Home » Hobby / overig » Emigreren naar Suriname boek

Emigreren naar Suriname boek

Suriname is een heerlijk land met een duistere geschiedenis. Het is onze oude kolonie en Nederland is hier jarenlang de baas geweest. Tegenwoordig is Suriname al jaren onafhankelijk en is het een land waar je echt verliefd op kunt worden. Het is niet zo heel erg bekend, toch kent het land veel meer mogelijkheden dan je denkt. Er zijn veel mensen die bij een emigratie niet zo snel aan dit land denken. Toch, is het een land waar je echt eens aan moet denken. Zeker als je wilt emigreren naar die omstreken. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Bij emigreren komt al veel kijken, maar zeker als je naar Suriname wilt. Het is een prachtig land, maar het is wel heel anders dan Nederland. Esther Zoetmulder vertrok rond 2002 naar Suriname en ontdekte dat er niet veel informatie is voor Nederlanders of Belgen die naar Suriname willen emigreren. Zij liep tegen enorm veel dingen aan en daarom besloot ze om een survivalgids te schrijven. ‘Emigreren naar Suriname’ heet deze survivalgids en we moeten eerlijk zeggen het is prettig om te lezen.

De gids geeft je echt een goed beeld van alles waar je aan moet denken bij emigreren. Zeker als je naar Suriname wilt. Ook al je niet perse naar Suriname wil emigreren is dit nog steeds een gids die veel informatie biedt. Het is een mooi overzicht en een goed boekje waar je veel aan hebt. Lees snel verder waarom we je dit handboek: ‘Emigreren naar Suriname’ aanraden.

Kort wat over Suriname

surinameSuriname is een prachtig land wat behalve wij Nederlanders niet veel mensen goed kennen. We vertellen je er kort wat over voordat we verder gaan met de review zelf:

Suriname heet officieel Republiek Suriname en is een republiek aan de noordkust van Zuid-Amerika met als hoofdstad Paramaribo. De meeste mensen leven hoofdzakelijk in deze stad, al zijn er ook veel inwoners die in kleine dorpjes in het oerwoud wonen. De bevolking van Suriname bestaat uit meerdere etnische groepen en er is er geen een die een absolute meerderheid vormt. De officiële taal van Suriname is Nederlands, al wordt er ook veel Surinaams (Sranan (tongo)) gesproken en zijn er een aantal lokale en inheemse talen in gebruik.

Van 1667 tot 1954 was het een kolonie van Nederland en daarna een lans binnen ons koninkrijk. Op 25 november 1975 werd Suriname officieel onafhankelijk. Het land kent een roerige geschiedenis. Desi Bouterse is er op het moment dat deze review geschreven wordt president, al heeft hij te maken met veel decembermoorden. De jeugd heeft op hem gestemd. Toch, maakt dat dit land niet minder mooi.

Deze republiek telt een oppervlakte van 163.820 km2 en een kustlijn van 386 km welke grenst aan: Brazilië, Guyana- en Frans Guyana. Suriname heeft met deze laatste twee landen een grensgeschil. Het landschap van Suriname bestaat uit veel moeras en heuvels met in het zuiden veel grens ketens. Het land bestaat grotendeels uit tropisch regenwoud en wordt door een aantal rivieren doorsneden. Deze lopen van het zuiden naar het noorden zo ook net als rivier de Suriname.

Wat is emigreren?

Emigreren is heel simpel vertaald: dat je naar het buitenland vertrekt om daar te wonen. Je kiest ervoor om in het buitenland te gaan leven, werken en wonen en een bestaan op te gaan bouwen. Mensen die hier komen wonen vanuit het buitenland emigreren naar Nederland en als je naar Suriname gaat als Nederlander emigreer je.

Waarom zou je naar Suriname emigreren?

Vaak hoor je de vraag: ‘Waarom zou je naar Suriname emigreren?’ Waarom ga je niet naar een rijker land?’ Je hebt daar toch geen reden om te gaan wonen. Dit is natuurlijk als je het heel simpel bekijkt grotendeels waar. Esther Zoetmulder heeft een Surinaamse man die terug wou naar Suriname. Dit gaf haar de reden om mee te gaan. Er zijn genoeg Nederlanders die emigreren, maar zij gaan naar landen als: Frankrijk, Australië, Amerika, Duitsland en Spanje. Suriname hoor je niet veel.  Er zijn in ieder geval genoeg redenen te bedenken waarom je naar Suriname zou moeten emigreren:

 1. Het land is ongekend mooi.
 2. Je hoeft geen nieuwe taal te leren, want ze spreken er Nederlands.
 3. Het is er altijd lekker warm.
 4. Je kunt makkelijk een keer naar Brazilië toe etc.
 5. Het heeft meer te bieden dan je denkt.

Waarom zou je het handboek: ‘Emigreren naar Suriname’ aanschaffen?

emigreren naar surinameEmigreren naar Suriname is niet zoiets als naar Frankrijk emigreren. Er komt veel meer bij kijken dan je denkt. Suriname is toch een ander land, in een ander continent, met een andere cultuur en totaal andere regels. Al is er veel uit Nederland overgenomen en spreken ze er Nederlands. Omdat je tegen veel dingen aan kunt lopen die je zelf waarschijnlijk niet verwacht is het echt een aanrader om dit handboek aan te schaffen. Er komt echt meer bij kijken dan je denkt en op deze manier kom je niet voor onverwachte verwachtingen te staan.

Waarom heeft Esther Zoetmulder ‘Emigreren naar Suriname’ geschreven?

Esther Zoetmulder merkte dat er niet echt veel reisgidsen en boeken beschikbaar waren in haar tijd van emigratie. Zij miste een informatiebundel die haar vertelde hoe ze moest emigreren en waar ze rekening mee moest houden. Ook was er niet echt een goede reisgids over Suriname beschikbaar. Daarom heeft Esther Zoetmulder dit boek geschreven en op deze manier hoopt ze dat toekomstige emigranten er iets aan hebben.

Mijn ervaring met: ‘Emigreren naar Suriname’

Er zijn veel boeken over Suriname zelf te vinden, hier vind je alleen geen informatie over emigreren naar Suriname in. Het zijn vaak boeken met informatie over het land en de kolonie. Je leest niet echt informatie over:

 • Waar je rekening mee dient te houden als je emigreert.
 • Welke vergunningen en papieren je nodig hebt.
 • Hoeveel het kost.
 • Hoe je emigreert.
 • Hoe je een huis vindt en dergelijke.

Esther heeft een boek heeft geschreven waarin je echt alles vindt over emigreren naar Suriname. Op deze manier val je niet in een zwart gat. Het is goed dat dit boek er is en Esther heeft er veel liefde en aandacht in heeft gestoken. Je leest echt iets vanuit haar passie en dat brengt ze ook over in het boek. Suriname gaat haar aan het hart en dat lees je in het boek. Wil jij ook een goede basis als je gaat emigreren? Schaf dan dit boek aan. Ook als je niet naar Suriname wilt heb je er zeker wat aan.

Bestel Emigreren naar Suriname nu via Bol.com

Onze beoordeling

Emigreren naar Suriname

€ 24,95
9.1

Prijs

9.5/10

Kwaliteit

10.0/10

Materiaal

9.0/10

Support

8.0/10

Voordelen

 • Bevat veel informatie
 • Duidelijk en helder geschreven

Nadelen

 • Geen nadelen gevonden

Plaats een reactie