan kunt lopen die je zelf waarschijnlijk niet verwacht is het echt een aanrader om dit handboek aan te schaffen. Er komt echt meer bij kijken dan je denkt en op deze manier kom je niet voor onverwachte verwachtingen te staan.

Waarom heeft Esther Zoetmulder ‘Emigreren naar Suriname’ geschreven?

Esther Zoetmulder merkte dat er niet echt veel reisgidsen-en-boeken beschikbaar waren in haar tijd van emigratie. Zij miste een informatiebundel die haar vertelde hoe ze moest emigreren en waar ze rekening mee moest houden. Ook was er niet echt een goede reisgids over Suriname beschikbaar. Daarom heeft Esther Zoetmulder dit boek geschreven en op deze manier hoopt ze dat toekomstige emigranten er iets aan hebben.

Mijn ervaring met: ‘Emigreren naar Suriname’

Ik zelf ben een echte ‘Suriname’ freak en ik lees er dan ook veel over. Er zijn veel boeken over ‘Suriname’ zelf te vinden, hier vind je alleen geen informatie over: ‘Emigreren naar Suriname’ in. Het zijn vaak boeken met informatie over het land en de kolonie. Je leest niet echt informatie over:

  • Waar je rekening mee dient te houden als je emigreert.
  • Welke vergunningen en papieren je nodig hebt.
  • Hoeveel het kost.
  • Hoe je emigreert.
  • Hoe je een huis vindt en dergelijke.

Ik vind het goed dat Esther een boek heeft geschreven waarin je echt alles vindt over emigreren naar ‘Suriname’. Op deze manier val je niet in een zwart gat. Het is goed dat dit boek er is en ik vind dat Esther er veel liefde en aandacht in heeft gestoken. Je leest echt iets vanuit haar passie en dat brengt ze ook over in het boek. Suriname gaat haar aan het hart en dat lees je in het boek. Wil jij ook een goede basis als je gaat emigreren? Schaf dan dit boek aan. Ook als je niet naar ‘Suriname’ wilt heb je er zeker wat aan. Ik heb er veel aan gehad en ik weet nu dingen waarvan ik eerst niet wist dat ik er aan moest denken. Het heeft mij dichter bij mijn emigratie gebracht en ik kan niet wachten tot de tijd er is dat ik naar ‘Suriname’ kan.

Deel dit bericht op social media

Onze beoordeling

Emigreren naar Suriname

24.95
8.6

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

9.0/10

Materiaal

8.0/10

Support

8.0/10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Misschien ook interessant